Murat Erturgut

Telefon : 0555 831 91 39

MSN : ders@studyocrash.com

Sİte : ?zmir Enstruman Dersleri

Adres : 1712 sokak no:16 d:3 kat:1 Korkmaz İşhanı / Karşıyaka (Karşıyaka Çarşı, Tiyatro Sokağı) / İzmir [ Çarşı Ana Caddesi üzerinden Tiyatro Sokağına girdikten sonra Karşıyaka Devlet Tiyatrosunun 15 mt ilerisinde çaprazda sağda Ali Eczanesi'nin üst katında ' Stüdyo Crash' ]

- Uzman Eğitmenler

- Uygun Fiyatlar

- Esnek Ders Saatleri

- Öğrenebilme Garantisi

- Her yaşa ve Her Tarza Yönelik Eğitim

- Sıkmayacak Ders Programı

- Senet Zorunluluğu Yok

- Haftanın 7 Günü Hizmet

Aylık Klasik Gitar Ders Ücretimiz ( Haftada 1 saat Ayda 4 saat ) 80 TL’dir.

Haftada 2 saat Ayda 8 Saat Ders Ücretimiz 120 TL’dir

Enstruman çalmak doğru eğitmenle kolay bir iştir ve bu işin yaşı yoktur. Öğretmenlerimiz disiplinli fakat sizi sıkmayacak tekniklerle sizin enstruman hakimiyeti sağlamanızı enstrumanınızı sevmenizi sağlayarak dersleri öğrencinin enstrumanından beklentileri doğrusunda işlemektedir.Heryaşa yönelik dersler vermekteyiz .Tüm enstruman dersleri kişiye özel olarak yapılmaktadır. Ders günlerini ve ders saatlerini öğrenciler kendileri seçmektedir. Çalışma saatlerimiz Sabah 09:00 ile Akşam 22:00 arasındadır.Haftanın 7 günü hizmet vermekteyiz. Hobi amaçlı eğitim vermenin yanı sıra; armoni, teori ve duyma becerileri gibi konularda da öğrencinin isteği doğrultusunda dersler yapmaktadırlar. Derslerimiz, öğrencilerimize ihtiyacları olan tüm teknik ve teorik bilgiyi vermekle birlikte, onları sıkacak ve bıktıracak düzeyde ağır olmamaktadır. Derslere katılan öğrenciler isterlerse düzenlenen konser, etkinlik, gezi, festival gibi çalışmalarda görev alabilmektedir.

Çocuk yaşta başlanması tavsiye edilen klasik gitar eğitiminin öneminde biz eğitimcilere ve siz ebeveynlere önemli roller düşmektedir. Bunun başında Klasik Müzikle ilgilenmek, çocuklarımıza klasik müzik dinletmek, kendi enstrümanlarıyla ilgili müzik ve kaynaklar sağlamak, müzik eğitimlerinde klasik müzik eğitimi almalarını sağlamak gibi yönlendirmelerle çocuklarımızın gelecekte güzel bir kültür birikimiyle aydınlanmalarını sağlayabiliriz.

Klasik Gitar Eğitimi‘nin Güzel sanatlar dalının eğitimsel anlamda çok önemli bir yeri olduğunu atlamamak gerekir. Klasik Gitar Eğitimi, yurt dışında orta öğretim ve öncesinde çoklu zekayı besleyen çocukların faal ve girişimci birer birey olmasını sağlayan görsel, sözel, bedensel, duysal gibi bir çok zeka yönünü ortaya çıkaran ve geliştiren çok önemli bir eğitim dalıdır.

