Murat Erturgut

Telefon : 0555 831 91 39

MSN : ders@studyocrash.com

Sİte : ?zmir Enstruman Dersleri

Adres : 1712 sokak no:16 d:3 kat:1 Korkmaz İşhanı / Karşıyaka (Karşıyaka Çarşı, Tiyatro Sokağı) / İzmir [ Çarşı Ana Caddesi üzerinden Tiyatro Sokağına girdikten sonra Karşıyaka Devlet Tiyatrosunun 15 mt ilerisinde çaprazda sağda Ali Eczanesi'nin üst katında ' Stüdyo Crash' ]

- Uzman Eğitmenler

- Uygun Fiyatlar

- Esnek Ders Saatleri

- Öğrenebilme Garantisi

- Her yaşa ve Her Tarza Yönelik Eğitim

- Sıkmayacak Ders Programı

- Senet Zorunluluğu Yok

- Haftanın 7 Günü Hizmet

Aylık Ders Ücretimiz ( Haftada 1 saat Ayda 4 saat ) 120 TL’dir.

Haftada 2 saat Ayda 8 Saat Ders Ücretimiz 200 TL’dir

Enstruman çalmak doğru eğitmenle kolay bir iştir ve bu işin yaşı yoktur. Öğretmenlerimiz disiplinli fakat sizi sıkmayacak tekniklerle sizin enstruman hakimiyeti sağlamanızı enstrumanınızı sevmenizi sağlayarak dersleri öğrencinin enstrumanından beklentileri doğrusunda işlemektedir.Heryaşa yönelik dersler vermekteyiz .Tüm enstruman dersleri kişiye özel olarak yapılmaktadır. Ders günlerini ve ders saatlerini öğrenciler kendileri seçmektedir. Çalışma saatlerimiz Sabah 09:00 ile Akşam 22:00 arasındadır.Haftanın 7 günü hizmet vermekteyiz. Hobi amaçlı eğitim vermenin yanı sıra; armoni, teori ve duyma becerileri gibi konularda da öğrencinin isteği doğrultusunda dersler yapmaktadırlar. Derslerimiz, öğrencilerimize ihtiyacları olan tüm teknik ve teorik bilgiyi vermekle birlikte, onları sıkacak ve bıktıracak düzeyde ağır olmamaktadır. Derslere katılan öğrenciler isterlerse düzenlenen konser, etkinlik, gezi, festival gibi çalışmalarda görev alabilmektedir.

Aylık Ders Ücretimiz ( Haftada 1 saat Ayda 4 saat ) 120 TL’dir.

Haftada 2 saat Ayda 8 Saat Ders Ücretimiz 200 TL’dir

Müzik Okulları Hakkında Genel Bilgiler

Ülkemizde müzik eğitimi çoğunlukla Devlet okullarında ve parasız olarak verilmektedir. İlköğretimden Lisans ve Yüksek lisansa kadar her seviyede eğitim alabileceğiniz Bölümler Başlıca Aşağıdaki gibidir.

Devlet Konservatuarları

İlköğretim

Orta Öğretim

Lisans

Yüksek Lisans

Yarı Zamanlı Lisans, İlköğretim ve Orta Öğretim

Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri

Orta Öğretim

Askeri Mızıka Okulu

Orta Öğretim

Sanhe Sanatları Fakülteleri

İlk Öğretim

Orta Öğretim

Lisans

Yüksek Lisans

Güzel Sanatlar Fakülteleri

Lisans

Yüksek Lisans

Eğitim Fakülteleri, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri

Lisans

Yüksek Lisans

Türk Müziği Konservatuarları

Lisans

Yüksek Lisans

Sertifikasyon

Özel Öğretim Kurumları

Sertifikasyon
Görüldüğü gibi çok çeşitli eğitim birimlerinde pek çok eğitim dalı tercih etmek mümkündür. Elbette her okulun kendince özellikleri, kazanç ve zaafları bulunmaktadır. Aşağıda hangi okulların ne gibi özellikleri olduğuna kısaca değinilmiştir.

Devlet Konservatuarları

Devlet konservatuarları bilinen en Klasik Müzik okuludur. Ülkemizde Cumhuriyetin ilk yıllarından beri Devlet Konservatuarları bulunmakta ve her geçen gün yenilenip gelişmektedir.

