SOL KLARNET DERSİ – KURSU – SOL KLARNET DERSLERİ ÇAYYOLU - ANKARA

Özel Müzik Dersi Veriyorum içinde SOL KLARNET DERSİ – KURSU – SOL KLARNET DERSLERİ ÇAYYOLU - ANKARA konusu, sol Klarnet (klarinet) DERSİ – KURSU – sol Klarnet (klarinet) DERSLERİ çayyolu - ANKARA PROFESYONEL EĞİTMENLERİMİZLE sol Klarnet (klarinet) DERSLERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR AHMET TANER KIŞLALI MAHALLLESİ İLKO SİTESİ 2815 SOKAK ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 4 sonuçtan 1 ile 4 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: SOL KLARNET DERSİ – KURSU – SOL KLARNET DERSLERİ ÇAYYOLU - ANKARA


  1. #1

    Standart SOL KLARNET DERSİ – KURSU – SOL KLARNET DERSLERİ ÇAYYOLU - ANKARA

    Sponsorlu Bağlantılar


    sol Klarnet (klarinet) DERSİ – KURSU – sol Klarnet (klarinet) DERSLERİ çayyolu - ANKARA
    PROFESYONEL EĞİTMENLERİMİZLE sol Klarnet (klarinet) DERSLERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR
    AHMET TANER KIŞLALI MAHALLLESİ İLKO SİTESİ 2815 SOKAK NO:6
    ÇAYYOLU - ANKARA

    sol Klarnet (klarinet) kursu,dersleri ÇAYYOLU - ankara
    Profesyonel veya hobi amaçlı klarnet dersi almak isteyen gençler, yetişkinler ve çocuklar için oluşturulmuş sınıflar ve özel ders imkanlarıyla Ankara Çayyolu’nda müzik severlere hizmet vermekteyiz.
    Alanlarında uzman eğitmenlerimizle işlenen klarnet derslerimiz, haftada bir saat birebir - özel dersten oluşmaktadır. Çalışma gün ve saatleri öğrencilerimizin ve okulumuzun uygunluğuna göre programlanmaktadır.
    Temel müzik ve klarnet eğitimi veren okulumuz, çağdaş ve akademik eğitim programları standartlarında, geleneksel kültürle biçimlenmiş çalgı tekniklerini ve eğitim yöntemlerini, günümüz sanat anlayışında ve biçimlerinde uyarlayıp – yorumlayarak uygulamaktadır.

    Enstruman çalabilmek için bir yaş sınırı olmadığına ve müzik kulağının eğitilerek gelişebileceğine inanan eğitim felsefemizle her yaştan müzik sever kurslarımıza katılabilmektedir.
    Klarnet ders programlarımız ve her türlü sorularınız için adres ve telefonlarımızdan bize ulaşabilirsiniz.
    İletişim:
    Ahmet Taner Kışlalı Mah. İlko Sitesi
    2815 sok. No: 6 Çayyolu/ANKARA (Uludağ Kebap arkası, Meşhur Tavacı Recep Usta Karşısı)
    Tel: 03122413035
    Mob: 05056402893
    e-mail:aydasanatokulu@gmail.com

    Web :http//www.aydaaras.com
    E-mail : aydasanatokulu@gmail.com

  2. #2

    Standart Cevap: SOL KLARNET DERSİ – KURSU – SOL KLARNET DERSLERİ ÇAYYOLU - ANKARA

    KLARNET (KLARİNET) DERS PROGRAMLARIMIZ
    Klarnet ders programımız, tutuş teknikleri,dudak,bek'e hakimiyet ve ses üfleme çalışmaları ile başlar.
    Özel Fransız Bohem tekniği ile öğrenci metot ve eğzersizlerle sıkılmadan direkt çalma yetisine geçebilmektedir.
    Diyafram üfleme tekniği öğretilerek,çalıcının performansı artırılmakta,Klose metod ile pekiştirilmektedir.
    Gamlar(majör -minör''3 hali birlikte'') ve dilli-bağlı eğzersizlerle profesyonel çalış tekniği kazanan
    öğrenciler,konçerto v.b. eserler de müzikalite ve yorumlama tekniğiyle kursa devam ederler...
    Her derste yeni bir konunun işlendiği eğitim müfredatımız,öğrencilerimizin sıkılmadan,eğlenerek öğrenebilecekleri,bu konuda yeterli formasyano sahip eğitmenlerimizce işlenmektedir.