Klasik Gitar Dersi Haftada 1 saat, ayda 4 saattir fakat öğrencinin isteği doğrultusunda ders saati arttırılabilir. Derslerimiz ‘ Stüdyo Crash (1712 sokak no:16 d:3 kat:1 Korkmaz İşhanı / Karşıyaka (Karşıyaka Çarşı, Tiyatro Sokağı) / İzmir) ‘ te işlenmektedir . Her yaşa yönelik eğitim vermekteyiz. Çalışma Saatlerimiz Sabah 9.00 ile akşam 22.00 arasındadır, ders gün ve saatleri öğrenci ve öğretmenin uygun olduğu günlere göre belirnen esnek saatlerdir

Aylık Klasik Gitar Ders Ücretimiz ( Haftada 1 saat Ayda 4 saat ) 80 TL’dir.

Haftada 2 saat Ayda 8 Saat Ders Ücretimiz 120 TL’dir

Klasik Gitar, Evrensel Müziğin çağdaş çalgılarından biri olarak kendisini bütün dünyaya kanıtlamış ve hemen herkesin beğenisini kazanmış bir enstrümandır. Her ne kadar modern müzikte yeri az olsa da, bilinen enstrümanların içinde en çok tercih edilen ve pek çok eğitim otoritesi tarafından başlangıçta ideal olarak görülmektedir. Günümüzde akademik temelleri en sağlam oluşturulmuş programlar Klasik Gitar Dersi programlarıdır.

Bir başka özellik olarak Klasik Gitar solo dinleti ve konser verilip dinlenilebilen birkaç enstrümandan biridir .(Piyano,Arp vb.) Gitarın kökeni kesin olmamakla beraber 8.yy.’da Araplar vasıtasıyla İspanya’ya,oradan da Avrupa ülkelerine yayılıp çeşitli evrelerden geçerek bugünkü halini almıştır. Klasik Gitar yapı olarak bir gitar türüne de adını vermiştir. Bu gitar da “Naylon Telli Akustik Gitar” dır. Bu gitar tür klasik neredeyse herkes tarafından Klasik Gitar Olarak bilinir. Yani Klasik gitar hem bir gitar tekniğinin , hem de bir gitar türünün adıdır.

Bir başka özellik olarak Klasik Gitar solo dinleti ve konser verilip dinlenilebilen birkaç enstrümandan biridir .(Piyano,Arp vb.) Gitarın kökeni kesin olmamakla beraber 8.yy.’da Araplar vasıtasıyla İspanya’ya,oradan da Avrupa ülkelerine yayılıp çeşitli evrelerden geçerek bugünkü halini almıştır. Klasik Gitar yapı olarak bir gitar türüne de adını vermiştir. Bu gitar da “Naylon Telli Akustik Gitar” dır. Bu gitar tür klasik neredeyse herkes tarafından Klasik Gitar Olarak bilinir. Yani Klasik gitar hem bir gitar tekniğinin , hem de bir gitar türünün adıdır.

İzmir Enstruman Dersleri olarak amacımız ,öğrencilerimize Nota Eğitimine dayalı olarak Klasik Gitarı daha bilinçli çalmalarını sağlamak ve Klasik Gitar eğitimiyle beraber Temel Müzik Eğitimini de özgün bir biçimde vermektir.

Klasik Gitar sadece kendi başına yetebilen solo çalgı değil aynı zamanda bir eşlik çalgısıdır. Bu sebeple Klasik Gitar Eğitiminde solo çalışmaların yanı sıra grup(ensemble) çalışmaları da yapılmaktadır.

Klasik Gitar dersi Bireysel(Özel) ders ve Grup dersi olarak iki şekilde yapılır. Bireysel Dersler, haftada 1 saat olarak yapılmakta ve müziksel algılamanın açık ve yüksek olduğu derslerdir. Özellikle hızlı ilerlemek isteyen ve/veya varolan bilgisini ilerletmek isteyenlerin veya bunların dışında özel durumları olanların bu dersleri tercih etmeleri daha uygundur. Bu derslerde solo ve eşlik çalışmalarına ağırlık verilir.

