Müziğin Faydaları Nelerdir

Müzik Makaleleri içinde Müziğin Faydaları Nelerdir konusu, Müziğin Faydaları Nelerdir Müziğin Faydaları Nelerdir Yapılan çalışmalar sonucunda müzik öğrenmenin ve uygulamaya dökmenin bilişsel gelişime, dil ve okuma alışkanlığının gelişmesine, sözel yeteneklerin ve yaratıcılığın artmasına, okula karşı daha sorumlu ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi5Beğeni
  • 3 Yazan : admin
  • 1 Yazan : RadyoPerili
  • 1 Yazan :

Konu: Müziğin Faydaları Nelerdir


  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Müziğin Faydaları Nelerdir

    Sponsorlu Bağlantılar


    Müziğin Faydaları Nelerdir



    Müziğin Faydaları Nelerdir

    Yapılan çalışmalar sonucunda müzik öğrenmenin ve uygulamaya dökmenin bilişsel gelişime, dil ve okuma alışkanlığının gelişmesine, sözel yeteneklerin ve yaratıcılığın artmasına, okula karşı daha sorumlu olma, stres sorunlarıyla daha güçlü mücadele etme, alzheimer, parkinson, epilepsi yani diğer adıyla sara gibi hastalıkların tedavisinde olumlu katkıda bulunduğu görülmüştür.

    Sınıfta, ders esnasında, evde ders çalışma anında öğrencinin dikkatini toparlamasına, derslerden alacağı verimliliği ve başarıyı arttırma konusunda da olumlu katkı yapacağına dair uzmanlar tarafından desteklenen birçok görüş vardır. Örneğin V.A. Mozart'ın ülkemizde 'daha dün annemizin..' şeklinde akıllara kazınan Twinkel şarkısı çocukların alfabeyi daha rahat öğrenmeleri açısından bir kolaylık sağlamaktadır.

    Başka bir açıdan bakacak olursak müziğin duyguları, duyguların da müziği etkilediğini görürüz. Bu etkileşimin en kuvvetli olduğu alan ise öğrenme yönündendir. Yani müzik duyguları anlamayı, duygular da müziği anlamayı bir anlamda etkiler. Müziğe hangi ortamda çalınırsa çalınsın olumlu ve ferahlatıcı bir ambiyans yaratmak, uzun süreli hafızayı korumak adına gerekli olan duyusal bütünleşmeyi sağlamak, hangi sebepten olursa olsun yaşanılan heyecan ya da kaygıları azaltmak, sınav veya sizin için önemli olabilecek iş görüşmesi gibi bir olay öncesinde sizi rahatlatmak ve herhangi bir konuyu pekiştirmek adına da ihtiyaç duyulduğu anlarda başvurulabilir.

    Müzik, öğrenim, hafıza, başarı ve zeka üzerinde de olumlu bir etkiye sahiptir. Okullarda ve de sınıflarda özen gösterilerek, bilinçli bir şekilde kullanılmalıdır. Fakat doğrudan eğitim yapılıyorsa bu yöntem kullanılmamalıdır. Çünkü dikkatin dağılması gayet muhtemeldir. Bunların dışında ayrıca sabah, öğle, akşam, ders vakitleri, grup çalışmaları ve yemek saatleri için de o ana uyumluluk gösterecek müzikler seçilebilir.

    Eğitimde uygulanan TKY, yani Toplam Kalite Yönetiminin, beyin esaslı öğrenimin ya da çok boyutlu zekanın bileşeni olarak gösterilen müzik ve müzik eğitimi konusu ile ilgili, en alt seviyeden yani anaokullarından başlanarak yüksek öğrenim kurumlarına kadar burada çalışan tüm eğitim personelleri bilgilendirilmeli ve kültürleşmelidir. Sonrasında ise bu bilgileri edinen eğitim görevlileri bilgilerini ve gözlemlerini öğrencilerle ve velilerle paylaşmalı, bilgilerini yenilemeli ve geliştirmelidir. Özellikle bu bilgi paylaşımının alt sınıflardan başlaması öğrencilerin eğitim hayatları boyunca müzik konusunda daha bilinçli olmalarında oldukça etkili olacaktır.

    Müziğin insan üzerindeki etkileri, Müziğin hayatımızdaki yeri ve önemi makaleleri de ilginizi çekebilir.

    Kaynak: Keyfi Müzik
    Sharing, ceylanım ve sazbend bunu beğendi.

  2. #2

    Standart Cevap: Müziğin Faydaları Nelerdir

    Emegine Saglık Teşekkurler..
    admin bunu beğendi.

  3. #3
    ceylanım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ceylanım isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: Müziğin Faydaları Nelerdir

    çok teşekkürler.
    admin bunu beğendi.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

müziğin faydaları, müziğin faydaları nelerdir, müziğin yararları, müziğin faydaları nedir, müziğin yararları nelerdir, müzigin faydaları nelerdir, müziğin diğer derslere faydası, müzigin faydaları, müzik eğitiminin faydaları nelerdir, müziğin diğer derslere faydaları, müziğin diğer derslere faydası nedir, müziğin diğer derslerine faydaları nelerdir, müziğin faydaları vikipedi, müzik faydaları, müziğin diğer derslere etkisi
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Müziğin Doğuşu - Müziğin Tarihi GelişimiMüziğin Doğuşu - Müziğin Tarihi Gelişimi

    Müziğin Doğuşu - Müziğin Tarihi Gelişimi 42587 Müzik, kelime anlamı itibari ile duygu ve düşünceleri tek sesli ya da çok sesli olarak anlatmaktır. Kısacası bu yapıtların okunması ve çalınması da denilebilir. Müzik çok eski bir tarihe dayanmaktadır. Bu tarih ilkçağa kadar uzanmaktadır ve ilk veriler bu çağda edinilmiştir. Müzik çok kapsamlı bir içeriğe sahip olmaktadır. Derecelendirme, notalama, biçimleme, fonlama gibi çeşitli birimleri...
  2. g-800 ve g-600 farkı nelerdir?g-800 ve g-600 farkı nelerdir?

    g-800 ve g-600 farkı nelerdir?g-800 yüklenen ritimlerin silindiğini biliyorum ve oktav farkını da.bunların dışında teknik açıdan fark var mı?g-800 hangi serilerin ritimlerini okur g600 ritimlerini birebir okur mu?
  3. İyi bir gitarın özellikleri nelerdir?İyi bir gitarın özellikleri nelerdir?

    iyi bir gitarın özellikleri nelerdir?
  4. İşte 'Sanal Seksin' faydalarıİşte 'Sanal Seksin' faydaları

    Son günlerin en revaçta ilişki şekli sanal alemde yaşanır oldu. Devami...
  5. Böceklerin faydaları...Böceklerin faydaları...

    Böcekler ısı farkı sayesinde en doğru yerden sokuyor! Devami...
Konu Puanlaması 5 üzerinden 5,00 | Toplam : 2 kişi