Modern Sanatlar Müzik Resim ve Eğitim Derneği

Elektro gitar çalmak artık çok kolay..
Merkezimizde uygulanan teknik ve beceri geliştiren yenilikçi çalışmalarla hem keyif alacak hem de çok iyi derecede gitar çalabileceksiniz. Hiç müzik bilginiz olmasa ve daha önce bir gitarı elinize almamış olsanız bile, inanılamayacak kadar kısa bir sürede, sizi mutlu edecek sonuçlara imza atacaksınız.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

DÖGOL CAD. 49 / 6 BEŞEVLER / ANKARA
TEL . 0 312 215 80 50 begin_of_the_skype_highlighting 0 312 215 80 50 end_of_the_skype_highlighting (7/24 ulaşım)
Detaylı Bilgi için web sitemizi ziyaret ediniz.

Modern Sanatlar Müzik Resim ve E?itim Derne?i

EMAIL . info@modernsanatlar.org

Elektro Gitar Çalmak İstiyorum. Klasik Gitarla mı Başlamam Gerekir?

Bu konu maalesef bu işe başlayanlara yanlış ve eksik bilgiyle aktarılmaktadır. Yanlış ve yaygın olan kanı, ilk önce klasik gitarla başlanması yönündedir. Elektro gitar ve klasik gitar çok ayrı enstrümanlardır. Elektro pena ile çalınırken, klasik gitar tırnakla çalınır ve sağ elimizin tüm parmaklarını kullanmamız gerekir. Çalmak istediğiniz elektro gitarsa tabii ki elektro gitarla başlamanız gerekir.


Ne Kadar Sürede Gitar Çalabilirim?

Bu sorunun cevabı, gitarınızla günlük ne kadar çalışma yaptığınıza göre değişir. Günlük 1 saat çalışma yapan ve haftada 1 gün 1 saat merkezimizdeki gitar çalışmalarına katılan bir kişi, ortalama 4-5 ay kadar kısa bir sürede güncel parçaları çalabilir. Ama bu çalışmayı yürütebilen bir gitarist zaten daha fazlasını hedefleyecektir. Müziği öğrendikçe daha zor soloları hedefleyip daha alternatif müzik türlerine ilgi duyacaktır. Gitar çalmayı öğrenmek demek, bu işin son noktasına gelip, enstrümanıyla ilgili her şeyi yapabileceği anl***** gelmez. Unutmayınız ki dünyaca ünlü gitaristler bile hala çalışıp kendilerini geliştirmektedirler…

Zaten Gitar Çalıyorum Ama Kendimi Geliştirmek İstiyorum!

Daha önce gerçekleştirdiğiniz çalışmalarınız sonucunda doğru bir yöntem izlemediğiniz için tıkanmış ve artık ilerleyemiyor olabilirsiniz. Hızınız ve nota bilginiz yetersiz olabilir…
Çalmak istediğiniz tür ne olursa olsun, gitarınız için yapmanız gereken en önemli şey doğru çalım tekniğini öğrenmektir. Öğreneceğiniz bu teknik bilgiyi mutlaka nota ve müzik teorisiyle desteklemeniz gerekmektedir.
Nota eğitimi, çoğu zaman gitaristlerin gözünü korkutmuş ve bu korku kendilerini geliştirme serüveninde gitaristleri yalnız bırakmıştır.
Bu sorunu çözmek gelişen yeni eğitim teknikleriyle artık çok kolay. Nota ve doğru çalım tekniğini öğrenmiş gitaristler, eğitimleri ve gitaristlik yaşantıları boyunca her zaman yenilikçi ve kısır döngüye sürüklenmeden enstrümanını çalabilmektedir.

İstediğim Zaman Gelip Başlayabilir miyim?

Evet başlayabilirsiniz. Bunun için bir grup açılmasını veya yeni bir dönemin başlamasını beklemeniz gerekmemektedir. Sadece kararınızı verin ve merkezimizi arayın size uygun bir gün mutlaka belirlenecektir.

Çalışmalarımı Özel mi, Yoksa Grup Olarak mı Tercih Etmeliyim?
Merkezimizde yürütülen müzik çalışmalarına tercihinize göre özel veya grup olarak katılabilirsiniz. Gruplarımız en fazla 4 kişiyle sınırlıdır. Grup müzik çalışmasına katılmak istediğinizde yanınıza başka bir kimseyi bulma zorunluluğunuz yoktur. Grup olarak yürütülen çalışmalar, sosyalleşip yeni kişiler ve Müzisyenler tanımak için daha uygundurlar. Gitar çalışmalarınızı ister grup isterseniz de özel olarak yapmayı tercih edin, uzman kadromuzun çalışma kalitesi adına en küçük detayı gözden kaçırmayacaklarını söylemek isteriz. Hafta sonu, hafta içi veya okul-iş çıkışı akşam saatleri, sadece size uyan bir günü belirlemeniz yeterlidir.

Ayrıca Merkezimizde

Klasik, Bass gitar dersleri, keman dersleri ankara, yan flüt dersi ankara,
Konservatuara Hazırlık Kursları ankara,
Dans ve Resim dersleri