Müziğin İnsan Üzerindeki Etkileri

Müzik Makaleleri içinde Müziğin İnsan Üzerindeki Etkileri konusu, Müziğin İnsan Üzerindeki Etkileri Müziğin İnsan Üzerindeki Etkileri Müzik insanoğlunun hayatının her döneminde ve her ortamında onsuz yapamayacağı bir olgu olmaktadır. Müzik genel itibari ile duygu ve düşüncelerin sese dökülmesini ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi1Beğeni
  • 1 Yazan : admin

Konu: Müziğin İnsan Üzerindeki Etkileri


  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Müziğin İnsan Üzerindeki Etkileri

    Sponsorlu Bağlantılar


    Müziğin İnsan Üzerindeki Etkileri

    Müziğin İnsan Üzerindeki Etkileri

    Müzik insanoğlunun hayatının her döneminde ve her ortamında onsuz yapamayacağı bir olgu olmaktadır. Müzik genel itibari ile duygu ve düşüncelerin sese dökülmesini sağlayan bir sanat olmaktadır. Sonuçta bu sanat işitilerek algılanmakta ve insan ruhuna kulaktan geçerek ulaşmaktadır. Müzik devamlı olarak gelişmekte ve kendini yenilemektedir. Bu gelişim ise insanoğlunun gelişimi ile doğru orantılı bir gelişme olmaktadır. Çünkü insanoğlunun ruhu gelişmekte ve farklılıklar aramaktadır.

    Bir insanın müzik ile tanışması çok ilginçtir. Bu ilginç olay ise kişinin müzikle anne karnında tanışmasıdır. Devamlı kalp atışları duyulmaktadır ve bu kalp atışları belli bir ritimde olmaktadır. Bu da demek oluyor ki müzik daha hayata gelmeden bizim yanımıza geliyor. Müzik insan mantığının ve düşüncelerinin de gelişimine katkı sunmaktadır. Bu da müziğin iki farklı boyutta olduğunu göstermektedir. Müziğin insanoğlu için boyutları duygu ve mantık olmaktadır.

    Müzik birçok canlıda olduğu gibi bir forma sahip olmaktadır. Bu form her insanın müziği farklı algılamasına ve müzik tarzının oluşmasına etki etmektedir. Müzikte insanı rahatlatan da korkutan da birçok ses olmaktadır ve bu sesler farklı Müzik aletleri ile çıkartılabilmektedir. Sabit forma sahip olan bir müzik eseri bile farklı Müzik aletleri ile farklı şekilde yorumlanabilmektedir.

    Müziğin İnsan Üzerindeki Etkileri

    Müzik devamlı hayatın içerisinde olduğu için, zamanla çeşitli durumlar oluşturmaktadırlar. Bu durumları kısaca, müzikle çalışma, müzikle dinlenme, müzikle uyuma, müzikle yürüme gibi durumlar müziğin doğurmuş olduğu sonuçlar olmaktadır. Müzik insan üzerinde çok farklı etkiler gösterebilmektedir. Bazen gerçek dünyadan hayal dünyasına götürebilirken bazen ise gerçeğe daha fazla yaklaştırabilmektedir. Müzik, ruha direk etki eden bir sanat olduğu için en etkileyici sanat olma özelliği göstermektedir. Müziğin ritmi bile ruh halini değiştirebilmektedir. Bunun yanında insanın dinlemiş olduğu müzik tarzı, onun ruh halini ve kişiliğini de yansıtmaktadır.

    Müziğin hayatımızda ne kadar önemli bir yer teşkil ettiğini ise çok açık bir örnek ile sizlerle paylaşalım. İnsanlar camiye ibadet için ezan ile bir melodi eşliğinde çağırılmaktadırlar. Bu örnek belki de müziğin insanı kontrol altına alma ve insanı etkileme anlamında verilebilecek en önemli örneklerden biri olmaktadır.

    Çok Sesli Müzik Nedir? Çok Sesli Çağdaş Türk Müziğinin Öncüleri ve Müziğin Faydaları Nelerdir makaleleri de ilginizi çekebilir.

    Kaynak: Keyfi Müzik
    Biyografi bunu beğendi.

  2. #2
    Sharing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sharing isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Müziğin İnsan Üzerindeki Etkileri

    Teşekkürler.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    ..Seviyorum arkadaş..


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

müziğin insan üzerindeki etkisi, müziğin insan üzerindeki etkileri, müziğin insanlar üzerindeki etkisi, müziğin insan üzerindeki etkisi kısaca, müziğin insan ruhuna etkileri, müziğin insana üzerindeki etkileri nelerdir, müziğin canlılar üzerindeki etkisi, müziğin insan ruhuna faydaları, müziğin insana kazandırdıkları, müziğin insanlara etkisi, müziğin insana faydaları nelerdir, müziğin insan üzerindeki etkileri kısaca, müziğin insana faydaları, müziğin insan üzerindeki etkileri vikipedi, müziğin insan üzerindeki faydaları
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. PA800 üzerindeki seti silip yeni set yükleme?PA800 üzerindeki seti silip yeni set yükleme?

    PA800 'DE RESTORE VE OS YÜKLEMEDEN, SADECE "ORGUN ÜZERİNDE YÜKLÜ SETİ SİLİP, YENİ SET YÜKLEMEYİ" BİLEN VE PAYLAŞABİLECEK ARKADAŞLAR VAR MI ACABA?AMA KONUYU BİLEN YAZSIN LÜTFEN.YANLIŞLIKLA RAM'İ YAKMAYALIM.SIRA İLE YAZARSANIZ MİNNETTAR OLURUM.
  2. Mikrofonların üzerindeki şekillerin ne anlama geldiği hakkında.Mikrofonların üzerindeki şekillerin ne anlama geldiği hakkında.

    Özelden en az 15-20 kişi sorduğu için, buraya yazayım da herkes okusun :) Resimlerde, mikrofonu analitik çemberin(polar patern) tam ortasında olduğunu düşünüyoruz, vokalistin de resmin üst tarafında (yani mekana tepeden(plandan) bakmış oluyoruz); Resim 1: Kardioid, kalp şeklindedir, sadece mikrofonun ön tarafındaki sesleri alır, arka tarafdaki sesleri almaz.Eğer mikrofonun ters tarafından vokal yaparsanız, ses çok zayıf çıkar. Resim 2;...
  3. roland g600 üzerindeki ritimlerroland g600 üzerindeki ritimler

    sayın müzisyen arkadaş,roland gw8 aldım,ancak,roland g600 üzerindeki (samba,çaça,jota,wals)gibi ritimleri yani orjinalini bulup gw8 usere yüklemek istiyorum,fakat üzerindeki ritimleri bulamıyorum,yardımcı olursanız,memnun olurum,saygılarımı sunarım.
  4. Müziğin Doğuşu - Müziğin Tarihi GelişimiMüziğin Doğuşu - Müziğin Tarihi Gelişimi

    Müziğin Doğuşu - Müziğin Tarihi Gelişimi 42587 Müzik, kelime anlamı itibari ile duygu ve düşünceleri tek sesli ya da çok sesli olarak anlatmaktır. Kısacası bu yapıtların okunması ve çalınması da denilebilir. Müzik çok eski bir tarihe dayanmaktadır. Bu tarih ilkçağa kadar uzanmaktadır ve ilk veriler bu çağda edinilmiştir. Müzik çok kapsamlı bir içeriğe sahip olmaktadır. Derecelendirme, notalama, biçimleme, fonlama gibi çeşitli birimleri...
Konu Puanlaması 5 üzerinden 5,00 | Toplam : 2 kişi