Murat Erturgut

Telefon : 0555 831 91 39

MSN : ders@studyocrash.com

Sİte : ?zmir Enstruman Dersleri

Adres : 1712 sokak no:16 d:3 kat:1 Korkmaz İşhanı / Karşıyaka (Karşıyaka Çarşı, Tiyatro Sokağı) / İzmir [ Çarşı Ana Caddesi üzerinden Tiyatro Sokağına girdikten sonra Karşıyaka Devlet Tiyatrosunun 15 mt ilerisinde çaprazda sağda Ali Eczanesi'nin üst katında ' Stüdyo Crash' ]

- Uzman Eğitmenler

- Uygun Fiyatlar

- Esnek Ders Saatleri

- Öğrenebilme Garantisi

- Her yaşa ve Her Tarza Yönelik Eğitim

- Sıkmayacak Ders Programı

- Senet Zorunluluğu Yok

- Haftanın 7 Günü Hizmet

Aylık Keman Ders Ücretimiz ( Haftada 1 saat Ayda 4 saat ) 120 TL’dir.

Haftada 2 saat Ayda 8 Saat Ders Ücretimiz 200 TL’dir

Enstruman çalmak doğru eğitmenle kolay bir iştir ve bu işin yaşı yoktur. Öğretmenlerimiz disiplinli fakat sizi sıkmayacak tekniklerle sizin enstruman hakimiyeti sağlamanızı enstrumanınızı sevmenizi sağlayarak dersleri öğrencinin enstrumanından beklentileri doğrusunda işlemektedir.Heryaşa yönelik dersler vermekteyiz .Tüm enstruman dersleri kişiye özel olarak yapılmaktadır. Ders günlerini ve ders saatlerini öğrenciler kendileri seçmektedir. Çalışma saatlerimiz Sabah 09:00 ile Akşam 22:00 arasındadır.Haftanın 7 günü hizmet vermekteyiz. Hobi amaçlı eğitim vermenin yanı sıra; armoni, teori ve duyma becerileri gibi konularda da öğrencinin isteği doğrultusunda dersler yapmaktadırlar. Derslerimiz, öğrencilerimize ihtiyacları olan tüm teknik ve teorik bilgiyi vermekle birlikte, onları sıkacak ve bıktıracak düzeyde ağır olmamaktadır. Derslere katılan öğrenciler isterlerse düzenlenen konser, etkinlik, gezi, festival gibi çalışmalarda görev alabilmektedir.

Keman Dersi Haftada 1 saat, ayda 4 saattir fakat öğrencinin isteği doğrultusunda ders saati arttırılabilir. Derslerimiz ‘ Stüdyo Crash (1712 sokak no:16 d:3 kat:1 Korkmaz İşhanı / Karşıyaka (Karşıyaka Çarşı, Tiyatro Sokağı) / İzmir) ‘ te işlenmektedir . Her yaşa yönelik eğitim vermekteyiz. Çalışma Saatlerimiz Sabah 9.00 ile akşam 22.00 arasındadır, ders gün ve saatleri öğrenci ve öğretmenin uygun olduğu günlere göre belirnen esnek saatlerdir

Aylık Keman Ders Ücretimiz ( Haftada 1 saat Ayda 4 saat ) 120 TL’dir.

Haftada 2 saat Ayda 8 Saat Ders Ücretimiz 200 TL’dir

İzmir Keman Dersi, İzmir Karşıyaka Keman Dersi, Keman Dersi İzmir Karşıyaka
Keman dersine katılma yaşı veya sınırı var mıdır?
Keman dersi almak için 8 ila 60 yaş arasında olmak yeterlidir.
Derse başladığımda kemana günde ne kadar zaman ayırmalıyım?
Profesyonel bir amaç güdülmüyorsa, sadece musiki ile ilgilenmek hayatımıza renk katmak ise amacımız minimum günde 1 saat vakit ayırmak yeterli olacaktır.

Daha önce hiç nota görmemiş bir kişi ne kadar zorlanır?
Kesinlikle zorlanmaz. Sebebi; keman dersi alırken başka bir ücret ödemeden, bona ve solfej eğitimi almasıdır.