Esasen en kapsamlı müzik eğitimi Devlet Konservatuarlarında verilir. Neredeyse tüm batı müziği çalgılarının eğitimleri ülkemizdeki konservatuarlarda verilmektedir. Elbette çalgı eğitiminin yanı sıra Şan eğitimi de konservatuarlarda verilen eğitimlerdendir.

Devlet konservatuarlarında İlk ve Orta Öğretimden Lisans ve Yüksek Lisans düzeyine kadar eğitimler verilir. Alınan diplomalar normal öğretim kurumlarında alınan diplomalara denktir ve ayrıca bu okulları okumak gerekmez. Ancak yarı zamanlı konservatuarlar için aynı durum söz konusu değildir. Yarı zamanlı konservaturlarda alınan diploma, örneğin Lise Diploması yerine geçmez ve mutlaka normal öğretimin buna paralel sürdürülmesi gerekir.

Devlet Konservatuarları Sınavla Öğrenci Alır. Sınavlar her seviye (İlk, Orta, Lisans, Y.Lisans) için farklıdır. Bu konuya ileride değinilecektir.

Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri
Eski İsmiyle Lise yeni tabiri ile Orta Öğretim düzeyinde eğitim veren Lise dengi bir öğretim kurumudur. Bu alanda çalışmakta olan bir özel okul bulunmamaktadır. Yani sadece devlet’ e ait Güzel Sanatlar Liseleri bulunmaktadır.

Genellikle Lisans eğitimine hazırlık olarak nitelendirilen kurumlarda öğretim 4 yıl çalgı ağırlıklı müzik eğitimi şeklindedir. Güzel Sanatlar Liseleri sınavla öğrenci alır.

Askeri Mızıka Okulu

Türk Silahlı Kuvvetleri Bünyesinde Hizmet edecek, Astsubay Müzisyen personelin yetiştirilmesi amacıyla çalışan müzik okuludur. Genel Kurmay Başkanlığına Bağlıdır. Orta öğretim ve MYO. Düzeyinde diploma verir. Bando okullarına giriş için ya orta öğretim ya da ön lisans düzeyinde başvuru gerekir. Sınavla Öğrenci alır.

Sanhe Sanatları Fakülteleri

Ülkemizde henüz yeni gelişmekte olan bir alan olmakla birlikte oldukça fazla rağbet görmektedir. Bilinen en meşhur sahne sanatları fakültesi Bilkent Üniversitesi bünyesindedir. Bilkent’ e bağlı İlk ilk öğretim, orta öğretim ve fakülte düzeyinde eğitim veren kurumlar vardır.

Müzik eğitiminde Devlet konservatuarlarına rakip olan sahne sanatları, devletçe tanınan, denk diplomalar verir ve yine konservatuarlarda olduğu gibi yarı zamanlı bölümleri bulunabilir. Yarı zamanlı bölümler için konservatuarlarda geçerli olan koullar geçerlidir. Bu okullarda Sınavla Öğrenci Alır.

Güzel Sanatlar Fakülteleri

Müzik bilimcisi, Müzisyen yetiştiren fakültelerdir. Lisans ve yüksek lisans düzeyinde öğrenci alır. Al dallarında pek çok kategoriye ayrılmakla birlikte genelde Müzik Bilimleri bölümü olarak tanınır. İsminden de anlaşılacağı gibi müziğin daha çok bilimsel ve teknik boyutu ile ilgilenir. Elbette çalgı ve şan eğitimi de bu okullarda verilmektedir.

4 Yıllık lisans diploması veren bölümler Sınavla Öğrenci Alır.

Eğitim Fakülteleri, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri

Eğitim fakülteleri günümüzde en çok rağbet gören müzik okullarıdır. Eğitim seviyesi konservatuarlara göre, göreceli olarak düşük görülse de, iş garantisi ve mesleki kaygılar bu okulları ön plana çıkarmaktadır. Esasen güzel sanatlar fakültelerinden farkı, verdiği formasyon olan eğitim fakülteleri yine sınavla öğrenci almaktadır.

Türk Müziği Konservatuarları

Kimileri Üniversitelerin alt birimi olarak kurulmuş olan konservatuarlar, çoğunlukla cemiyetler ve belediyelere ait konservatuarlar biçiminde ortaya çıkar. Günümüzde popülerliğini oldukça yitirmiş olan Türk Müziği Konservatuarlarının, lisans düzeyinde eğitim verenler Diploma verebilirken, Cemiyet ve belediye konservatuarları sertifika verebilmektedir. Üniversitelerin konservatuarları sınavla öğrenci alır.

Özel Öğretim Kurumları

Modernleşme çizgisi yükselmekte olan ülkemizde müzik ve sanata verilen önem arttıkça, hobi eğitimine olan eğitim de artmaktadır. Elbette müzik ciddi nbri hobidir ve mutlaka profesyonel destek gerektirir. İşte ülkemizde bireysel ve isteğe bağlı müzik eğitimi almak isteyenlerin yararlandığı, Milli Eğitim Bakanlığı kontrolündeki özel teşebbüsler. Özel Öğretim kurumlarıdır.

Sadece sertifika eğitimi verebilen kurumların sertifikalarının normal öğretime denk bir eğitim diploması verme yetkileri yoktur. Yani normal öğretim sürdürülmelidir. Bu sertifikalar sadece kişisel becerilerinizi geliştirmek için gittiğiniz kurslara katılım belgesi niteliğindedir.

Her özel öğretim kurumunun Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış olmak koşuluyla kendine ait bir müfredatı ve öğretim süresi vardır. Dolayısıyla bu okulların öğretim sürelerini söylemek güçtür. Bu okulların öğrenci alma işlerinin sınavlı yada sınavsız oluşu tamamen kendi insiyatiflerine bırakılmıştır. Ancak bilinen pek çok özel öğretim kurumu sınavla öğrenci almaz.

Neden Sınav Yapılıyor?

Bilinen yaygın tabiriyle, “müzik yetenek ister” denilmektedir. Elbette müzik yapabilmek için bir yeteneğe ihtiyaç vardır. Ve elbette müzik ile ilgili bir okulu okuyabilmek için de bu yeteneğe en azından normal düzeyde gereksinim vardır.

Ancak yine bilinen yaygın ve resmi tabiriye “Özel Yetenek Sınavları” nın arayışı tam olarak yetenektir, denilemez. Zira bu sınavlar yeteneği ölçmekten oldukça uzak, eleme esaslı ve bilgi ağırlıklı sınavlardır. Elbette “bu bilgiyi edinmek için yetenek gerekir” cümlesi herkesin kafasında belirecektir. Ancak şundan emin olunmalıdır ki, yeterli bilgi sahibi normal yetenek düzeyindeki bir kişi, bilgiye sahip olmayan çok yetenekli bir kişiyi bu sınavlarda alt edebilir. Çünkü kurumlar terimleri dahi bilmeyen bir kişiyi yetenekli olsa dahi almayı tercih etmezler. Zira donanımlı öğrenciyi geliştirmek sınırlı sürede daha mümkün görünmektedir.

Bunun yanında en fazla yarım saat süren bir sınavda bir kimsenin yetenekli olup olmadığı görmek çok da mümkün olamamaktadır. Zira ölçüm metotları dahi belli düzeyde bilgi sahibi kimseleri sınayabilmektedir.

Pek çok kimse yetenek sınavları ile iligli yanlış yargılara kapılmaktadır. Örneğin çok güzel şarkı söylemek şan bölümü sınavlarında en fazla 10 puanlık getiri sağlayacaktır. Zira sınav soruları ağırlıkları başka noktalara ağırlık verir.

Sonuç olarak yetenek sınavları, sınırlı kontenjan içine en fazla bilgi, beceri ve deneyime sahip öğrencilerini almak için yapılmaktadır. Ve eleme yapabilmek için oldukça ağır bilgi birikimi gerektirir.

YANLIŞ: Çok İyi Şarkı Söylüyorum. Ben yetenekliyim bu sınavı geçerim

DOĞRU: Çok iyi şarkı söylüyorsunuz. Eğer bu yeteneğinizi gerekli bilgileri edinerek sınav komisyonuna ispatlarsanız. Bu sınavı geçersiniz.

YANLIŞ: Çok iyi gitar çalıyorum. Nota bilmesem de bu sınavı geçerim.

DOĞRU: Çok iyi gitar çalıyorsunuz. Eğer yeterince bilgi edinip sınav komisyonunu da aynı yönde ikna ederseniz. Bu sınavı geçersiniz. (Nota bilmeden müzik okulu kazanılamaz)

YANLIŞ: ÖSS’ den sonra 1 Ay ders alsam yeter.

DOĞRU: ÖSS’ den sonra alacağınız 1 aylık ders tek cümle ile “HİÇ BİR İŞE YARAMAZ”. Almanız gereken bilgi en az ÖSS’ ye hazırlandığınız sırada aldığınız bilgi kadar ciddidir. Bunun yanında teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim zamana ihtiyaç duyar bu nedenle hiçbir şekilde 1 aylık bir eğitimden beklentiniz olmamalı. Bizim tavsiyemiz Eylül- Ağustos Döneminde kesintisiz bir M.O. Hazırlık dersi almanızdır. Bu durumda yeterli gayreti gösterirseniz sınavı kazanmanız neredeyse garantidir.

YANLIŞ: Torpilim Var bu sınava girmesem bile olur.

DOĞRU: Bu sınavlarda torpil hiçbir şekilde işe yaramaz. Zira sınav 5 Kişilik komisyon önünde, kameraya kayıt edilerek yapılmaktadır. Herhangi bir itiraz halinde konu mahkemeye kadar taşınabileceğinden hiçbir aklı başında komisyon üyesi, hiç kimseye torpil yapmayı düşünmez. Kaldı ki komisyondaki üyeler o okulda ders veren kimselerdir ve istedikleri kriterlere uygun olmayan öğrenciyi alıp, kendilerine gereksiz yük edinmek istemezler.
Tüm bunların dışında torpil vicdanen hiçbir eğitimcinin düşünmemesi gereken olumsuz bir davranış biçimidir. Ve biz hiç bir eğitimcinin böyle bir düşünce içinde olabileceğine ihtimal dahi vermiyoruz.Bu nedenle karmaşık yollar aramak ve başkalarından medet ummak yerine gereğini yapmanız en doğrusu olacaktır. Zira okulu kazanmak sadece başlangıç eğer gerekli donanıma sahip değilseniz, sınavı bir şekilde aşmış olsanız dahi 2. sınıfı göremezsiniz.

YANLIŞ: OSS’ de barajı aşsam yeter.

DOĞRU: ÖSS’ de barajı aşmak elbette özel yetenek sınavlarına girmek için yeterlidir. Ancak unutmayınız ki sınavlarda ÖSS puanı da etkilidir. Diyelim siz ÖSS’den 200 Puan Aldınız. Özel Yetenek Sınavından da 70 Puan aldınız. Sizinle aynı özel yetenek puanını almış bir kişi ÖSS’ den 200,00001 Almış ise sizi eler. Ayrıca Güzel Sanatlar Liseleri ve Konservatuarlardan gelenlerin ek puanlarını da dikkate almanızı ve ÖSS’ ye buna göre çalışmanızı öneririz.

YANLIŞ: Bütün okulların sınavına girerim, nasılsa birisi olur.

DOĞRU: Bu yargı kesinlikle yanlıştır. Zira Neredeyse bütün okulların sınavları ve sınavlara başvuru tarihleri aynı zamandadır. Başvuruların bizzat yapılması gerektiği de düşünülecek olursa. Örneğin Çanakkale’de 10 Ağustos günü başvurusu olan okulun sınavı 17 Ağustos’ ta ise, Aynı tarihte başvuru yapılması gereken İzmir’deki bir okulun sınavı 18 Ağustos’ ta olsa bile katılamazsınız. Zira hiçbir sınav 1 gün sürmez. Mutlaka 2. aşama bir sonraki gün olacaktır, kaldı ki o kadar yol gittikten sonra girilecek sınavdan sonuç beklenmemelidir.

Bizim tespitimiz; 2009 sınav takvimlerine göre bir öğrenci ülke çapında en fazla 7 okulun sınavına girebilmektedir. Bu sayı matematiksel olarak bulunan sonuçtur. Elbette bu kadar sınava peş peşe yarışçı edasıyla girilmez. Bunun için optimum sınav sayısını 4 olarak sınırlamak doğru olacaktır. Elbette bizim öğrencilerimize tavsiyemiz ders almaya başladıkları gün girmek istedikleri en fazla 3 okulu belirleyip yorulmadan ve kendin emin biçimde sınavlara girmeleridir.

Sınavda Neler Soruluyor ?

İlk Öğretim Düzeyinde Yapılan Sınavlarda:

Temel Müzik Bilgisi (Notalar)

Müziksel İşitme (İki Ses, nadiren üç ses sorulur.)

Müziksel Söyleme (Basit Ezgi Tekrarı)

Müzik Tarihi Bilgisi

Bireysel Çalgı Bilgisi (Tercihen Piyano-Keman-Yan Flüt )

Orta Öğretim Düzeyinde Yapılan Sınavlarda

Temel Müzik Bilgisi

Solfej (Müziksel Okuma )

Müzik Tarihi ve Form Bilgisi

Çok Ses İşitme (İki,Üç,Dört Ses Duyma )

Ezgisel Bellek

Ritimsel Bellek

Şan

Bireysel Çalgı Bilgisi

Lisans Düzeyinde Yapılan Sınavlarda

Temel ve İleri Müzik Bilgileri

Çok Ses İşitme-Yineleme

Ezgisel Bellek-İşitme

Ritimsel Bellek-İşitme

Solfej-Deşifraj (Müziksel Okuma )

Dikte (Müziksel Yazma )

Müzik Tarihi ve Form Bilgisi

Armoni ve Form Analiz

Şan Bilgisi

Bireysel Çalgı Bilgisi

Genel olarak tüm sınavlarda sorulan bilgiler aşağı yukarı aynıdır. Ancak seviye yükseldikçe sorulan soruların niteliği de değişmektedir. Örneğin, Lise giriş sınavlarında çoğunlukla DİKTE’ ye yer verilmezken Lisans sınavlarının neredeyse hepsinde sorulur. Okullar Üniversiteye göre de farklı sınavlar yapabilirler. Örneğin Bir Eğitim fakültesi ARMONI bilgisi aramazken bir diğeri bu konuya özellikle eğilebilir.

Gördüğünüz gibi sınav bir yetenek sınavı olmaktan oldukça uzaktır. Ve ciddi bilgi gerektirmektedir. Daha önce de bahsettiğimiz gibi her okulun sınavı farklı olabilir.

Derslerimiz:

Derslerimiz; ihtiyacınız olan optimum bilgiyi en iyi şekilde size aktarabilmeyi ve sınavlarda en iyi performansı göstermenizi amaç edinir.

Müzik Okullarına Hazırlık Derslerine Mülakatla Öğrenci Alınır

Bu, şu demektir. Eğer müzik okullarına hazırlanmanıza yetecek asgari yeteneğe sahip değilseniz, ve/veya eğitmenlerimiz yeterli çabayı göstereceğinize ikna olmazsa bu derslere katılamazsınız. Yani bu derslere dileyen herkes katılamaz. İdaremize başvurmanız halinde, en kısa zamanda bir test tarihi belirlenecek ve sınamanız yapılacaktır.

Müzik Okullarına Hazırlık Derslerinde Başarı Grafiği %70′ in Altına Düşenlerin İlişiği Kesilir.

Derslerimize devam ederken, disiplin notunuz ve akademik başarınızın ortalaması 70′ in altına düşerse ilişiğiniz kesilir. Derslere bir daha katılamazsınız.

Disiplin Notu, davranış notu niteliğindedir. Kurum içerisindeki davranışlarınız ve devamsızlık durumunuz bu puanlamaya esastır. Akademik not ise dönemsel tekrarlanan ölçme ve değerlendirme sınamalarında aldığınız net puanlardır.

Nasıl İşleniyor ?

Eğitim programları her klasman için farklıdır. Hatta hazırlanılacak okula göre bile farklı bir eğitim programı geliştirilir. Aşağıda farklı klasmanlar için eğitim programlarının bir taslağı verilmiştir.

İlköğretim Hazırlık (7 – 14 Yaş)

Ülkemizde İlköğretim Sınıfı bulunan kurumlar Devlet Konservatuarları ve Sahne Sanatları İlköğretim Kısımlarıdır. Avrupa ve Amerika’da Özel veya Devlete bağlı birçok Müzik İlköğretim Okulu olmasına karşın ülkemizde böyle bir yapılanmaya fazla gidilmemiştir. İlköğretim Hazırlık Sınıfında öğrencilerimize Oyun-Dans Drama gibi yardımcı konularla müziği daha iyi anlamaları sağlanır. Ayrıca İşitme Eğitimi ile müziksel duyularının gelişmeleri sağlanır. Ses ve İşitme organlarının tam gelişmediği göz önünde bulundurularak,yapılan müzik eğitimi dersleri çocuğun bilinçaltında sağlam bir müzik altyapısı oluşturmayı,ilerde yaptığı ve dinlediği müziği daha iyi algılaması hedeflenmektedir. Hedeflenen bu yolda öğrencinin daha iyi bir müzik eğitimi alacağı müzik okullarına en hazır şekilde bulunması sağlanmaktadır.

Bu sınıfta verilen Müzik Eğitimi Dersleri :

Müzik Dinleme

Çocuk Şarkıları ve Türküleri Söyleme

Oyun-Dans-Müzik

Drama-Müzik

Temel Müzik Eğitimi

Müziksel İşitme

Müziksel Söyleme

Blokflüt ile Nota Çalma-Tanıma

Müzik Tarihi

Bireysel Çalgı (Tercihen Piyano-Keman-Yan Flüt )

Lise Hazırlık (10 – 12 YAŞ)

Lise Hazırlık Sınıfında 10-12 Yaş Grubunda bulunan İlköğretim Öğrencileri bulunmakta ve bu öğrenciler,Devlet Konservatuarı Lise Bölümü, Anadolu Güzel Sanatlar Liselerine ve Askeri Mızıka Okulu gibi Lise düzeyinde eğitim veren Müzik Öğretim Kurumlarına hazırlanmaktadır.10-12 Yaş Grubu gereği ergenlik çağında olan bu öğrenciler sesi ve bedeni yormayacak şekilde İşitme Eğitimine tabi tutulurlar. Çalgı seçimi konusunda yönlendirilerek öğrenciye en uygun çalgıyı seçmesine yardımcı olunur. Çalgı seçiminde ve Eğitimimde Türkiye’de Müzik Eğitimi veren Liselerin Çalgı Eğitim müfredatları göz önünde bulundurularak danışmanlık hizmetinde bulunulur.

Bu sınıfta verilen Müzik Eğitimi Dersleri :

Temel Müzik Bilgileri

Solfej (Müziksel Okuma )

Dikte(Müziksel Yazma )

Nota Okuma

Müzik Tarihi ve Form Bilgisi

Çok Ses İşitme (İki,Üç,Dört Ses Duyma )

Ezgisel Bellek

Ritimsel Bellek

Şan Eğitimi

Bireysel Çalgı Eğitimi

Yardımcı Piyano Eğitimi

Lisans Hazırlık (17 – 25 YAŞ GRUBU)

Lisans Hazırlık Sınıfında halen Lise Eğitimine devam eden,mezun veya Lisans düzeyinde müzik eğitimi almak isteyen öğrenciler bulunmaktadır. Bu sınıfa A.G.S.L. öğrencileri,Devlet Konservatuvarı Lise Bölümü öğrencileri ve Lise Dengi Okullarda okuyan veya mezun öğrenciler başvurabilir. Lisans Hazırlık Sınıfı,Yetenek Sınavlarına Hazırlık Sınıflarının en önemli parçasıdır. Çünkü öğrencilerin Yüksek Öğrenimleri esnasında Müzik Eğitimi almaları hususunda Lisans düzeyi şarttır. Ayrıca Türkiye’de Lisans düzeyinde eğitim Eğitim Fakülteleri ve Güzel Sanatlar Fakültelerine bağlı birçok Müzik Bölümü vardır.

Bu sınıfta verilen Müzik Eğitimi Dersleri :

Temel ve İleri Müzik Bilgileri

Çok Ses İşitme-Yineleme

Ezgisel Bellek-İşitme

Ritimsel Bellek-İşitme

Solfej-Deşifraj (Müziksel Okuma )

Dikte (Müziksel Yazma )

Nota Okuma

Müzik Tarihi ve Form Bilgisi

Armoni ve Form Analiz

Şan Eğitimi

Bireysel Çalgı Eğitimi

Yardımcı Piyano Eğitimi

Klasik Batı Müziği

Genel Müzik Teorisi

Her müzisyenin kaçınılmaz olarak hakim olması gereken genel teknik ve teorik konuları içerir. Enstrüman derslerimizde zaten verilmekte olan dersi, entrüman derslerinin derslerinin haricinde de almak mümkündür.

Klasik Müzik Tarihi

Antik Yunan’ dan Romantik çağa kadar olan Klasik Müziğin Tarihinin ayrınıtılı ve interaktiv biçimde incelendiği derslerdir.

Klasik Armoni

Genel Müzik teorisinin ileri etapları sayılabilecek tüm müzik matemaiğini ve Klasik Batı müiği teorisini kapsayan Dersleirmizdir.

Şan

Klasik Batı Müziğinde Şan tekniğinin öğrenilmesine yönelik derslerdir. Derslerimiz Opera teknikleri ile eğitimi kapsamaktadır.

Solfej – Dikte – İşitme

Solfej, Dikte ve işitme konusunda gelişim kaydetmek, gerek kişisel gelişim, gerek okula hazırlık veya destek gerekse müzisyenlerin tamamlayıcı eğitim olarak kullandıkları konuları kapsar.

Müzik Okullarına Hazırlık

Şan, Solfej, İşitme, dikte ve enstrüman derslerinin birlikte verildiği, Özel yetenek sınavlarına hazırlamak maksadıyla katılımcı kabul eden programımızdır.

Modern Batı Müziği

Jazz – Blues Armoni

Klasik Armoni’ nin değinmediği ve hatta tanımadığı armoni konularının konu alındığı derslerdir. Sadece Jazz ve Blues değil, etnik armoni konuları da işlenir.

Jazz Tarihi

Afrika’ dan günümüze tüm jazz Tarihinin Konu Alındığı Derslerimizdir.

Jazz Vokal

Esntrüman eşliğinde veya, solo olarak Modern Şan eğitimi’ nin verildiği derslerimizdir. Bu derslerde Klasik teknikler ve Operaya “hiç” değinilmez.

Orkesta

Modern orkestralar kurup, Repertuar çalışmaları yaptığımız derslerimizdir.

G.S.F., Konservatuar ve Müzik Öğretmenliği Bölümlerine Hazırlık ve Kendini Tanımak İsteyen Diğer Herkes

Derse Yeterlilik Testine katılın, Biz sizi aydınlatalım…

Özellikle Müzik Okullarına ve Konservatuarlara hazırlanan öğrencilerimize yönelik bu testle, Müzikal İşitme-Okuma ve Yineleme Yeteneklerini ölçerek uygulamaları gereken bir çalışma programı hazırlıyoruz.

Bu teste katılmalısınız çünkü, Çalmak istediğiniz enstrümanın size uygun olup olmadığını veya girmek istediğiniz konservatuarın sizin yeteneklerinize uygun olup olmadığını anlamanın daha kolay bir yolu yok.

Bu teste katılmalısınız çünkü, bu testle boşa zaman harcama kaygınız ortadan kalkacak.

Bu teste katılmalısınız çünkü, bu test size sadece ne yapmanız gerektiğini değil, ne yapmamanız gerektiğini de söyleyecek.

Bu teste katılmalısınız çünkü, testin hiçbir bedeli ve yükümlülüğü yok.

Not: Bu teste katılmak ve / veya bu testten geçer not almak derslerimize katılmak için öncelikli koşul değildir. Ancak bu test, pek çok üyemizin yoğun ısrarları ve derse başlarken kendini rahat hissetmek isteyen müşterilerimizin talebi üzerine, isteğe bağlı bir hizmet olarak sunulmuştur. Ve bundan sonra bize katılmak isteyen veya katılmak durumunda olamayıp sadece kendini denemek isteyen herkesin hizmetinde olacaktır.

Bu hizmet sürdüğü sürece tamamen ücretsiz olacak ve hiçbir bağlayıcılığı olmayacaktır.

Test Konuları (Müzik Okullarına Hazırlık)

Ses Tekrarı (Şan ile)

Ses Tanımlama

Nota Okuma

Solfej-Deşifraj

Piyanoda Çalınan Ezgiyi Yineleme (Ezgisel Bellek)

Dikte

Test Konuları (Ritim Section (Bass ve Davul)

Fiziksel Yeterlilik Analizi

Metronom takibi

Psikoteknik Test (Refleks Analizi)

Psikomotor Test (Koordinasyon Analizi)

Ölçü – Ritim kavrama

Ritim Bellek

Ezgisel Bellek

Nota Okuma

Solfej-Deşifraj

Sözlü Münazara

Test Konuları (Gitar)

Fiziksel Yeterlilik Analizi

Metronom takibi

Psikoteknik Test (Refleks Analizi)

Psikomotor Test (Koordinasyon Analizi)

Ölçü – Ritim kavrama

Ritim Bellek

Ezgisel Bellek

Çoklu Ses Analizi (Akorlar)

Nota Okuma

Solfej-Deşifraj

Sözlü Münazara

Yukarıdaki alanların herhangibirinden kendinizi sınamak isterseniz. Lütfen bizden randevu alınız. Zira bu hizmet haftanın belirli gün ve saatlerinde kontenjanla sınırlı olarak verilmektedir.