Profesyonel olarak bu işle ilgilenen bir kişiden ufak bir ricada bulunacağım.

İnternetten, kitaplardan okuyoruz, izliyoruz, soruyoruz, öğreniyoruz ve öğrendiklerimizi uygulamaya çalışıyoruz. Ancak neyi ne kadar doğru yaptığımızı tam olarak anlayamıyoruz. Yaptığımız bize göre doğru belki ama acaba halen yanlış yolda mıyız? Forumda sıkça geçen bir söz var. Herkes "Kulağına hoş geliyorsa tamamdır" diyor. Ancak, ben reverb'ü minimum kullanıp keyif alıyorken, bir diğeri düğün-dernek soundunu beğeniyor olabilir. Doğru bir söz belki ama her işin olduğu gibi müzik sektörünün de bir standardı vardır. (olmalıdır)

Bu nedenle, çalışmalarımızın ne kadar doğru olduğunu karşılaştırabilecek referans kayıtların yolumuzu aydınlatacağını ve müziğin daha ileri aşamalarına geçebilmemizi sağlayacağını düşünüyorum.

Profesyonel arkadaşlardan ricam, eğer ellerinde mevcut ise bir şarkının ham kaydı, mixlenmiş hali ve Mastering sonrasındaki son hali şeklinde 3 ayrı track olarak bizimle paylaşabilirler mi? Ben kendi adıma böyle bir örneklemeye çok ihtiyaç duyuyorum. Yaptığım kayıtların kayıt - mix ve Mastering aşamalarında ne kadar doğru işlemler yapıp yapmadığımı görmek istiyorum.

Eğer bir arkadaş ilgilenir ve zahmet edip bu konuda bir yardımda bulunabilirse çok ama çok sevineceğim..

Herkese hayırlı ve bol müzikli akşamlar dilerim..