    İletişim:
    Ahmet Taner Kışlalı Mah. İlko Sitesi
    2815 sok. No: 6 Çayyolu/ANKARA (Uludağ Kebap arkası, Meşhur Tavacı Recep Usta Karşısı)
    Tel: 03122413035
    Mob: 05056402893
    e-mail:aydasanatokulu@gmail.com

    Web :http//www.aydaaras.com
    E-mail : aydasanatokulu@gmail.com

  3. #3

    Standart Cevap: SOL KLARNET DERSİ – KURSU – SOL KLARNET DERSLERİ ÇAYYOLU - ANKARA

    Okulumuz Hakkında,
    Bölge olarak Çayyolu’nun merkezinde konumlanmaktayız. Uludağ kebap, Meşhur Tavacı Recep usta, Leman Kültür, Big Chef, Çadır Kebap gibi restoranlarında bulunduğu City Park Hilmi Barlas Yaşam Merkezinin yanında, Park caddesinin 10 dakika yakınında, Minasera alışveriş merkezinin arkasında bulunmaktayız. Araç park yerimiz mevcuttur. Kızılay’dan 126 no’ lu otobüsle okulun yakınına ulaşabilirsiniz.
    Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde, bahçeli, dört katlı, iç ve dış mekanın ev sıcaklığında donatıldığı, alt kat resim atölyesi, giriş kat bekleme salonu, üst katlar ise profesyonel enstrümanların bulunduğu müzik dersliklerinden oluşmuştur. Okulumuzun bahçesinde bulunan elma, kayısı, böğürtlen, şeftali, kiraz ağaçları, çocuklara ve velilerimize ders dışında şehir stresinden uzaklaşma keyfi yaşatmaktadır.

    İletişim:
    Ahmet Taner Kışlalı Mah. İlko Sitesi
    2815 sok. No: 6 Çayyolu/ANKARA (Uludağ Kebap arkası, Meşhur Tavacı Recep Usta Karşısı)
    Tel: 03122413035
    Mob: 05056402893
    e-mail:aydasanatokulu@gmail.com

    Web :http//www.aydaaras.com
    E-mail : aydasanatokulu@gmail.com

  4. #4

    Standart Cevap: SOL KLARNET DERSİ – KURSU – SOL KLARNET DERSLERİ ÇAYYOLU - ANKARA

    KLARNET (KLARİNET) YAPISI – TEKNİK ÖZELLİKLER
    Klarinet (klarinet ya da gırnata), sert ve dayanıklı ağaçlardan genellikle de abanoz ağacından yapılan üflemeli bir çalgı türüdür. Bir çeşit sert kauçuk olan ebonitten, ayrıca metalden yapılanları da vardır.
    Klarinetler, beş parçanın birleşmesinden oluşur, bunlar:

    * Kafalık (Bek)
    * Fıçı (Barel)
    * Üst gövde
    * Alt gövde
    * Kalak (Pavillon da denir)

    Klarinetin gövdesi silindir biçimindedir. Kalak bölümü ise obuanın kalağına oranla daha geniştir. Dikkatlice yontulup biçimlendirilen bu kamış parçası, ağızlık üzerine takılır. Çalıcının nefesi ile titreşime geçirilen kamış, boru içindeki havayı titreşime geçirerek ses elde edilmesini sağlar. Çalıcının sol eli yukarıda, sağ eli ise aşağıda olmak üzere az bir eğimle yere doğru tutulur.

