T. T. N Ses ve Müzik Eğitim Atölyesi.
Derslerin İçerikleri ve Amaçları
Dersler bire bir öğrenci ile karşılıklı yapılmaktadır. Amaç; öncelikle öğrencinin sınırlarını belirlemek ve bu sınırların aşılması için ne gibi çalışmalar yapılabileceğini belirlemektir. Bu bağlamda, öğrencinin iznine bağlı olarak ders esnasında kayıt alınıp öğrencinin ilerleyişini ve daha çok nerelere ağırlık verilmesi gerektiğinin analiz edilmesi şan ve solfej derslerinin diğer bir önemli içeriğini oluşturmaktadır.

Gitar Dersleri: Öğrencinin başlangıç seviyesinde, enstrüman (gitar) eğitimine metod ile çalışma alışkanlığı kazanmasını sağlamak, yine öğrencinin belli bir süre eğitim aldıktan sonra, kendi isteğine bağlı olarak, gitar konusunda profesyonel olmak istemesi ve doğal olarak uzmanlaşmak istemesi durumunda öğrenciye yol çizebilmek ve rehber olabilmek dersin müfredatını oluşturan konulardır.
Piyano Dersleri: Dersin temel amacı 6-15 yaş arası çocuklarımıza başlangıç seviyesinde piyano eğitimi vermektir.Diğer taraftan yine bu yaş aralığında ki öğrencilerimizin piyano eğitimi başlangıçlarını doğru yapmalarını sağlamak, doğru metod ile çalışmaları sonucu ilerlemelerini ve eğer isterler ise müzik kariyerlerini piyano enstrümanı üzerinde yaparken doğru adımlar atmalarını sağlamak bu dersin müfredatını oluşturan konulardır.
Armoni ve Müzik Formları Dersleri: Öğrencinin müzikal kabiliyeti üzerinde ki armonik yapı kurulumu ve duyum yeteneğini geliştirmek, enstrüman ya da sesi üzerinde bu çalışmalar ışığında hakimiyetini arttırmak dersin müfredatını oluşturan konulardır.
Türk Müziği Solfej Dersleri:Bu derslerde öncelikle temel nota eğitimi ve ritm vuruşları daha sonra Türk müziği nota sistemi ile batı müziği nota sistemi arasında ki farkları öğrenciye öğretilerek temel makam dizilerine geçiş ve aynı paralelde temel usul vuruşlarının uygulamalı olarak öğretilmesi, öğrencinin isteğine bağlı olarak makam bilgisini daha ileri seviyeye taşınması için yapılacak ileri çalışmalar bu dersin müfredatı içerisinde yer almaktadır.
Türk Sanat Müziği Repertuar Geliştirme,Yorumlama ve Şan Dersleri: Evrensel şan çalışma sistemine bağlı kalarak öğrenciye vücudunda, sesin doğru tınlamasına yardımcı uvuzlarını, Klasik Türk sanat müziği icra ve yorumlamasında nasıl kullanacağı ile ilgili bilgiler vermek ve bunları meşk sistemi çerçevesinde uygulamalı olarak öğrenciye anlatmak bu dersin müfredatını kapsayan çalışmalardır
Batı Müziği Şan Dersleri: Evrensel şan çalışma sistemine bağlı kalarak öğrenciye vücudunda, sesin doğru tınlamasına yardımcı uvuzlarını Batı Müziği icrasında nasıl kullanıcağını öğretmek amacını taşıyan çalışmalardır
Batı Müziği Solfej Dersleri: Bu derslerde öncelikle temel nota eğitimi ve ritm vuruşlarının daha sonra armonik yapılar ve bu yapıların kullanımının uygulamalı anlatılması temel amaçtır.
Atölye Sahibi ve Eğitmeni Hakkında Bilgi:
Burak Tütüncü: Burak Tütüncü, ilk olarak müzik ile 10 yaşında Edirne’de tanıştı. Müzik hayatına 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı - Opera Şan Bölümü’nü kazanmasıyla beraber İstanbul’da devam etmeye başladı. Daha sonra, birçok müzikal oluşumda solist olarak birçok önemli konser ve festivallerde yer aldı. 2007 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı - Türk Sanat Müziği Ses Eğitimi bölümüne girmeye hak kazanan Burak Tütüncü 2014 yılında bu okuldan mezun oldu. 2016 yılında Haliç Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Klasik Türk Sanat Müziği Ses Eğitimi alanında Yüksek Lisans eğitimine başlayan Burak Tütüncü aynı yıl içerisinde D.M.S Müzik etiketi ile Raviş ismi altında bir albüm çalışması yayınladı. 10 yıldır sürekli olarak özel ders vermeye devam eden Burak Tütüncü, bilgi ve birikimini atölye çalışmaları kapsamında öğrencilerine aktarmaya devam etmektedir.
Burak Tütüncü'nün çalıştığı son albüm projesi ile ilgili Youtube sayfa linki: https://www.youtube.com/channel/UCb8...6H8TJSm1IBiTJg

Referanslar:
Prof. Dr. Alâediin Yavaşca Öğretim Görevlisi Haliç Üni.

Prof.Dr Nevzat Atlığ Öğretim Görevlisi İ.T.Ü TMDK

Çağanur Gürsan Öğretim Görevlisi İ.Ü Devlet Konservatuarı

Ferda Cengiz Ünal Öğretim Görevlisi İ.T.Ü TMDK*
Şendoğan Karadeli Öğretim Görevlisi İ.T.Ü TMDK
Serhat Sarper Öğretim Görevlisi İ.T.Ü TMDK


Ders Verdiği Mekanlar
Öğrencinin Evi, Öğretmenin Evi, Dershane

İletişim Bilgilieri:
Burak TÜTÜNCÜ
Cep Tel: 0543 369 54 69