Grup Dersi 5 kişilik sınıflarda tek oturumda 1 saat olarak yapılır. Bu derslerde öğrenciler kendi müziksel yeteneklerini diğer öğrencilerle karşılaştırarak seviyelerini anlama şansı elde edecek, Ayrıca grup içinde müzik yapma anlayışı bu derslerde pekişecektir. Klasik Gitar Derslerinden önce mutlaka Müzik Teorisi ve Temel Müzik Bilgisi Eğitimleri verilmektedir. Bu dersler klasik gitar dersi müfredatı gereği vazgeçilmezdir. Ve bu eğitimi almaksızın bir sonraki safhaya geçmek mümkün değildir.

Klasik Gitar Kursu Eğitim Programı Ders Konuları

Müziğe Giriş dersi

Temel Müzik ve Nota Eğitimi

Gitarın Tanımı

Gitarın Nota ile Çalınmasına İlişkin Kavramlar

Gitarda Nota Çalınması

Gitar ile Parmak Egzersizleri

Arpej Egzersizleri

Gam (Dizi ) Egzersizleri

Kadans(Durgu) Egzersizleri

Akor Egzersizleri

Etüd Çalışmaları

Eser Çalışması

Güncel Şarkı Çalışması(Tercihen yapılır)

İki Gitar Ensemble Çalışması

Solo Enstrümana Eşlik Çalışması (Koorpetisyon )

Grup Çalışmaları

Solo ve Grup Dinletileri Hazırlık Çalışmaları

Öğrenmeye Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler

1)Bir kişinin müzik öğrenmesine yardımcı olabilecek en pratik müzik aleti gitardır. Klasik Gitar tüm gitar çeşitlerinin atasıdır. Kökenleri Ortadoğu ve Asya olduğu varsayılan gitar, orta çağ ‘ da dönemin Avrupalı çingeneleri tarafından piyanodan esinlenerek geliştirilmiştir.

2)Klasik Gitar konusunda uzmanlaşmış bir kişinin diğer gitar türlerinde de performans göstermesi mümkündür. Zira bu “gitar” olgusunu en temel ve bununla birlikte en akademik biçimde ele alır.

3) Klasik Gitar dersi nin müfredatı, kökeni gereği ciddi nota ve solfej bilgisiyle harmanlanarak işlenir.

4) Gitar öğrenme süreci asla, 1 veya 2 ay olarak düşünülmemelidir. Ve hatta hiçbir enstrümanı öğrenme süreci bu kadar kısa olamaz. Herhangi bir enstrümanda enstrüman ve müzik ilişkisini idrak etmek dahi en az 1 ay sürmektedir.

5) Modern çağda Klasik gitar eğitiminin orta çağ melodileriyle sınırlı kalmaması gereğinden hareketle, Klasik Gitar derslerimizde Klasik eserlerin yanı sıra Modern eserlere de yer verilecektir .Ancak dersin ana formatı Klasik Gitar Dersi dir ve yüzdelik bakımından modern eserlerin programdaki yeri %30′ u geçmeyecektir.

6) Mekanik öğrenme (motor öğrenme) gerektiren bir aktivite olan enstrüman çalmak, belli bir noktaya kadar sıkıcı olabilmektedir. Ancak Unutulmamalıdır ki en sıkıcı egzersizler en yararlı olanlardır. Zira mekanik beceriyi edinmek bir süre melodik olmayan parmak egzersizlerini yapmakla ve / veya sıkıcı sayılabilecek eserleri irdelemekle mümkün olabilecektir.

7) Her bireyin kişisel gelişimi ve ruh sağlığı ve özellikle çocukların sağlıklı gelişimi için müzik önemli bir Unsurdur. Zira pek çok bilim topluluğu tarafından üzerinde hemfikir olunan bir yargı vardır ki o da müziğin norolojik ve psikolojik dengeyi sağlamaktaki etkisi azımsanmayacak kadar fazladır. Ve yine bilimsel bir yargıdır ki mekanik bir eylem olan enstrüman çalmak; matematiksel hafızanın gelişiminde çok ciddi rol oynamaktadır.