    Flüt ve obuada olduğu gibi, klarnetin gövdesinde de ses deliklerini açmaya ve kapatmaya yarayan metal bir mekanizma vardır. 1840 sıralarında "Boehm sistemi" flüte uygulandıktan sonra, Paris konservatuarı öğretim üyesi ve klarnetçi Klosé, bu sistemin klarnete de uygun olduğunu görmüş ve Boehm sistemi klarnete uygulanmıştır. Daha sonra farklı zamanlarda farklı kişiler tarafından bu sistem geliştirilmiştir.
    Klarnetin Tarihçesi

    Klarnet Tarihi 19.yüzyılda Chalumeau (Şalümo) adıyla orkestralarda icra edilen bu nefesli saz klarnetin atasıydı. Fransızcadan gelen bu isim nefesli sazların genel adıydı. Aynı yüzyılda Denner adlı çalgı yapım ustası Şalümo’yu geliştirerek bugünkü sisteme doğru ilk adımı atmıştır. 18.yüzyılda keşfedilen enstrümanın orkestraya dâhil edilmesi 1750 yılında olmuştur. 1800’lü yıllarda klarnetin oda orkestralarında yaygınlaşmasında Mozart’ın rolünün büyük olduğu bilinmektedir. 1812’de Paris Konservatuarı’nda öğretim üyesi olan Ivan Müler klarnete farklı mekanikler ekledi. Müller’in 13 tuşlu hale getirdiği enstrüman Denner’in sistemine göre daha karmaşıktı. 1840 yılında ses sistemleri için metal tuş mekanizması flüt ve obua’da olduğu gibi klarnette de kullanılmıştır. Paris Konservatuarı Klarnet bölümü öğretim üyesi Klose Boehm Sistemini klarnete uyguladıktan sonra 1860 yılına kadar enstrüman üzerinde mekanik gelişmeler devam etti. 1900- 1925 yılları arasında klarnet artık radyo ve stüdyo kayıtlarında önemli yer tutmaya başladı. Perde sistemlerinin esas amacı akustiğin daha kaliteli elde edilmesi yönünde idi. Şalümo ile 1600’lerde 1,5 oktav ses genişliğiyle yola çıkan klarnet Mozart’ın konçerto ve Quintetlerinde yumuşak ve koyu sesiyle klasik, caz ve pop orkestralarının vazgeçilmez nefesli sazı olarak bugün konservatuarlarda eğitim metotlarında ve müzik literatüründe yerini almıştır.
    Klarinet türleri

    * Mi bemol küçük klarinet (yazılan notanın küçük üçlü ince sesini duyurur)
    * Re küçük klarinet (yazılan notanın büyük ikili ince sesi duyurur)
    * Do klarnet (yazılan notanın aynısını duyurur)
    * Si bemol klarinet (yazılan notanın büyük ikili kalın sesini duyurur)
    * La klarinet (yazılan notanın küçük üçlü kalın sesini duyurur)
    * Basset horn (Fa) (Yazılan notanın tam beşli kalın sesini duyurur)
    * Mibemol alto klarinet (yazılı notanın büyük altılı kalın sesini dyurur)
    * Si bemol bas klarinet (yazılan notanın büyük dokuzlu kalın sesini duyurur)
    * La bas klarinet (yazılı notanın 1 oktav ve küçük üçlü kalın sesini duyurur)
    * Si bemol kontrabas klarinet (yazılı sesin 2 oktav ve büyük ikili kalın sesini duyurur)

    Bu çalgıların tümünün çalınışı aynıdır. Bir tanesinin iyi çalmayı öğrenen, çok kısa bir alışma devresinden sonra, herhangi bir diğerini çalabilir. Yalnızca dört tanesi sürekli orkestrada kullanılır.

