Gülben Ergen Kimdir? Gülben Ergen Biyografisi
-gulben-ergen-kimdir.jpg
GÜLBEN ERGEN (1972 - )

Gülben Ergen, 1972 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Gülben Ergen, Erenköy Kız Lisesi'nde ortaokulu, Kadıköy Ticaret Lisesi'nde ise liseyi okudu. Her ne kadar konservatuar eğitimi almamış olsa da bu eksikliğini aldığı özel dersler ile kapadı. İlk başarısını 1987 senesinde Hürriyet Sinema 2.güzeli seçilerek kazandı. Bu başarının sonrasında ismi "Deniz Yıldızı" olan, bir karakteri canlandırdı. Bu sinema filminde başrolü Kenan Kalay ile paylaştı.

Bu filmden sonra bir hayran kitlesi olan Gülben Ergen, bu başarılarını oynadığı 'İki Kız Kardeş' filmi ile sürdürdü. Bu filmde başrolü Aydan Şener ile paylaştı. Gülben Ergen'in oynadığı klip ve filmleri; Hanımın Çiftliği, Haydi Söyle, Fırat, Mazriye, Sabah Programı, Dadı ve 2003-2004 yılları arasında vizyona girmiş filmi Hürrem Sultan dizisiyle hayranlarının karşısına tekrar tekrar geçti. Film sektörünün ardından "Gülbence" adında bir dergi çıkartarak basın sektörüne de girdi.

Gülben Ergen 2004 yılının Aralık ayında gazeteci ve sanat yönetmeni olan Yılmaz Erdoğan'ın küçük kardeşi Mustafa Erdoğan ile evlendi ve artık soyadı Erdoğan oldu. Evlendiği yıl "Uçacaksın" albümünü çıkarttı, ancak bundan sonraki yıl hiçbir albüme imza atamadı. 2006 yılında tekrar kendi soyadını taşımak istedi ve soyadı tekrardan Ergen oldu. 18 Ocak 2007 tarihinde eşi Mustafa Erdoğan'dan bir çocuğu olan Gülben Ergen, çocuğunun adını Atlas koydu. 2007 yılında ailesi dışında hiçbir şey ile ilgilenmeyen Ergen, bu sessizliğini bir reklam filmi ile bozdu.

2008 senesinde Avrupa Şampiyonası'na katılan Milli Futbol Takımı'mız için yazdığı "Avrupa/Milli Takım" şarkısını Ege Çubukçu ile okuyarak, Aşk Hiç Bitmez adlı albümüne ekledi. İleriki zamanlarda "Gülben Ergen İle Sürpriz" programını sunmaya başlayan Gülben Ergen, aynı zamanlarda bir deodorant firmasının reklamında oynadı. Gülben Ergen gelirinin tamamını Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlayacağı bir kitap çıkarttı. Bu kitabın adı "Gülben Ergen'den Masallar"dır. Gülben Ergen uzun bir aradan sonra "Eyvah 40 Yaşındayım" adında bir dizi ile tekrar ekran karşısına geçerek oyunculuk yapmaya başladı. 2011 yılında tekrar bir sabah programı yapmaya başlayan Ergen, şu sıralar sadece bu program ile ilgileniyor.



Kaynak: Keyfi Müzik