Murat Erturgut

Telefon : 0555 831 91 39

MSN : ders@studyocrash.com

Sİte : ?zmir Enstruman Dersleri

Adres : 1712 sokak no:16 d:3 kat:1 Korkmaz İşhanı / Karşıyaka (Karşıyaka Çarşı, Tiyatro Sokağı) / İzmir [ Çarşı Ana Caddesi üzerinden Tiyatro Sokağına girdikten sonra Karşıyaka Devlet Tiyatrosunun 15 mt ilerisinde çaprazda sağda Ali Eczanesi'nin üst katında ' Stüdyo Crash' ]

- Uzman Eğitmenler

- Uygun Fiyatlar

- Esnek Ders Saatleri

- Öğrenebilme Garantisi

- Her yaşa ve Her Tarza Yönelik Eğitim

- Sıkmayacak Ders Programı

- Senet Zorunluluğu Yok

- Haftanın 7 Günü Hizmet

Aylık Yan Flüt Ders Ücretimiz ( Haftada 1 saat Ayda 4 saat ) 150 TL’dir.

Haftada 2 saat Ayda 8 Saat Ders Ücretimiz 250 TL’dir

Enstruman çalmak doğru eğitmenle kolay bir iştir ve bu işin yaşı yoktur. Öğretmenlerimiz disiplinli fakat sizi sıkmayacak tekniklerle sizin enstruman hakimiyeti sağlamanızı enstrumanınızı sevmenizi sağlayarak dersleri öğrencinin enstrumanından beklentileri doğrusunda işlemektedir.Heryaşa yönelik dersler vermekteyiz .Tüm enstruman dersleri kişiye özel olarak yapılmaktadır. Ders günlerini ve ders saatlerini öğrenciler kendileri seçmektedir. Çalışma saatlerimiz Sabah 09:00 ile Akşam 22:00 arasındadır.Haftanın 7 günü hizmet vermekteyiz. Hobi amaçlı eğitim vermenin yanı sıra; armoni, teori ve duyma becerileri gibi konularda da öğrencinin isteği doğrultusunda dersler yapmaktadırlar. Derslerimiz, öğrencilerimize ihtiyacları olan tüm teknik ve teorik bilgiyi vermekle birlikte, onları sıkacak ve bıktıracak düzeyde ağır olmamaktadır. Derslere katılan öğrenciler isterlerse düzenlenen konser, etkinlik, gezi, festival gibi çalışmalarda görev alabilmektedir.

Yan Flüt Dersi Haftada 1 saat, ayda 4 saattir fakat öğrencinin isteği doğrultusunda ders saati arttırılabilir. Derslerimiz ‘ Stüdyo Crash (1712 sokak no:16 d:3 kat:1 Korkmaz İşhanı / Karşıyaka (Karşıyaka Çarşı, Tiyatro Sokağı) / İzmir) ‘ te işlenmektedir . Her yaşa yönelik eğitim vermekteyiz. Çalışma Saatlerimiz Sabah 9.00 ile akşam 22.00 arasındadır, ders gün ve saatleri öğrenci ve öğretmenin uygun olduğu günlere göre belirnen esnek saatlerdir

Aylık Yan Flüt Ders Ücretimiz ( Haftada 1 saat Ayda 4 saat ) 150 TL’dir.

Haftada 2 saat Ayda 8 Saat Ders Ücretimiz 250 TL’dir

Flüt Nedir ?

Bilinen en eski enstrümanlardan olan, kökleri MÖ. 200 – 500′ lü yıllara dayanan enstrüman, bu çağlarda belli bir metodu olmaksızın, çeşitli şekillerde üretilmiş ve kullanılmıştır.

Bilinen modern flüte en yakın üretim 12. Yüzyıl da Avrupa’ da Alman Flütü ismiyle üretilmiş, 17. Yüzyılda Tehobald Boehm tarafından modern flüt üretilmiştir. Hatta yan flüte Boehm Flute de denmektedir.

Yan Flüt Ağızlık, Gövde ve Ayak ismi verilen 3 parçadan oluşur. Sol anahtarı kullanan enstrüman “Dilsiz nefesli Çalgılar” grubunda anılmaktadır.

Derslerimiz

Yan Flüt Derslerimiz birebir ders (özel ders) biçiminde verilir. Enstrümanın doğası gereği kalabalık gruplarda verilmesi, eğitim tekniği bakımından çok sakıncalıdır. Hatta yaptığımız çalışmalar gödtermiştir ki; kalabalık olmayan gruplarda bile -Örneğin:2-3 kişilik grular- eğitim kalitesi yarı yarıya düşmektedir. Bu nedenle kurumumuzda Yan Flüt Dersi, tartışmasız olarak birebir ders biçiminde yapılmaktadır. Grup açılması, kardeşlerin veya arkadaşların vs. birlikte aynı saati paylaşması gibi teklifleriniz hiçbir şekilde uygulanamayacaktır. Bu konuda ısrarcı olmamanızı rica ederiz.

Derslerimiz Sıkıcı olmadan en iyiyi sunma amacı doğrultusunda sunulur. Bu bağlamda her türlü teknik ve teorik bilgi verilip, enstrümanın kökenlerine ait eserler icra edilirken, popüler uygulamalar da göz ardı edilmemektedir. Elbette popüler Müzik icra etmek ya da bu alanda eğitim almak öğrencinin kendi isteğine bağlıdır.

Derslerin Tamamında standart olarak işlenen teknik ve teorik konular aşağıdaki gibidir.

Genel Nota Teorisi

Nefes ve ağız teknikleri

Flütü tanıma ve nota yerlerini kavrama hususundaki etüt ve çalışmalar

Doğru ses çıkarma ve alıştırma etütleri

Genel Armoni

Gamlar ve dizilerin kavranması ve icrası

Stillerin kavranması ve oluşumları hakkında bilgiler

Eser İcraları

Eser Analıizleri

Polifoni

Orketsra (Eşlikli Çalışmalar)

Müfredatımız

Yan Flüt Dersi, başlığını taşıyan kapsamlı ve beynelmilel geçerli ve Türkiye menşeili çok iyi bir metod ne yazık ki bulunmamaktadır. Elbette Flüt Derslerimizde yerli saantçıların eserlerine yer verilecektir, Ancak çoğunlukla, Alman ve Amerikan okullarının metodları işlenmektedir. Zira bu yayınlar çok daha ileri bir eğitimi vaad etmektedir. Müdredatımıza kaynak teşkil eden bu yabancı kaynaklar %100 Türkçeleştirilmiş, TC.MEB. Talim Terbiye Kurulu tebliğlerine uygun hale getirilmiştir. Ayrıca derslerimizde Repertuar bakımından hiç bir kısıtlama yoktur. Zira özel derslerde her Repertuar parçasının onlarca alternatifi bulunmaktadır. Bu bağlamda derslerimize katılan öğrencinin gerek Klasik Batı Müziği, Gerekse popüler müzik dallarında pek çok eseri icra edeceği söylenebilir. Ayrıca Konser Repertuarımız da müfredatımıza dahildir. Eşlikli çalışmalar, solo ve orkestra çalışmaları devamlı yapılmaktadır.