    1. Mi bemol küçük klarinet
    2. Si bemol klarinet
    3. La klarinet
    4. Si bemol bas klarinet

    Bu dört çalgının da dördü birden her yapıtta kullanılmaz. Genellikle besteciler iki si bemol klarinet kullanırlar. Üçlü orkestra kuruluşu ise, bunlara bir de bas klarinet eklenir. Daha büyük orkestralarda mi bemol klarinet ve bir si bemol klarinet daha eklenebilir.
    La klarinet Si bemol klarinete çok yakın bir çalgıdır. La klarinetin boyu Si bemol klarinete göre biraz daha uzun, ses rengi biraz daha koyudur. Çalınışı ve ses genişliği aynıdır. Yalnız, Si bemol klarinet yazılı olan notanın büyük ikili kalınını, La klarinet ise küçük üçlü kalınını seslendirir. Besteciler bu iki klarinet türünden birini kullanırlar. Bunun en önemli nedenleri şunlardır:

    1. Daha koyu bir ses rengi isteniyorsa.
    2. Yapıtta çok diyez varsa.
    3. Klarinet partisinin en kalınından Do diyez sesinin kullanılması gerekiyorsa.

    Klarinetin notaları sol anahtarı üzerine yazılır. Ses genişliği neredeyse 4 oktav kadardır. Bu genişlik içinde tüm diatonik ve kromatik sesler elde edilebilir. Dördüncü ek çizgideli sol notasından daha ince notaların çalınması biraz güç olduğu için bu sesler pek kullanılmaz. Eğer kullanılması isteniyorsa da küçük klarinet kullanılır. En kalın mi notasından bir sonraki oktav içerisindeki si bemol notasına kromatik olarak olarak, aşağıdan yukarıya doğru ses deliklerinin sırasıyla açılması yoluyla elde edilir. Bu Si bemolün incesindeki seslerin elde edilişi, flüt ve obuadakinden biraz farklıdır. Flüt ve obuada en kalındaki esas seslerden sonra gelen sesler, bu esas seslerin ikinci doğuşkanları (bir oktav incesi) olarak, daha incelerde ise, esas seslerin genellikle dördüncü doğuşkanları (iki oktav incesi) olarak elde edilirler. Klarinette ise (gövdesi silindir biçiminde olduğundan) elde edilen doğuşkanlar tek sayılıdır (3, 5, 7, 9). Üçüncü çizgi Si sesi klarinetin yazılı en kalın sesi olan mi sesinin dudak ve nefes ayarı, ayrıca bir yardımcı perde yardımı sonucunda çıkarbılan üçüncü doğuşkanıdır yani 1 oktav ve tam 5'li. bu Si sesinden üçüncü ek çizgi Fa'ya kadar olan sesler kromatik olarak bu yolla elde edilir. Fa'nın daha incesindeki sesler çeşitli yollardan, her klarinetçiye ve klarinet yapısına göre değişebilen yollarla elde edilir.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

klarnet dersleri ankara, klarnet eğitimi forum, sol klarnet dersi kursu ankara, sol klarnet kursları, mey dersı veren yerler ankara, klarnet kursu ankara forum, çayyolu klarnet kursu, sol klarnet kurusu alanlar, çayyolu klarnet kursu fiyatları, ankara klarinet dersi kursu, klarnet ders forum, klarnet dersi birebir verilen yerler, sol klarnet eğitim ümitköy, ankarada klarnet kursu veren yerler, ankara klarnet kursu çayyolu
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. SAZ DERSİ – KURSU – SAZ DERSLERİ  ÇAYYOLU - ANKARASAZ DERSİ – KURSU – SAZ DERSLERİ ÇAYYOLU - ANKARA

    saz DERSİ – KURSU – saz DERSLERİ Çayyolu - ANKARA PROFESYONEL EĞİTMENLERİMİZLE saz – bağlama derslerimiz DEVAM ETMEKTEDİR AHMET TANER KIŞLALI MAHALLLESİ İLKO SİTESİ 2815 SOKAK NO:6 ÇAYYOLU - ANKARA saz Kursu,dERSleri ANKARA Profesyonel veya hobi amaçlı saz dersi almak isteyen - gençler,yetişkinler ve çocuklar için oluşturulmuş sınıflar ve özel ders imkanlarıyla Ankara'da müzik severlere hizmet vermekteyiz. Alanlarında uzman...
  2. SAKSAFON DERSİ – KURSU – SAKSAFON DERSLERİ ÇAYYOLU - ANKARASAKSAFON DERSİ – KURSU – SAKSAFON DERSLERİ ÇAYYOLU - ANKARA