Keman hangi omuza konur?
Eğer aksini gerektirecek bir durum yok ise sol omuza konularak tutulur. Solak olmanız bir problem
yaratmaz.

Keman çalarken omuzluk kullanmak şart mıdır?
Kesinlikle zorlanmaz. Sebebi; keman dersi alırken başka bir ücret ödemeden, bona ve solfej eğitimi almasıdır.

Temel duruş pozisyonu nasıldır?
Keman genellikle ayakta durarak ya da belli bir yere oturarak dengeli ve rahat biçimde çalınmalıdır. Ayaktayken ayaklar yanlara doğru omuz hizasında, otururken de gövde olağan dikliğinde durur.
Keman yaylı çalgılar ailesinin en küçük üyesidir.Karakteristik özellikleriyle XV. yüzyılın ilk yarısında görülmektedir. Yüzeysel olarak bakınca kemanın yüzyıllar boyunca değişmeden kaldığı düşünülebilir fakat gerçekte birbirini izleyen besteci ve yorumcuların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gözle görülür bir evrim geçirmiştir.Keman ve onun ayrılmaz bir parçası olan yay , belirli özellikleri olan bazı ağaçlardan yapılmaktadır.Keman, her biri ayrı perdede ses veren dört telli ve standartlaştırılmış bir çalgıdır.

Kemanın başlıca öğeleri; salyangoz, ağaç burgular, sap eşiği, sap, teller, tuşe, f delikleri, ses eşiği, fiksler,tel takacağı, kiriş eşiği, kiriş düğmesi, çenelik ve omuzluktur.

Keman ve yay seçimi; Keman öğrencisinin bedensel yapısı keman ve yayın yapısı ve bu yapılar arasındaki uyum, başlangıçkeman eğitimi için büyük önem taşımaktadır.Bu yüzden keman öğrenmeye , rastlantısal olarak geçen herhangi bir keman ve yay ile değil,belli ölçülere göre seçilen keman ve yay ile başlanmalıdır.

Keman çalmada en temel faktör duruş, tutuş ve işleyiştir.

Dinleti biçimi; orkestra veya piyano eşlikli solo konser ,resitaller yada orkestra sanatçısı olarak icra edilir.Keman teknik donanımı ve icra yönü en zengin çalgılardan biridir bu sebepten dolayı başlangıç ve gelişim aşamalarında yoğun çalışma ve sabır ister.Kemandan uygun sesin çıkartılması ve icra yönünün gelişmesi belli başlı teknik temeller üstüne sağlanır.Kusursuz bir icranın ve yeterli teknik donanımın sağlanması kişinin keman’a , sanat tarihine armoniye kısacası müziğin tüm temel faktörlerine olan ilgisi ve çalışmasına bağlıdır.Ancak ülkemizde keman icra sanatı sadece performans olarak algılanmaktadır.Bu tek başına asla yeterli değildir.Keman icra sanatında yazılan eserlerin dönemi ,dönemin teknik unsurları , armonisi icra sekli ve bir çok sosyal ve felsefi boyutu vardır.Ancak tüm bunlar sırasıyla işlendiğinde kusursuz bir icra ortaya çıkar.

Keman Eğitimi Ders Konuları:

Müziğe giriş.

Temel müzik ve nota eğitimi

Keman çalmada duruş ve tutuş.

Duruş ve Denge.

Sol el ve sol kol pozisyonu.

Sağ el pozisyonu (yay tutuş).

Yay sürüş , yayın hızı ,yayın teller üzerindeki basıncı, yayın tel üzerindeki yeri.

Keman tuşe’ si üzerinde 1. pozisyon La teli, Re teli , tel değiştirme çalışmaları ve Mi teli, Sol teli.

1. pozisyon etütler, küçük eserler ,parmak egzersizleri ve diğer pozisyonlar.

Sol el teknikleri Entonasyon (ses temizliği).

Çift ses çalışmaları.

Akor çalışmaları.

Yay teknikleri .

Piyano eşlikli ve çift keman oda müziği çalışması.

Solo ve grup dinleti hazırlık çalışmaları.

İleri Düzey Kapris etütler,büyük konçertolar ,sonatlar

Konser repertuarları .