Metronom Nedir?

Müzik Makaleleri içinde Metronom Nedir? konusu, Metronom , bir müzik aletinin belli bir hızda ve aynı tempoda çalınmasını sağlamak için belirli tempoda sesler üretebilen alet. Metronomun, mekanik ve dijital türleri vardır. Ama genellikle mekanik türü seçilir ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Metronom Nedir?


  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Metronom Nedir?

    Sponsorlu Bağlantılar


    Metronom, bir müzik aletinin belli bir hızda ve aynı tempoda çalınmasını sağlamak için belirli tempoda sesler üretebilen alet.
    Metronomun, mekanik ve dijital türleri vardır. Ama genellikle mekanik türü seçilir çünkü dijital metronomun sesi çok tizdir. Ayrıca, metronom bilgisayarda program olarak kullanılabilir.


    Mekanik Metronom

    Regensburglu J. N. Malzel, Winkel'in buluşu olan ve daha sonra metronom diye adlandırılan aletin ihtira beratını 1816'da Paris'te aldı. Bu alet, bir zemberek tarafından hareket ettirilen ve düzenli salınımlarıyla tık tık sesleri çıkaran bir çubuk sarkaçtan oluşur. Periyot, çubuk sarkacın üzerinde aşağı yukarı hareket edebilen küçük bir ağırlıkla ayarlanır. Tempoların ıskalası, dakikada 40 vuruştan başlar, 208 vuruşa değin çıkar. Çeşitli tempoların metronom sayıları şöyledir. largo (40-69), larghetto (72-96), adagio (100-120), andante (126-152), allegro (160-176), presto (184-208). Metronomun sürekli olarak kullanılması, artistik bir icrayla bağdaşmaz. Ama bu aletin eğitimdeki değeri büyüktür.


    Metronom Nedir?-dijital-metronom.jpg
    Dijital Metronom

  2. #2
    oguzbar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    oguzbar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Metronom Nedir?

    fl studioda metronom nasıl kullanılıyor metronoma bastıgımda sadece ses çıkarıyor ve sytrus dan hazırladığım sampleler birbirine hiç uymuyo bunu nasıl halledebilirim çok soru sormus olacacağım ama bir sorum daha var ben forumdaki mesajlarımı göremiyorum neden?


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

metronom nedir, metronome nedir, müzikte metronom nedir, metronom nasıl kullanılır, metronom nasıl ayarlanır, metronom kullanımı, metronom nedır, metronom, metronome kullanımı, metronom ne demektir, metronom ne, metronorm nedir, dijital metronom nedir, dijital metronom nasıl kullanılır, metronomun yapısı nasıldır
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Cubase Sx3 Metronom Sorunu? (Yardım)Cubase Sx3 Metronom Sorunu? (Yardım)

    Arkadaşlar, Cubase sx3 te Metronomdan ses alamıyorum..? Ne yapmalıyım..! :confused:
  2. Aciil yardım - MetronomAciil yardım - Metronom

    Arkadaslar konuyu yanlış yer actıysam kusura bakmayın. Bir konuda acil yardıma ihtiyacım var. Her 30 saniyede veya her 1 dakikada bip sesi çıkaran bir cihaza ihtiyacım var. Ve sesi de güclü olmalı. Başka bir iş için kullanacağım bunu ben. Fakat sanırım müzisyenlerin kullandığı metromon cihazı bu işi yapıyor , lütfen bana bu iş için bir ürün önerim acil.
  3. adobe audition metronom!!!adobe audition metronom!!!

    öncelikle selam herkese. bi sorum olacak adobe audition da kayıt alırken metronomu çalıştırdıktan ve kayıt bittikten sonra metronom yani oluşturulan o ritmi nasıl ayrıcaz kayıttan.
  4. Klavyelerde Set Nedir? Kart Nedir? Ne işe yararlar?Klavyelerde Set Nedir? Kart Nedir? Ne işe yararlar?

    Arkadaşlar mazur görün ama bilmemek değil öğrenmemek ayıp demiş atalarımız. Klavyelerde Set Nedir? Kart Nedir? Ne işe yararlar? Cevaplarsanız sevinirim. Hayırlı işler herkese...
  5. metronom...metronom...

    selamlar..fl studioda 3/4 lük metronom nasıl açıyoruz? yardımcı olursanız çok sevinirim..
Konu Puanlaması 5 üzerinden 5,00 | Toplam : 2 kişi