    saksafon DERSİ – KURSU – saksafon DERSLERİ çayyolu - ANKARA PROFESYONEL EĞİTMENLERİMİZLE saksafon DERSLERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR AHMET TANER KIŞLALI MAHALLLESİ İLKO SİTESİ 2815 SOKAK NO:6 ÇAYYOLU - ANKARA saksafon kursu,dersleri ankara Profesyonel veya hobi amaçlı saksafon dersi almak isteyen gençler, yetişkinler ve çocuklar için oluşturulmuş sınıflar ve özel ders imkanlarıyla Ankara Çayyolu’nda müzik severlere hizmet vermekteyiz....
  3. MEY DERSİ – KURSU – MEY DERSLERİ BALABAN EĞİTİMİ ÇAYYOLU - ANKARAMEY DERSİ – KURSU – MEY DERSLERİ BALABAN EĞİTİMİ ÇAYYOLU - ANKARA

    mey DERSİ – KURSU – mey DERSLERİ balaban eğitimi Çayyolu - ANKARA PROFESYONEL EĞİTMENLERİMİZLE mey derslerimiz – balaban kurslarımız DEVAM ETMEKTEDİR AHMET TANER KIŞLALI MAHALLLESİ İLKO SİTESİ 2815 SOKAK NO:6 ÇAYYOLU – ANKARA mey Kursu,BALABAN dERSleri ANKARA Profesyonel veya hobi amaçlı mey dersi almak isteyen - gençler,yetişkinler ve çocuklar için oluşturulmuş sınıflar ve özel ders imkanlarıyla Ankara'da müzik severlere hizmet...
  4. SI BEMOL KLARNET DERSİ – KURSU – SI BEMOL KLARNET DERSLERİ ÇAYYOLU - ANKA...SI BEMOL KLARNET DERSİ – KURSU – SI BEMOL KLARNET DERSLERİ ÇAYYOLU - ANKA...

    si bemol Klarnet (klarinet) DERSİ – KURSU – si bemol Klarnet (klarinet) DERSLERİ çayyolu - ANKARA PROFESYONEL EĞİTMENLERİMİZLE si bemol Klarnet (klarinet) DERSLERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR AHMET TANER KIŞLALI MAHALLLESİ İLKO SİTESİ 2815 SOKAK NO:6 ÇAYYOLU - ANKARA sı bemol Klarnet (klarinet) kursu,dersleri ankara Profesyonel veya hobi amaçlı klarnet dersi almak isteyen gençler, yetişkinler ve çocuklar için oluşturulmuş sınıflar ve özel...
  5. KLARNET (KLARİNET) DERSİ – KURSU – KLARNET (KLARİNET) DERSLERİ ÇAYYOLU - ...KLARNET (KLARİNET) DERSİ – KURSU – KLARNET (KLARİNET) DERSLERİ ÇAYYOLU - ...

    Klarnet (klarinet) DERSİ – KURSU – Klarnet (klarinet) DERSLERİ çayyolu - ANKARA PROFESYONEL EĞİTMENLERİMİZLE Klarnet (klarinet) DERSLERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR AHMET TANER KIŞLALI MAHALLLESİ İLKO SİTESİ 2815 SOKAK NO:6 ÇAYYOLU - ANKARA Klarnet (klarinet) kursu,dersleri ankara Profesyonel veya hobi amaçlı klarnet dersi almak isteyen gençler, yetişkinler ve çocuklar için oluşturulmuş sınıflar ve özel ders imkanlarıyla Ankara Çayyolu’nda...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi