İnsan gözü sizce kaç megapikseldir?

Resim Galerisi içinde İnsan gözü sizce kaç megapikseldir? konusu, Biz insanlara bahşedilen müthiş insan gözü kaç megapikseldir, hep birlikte bakalım! İnsanlık doğduğundan beri sürekli olarak insan vücudunu ve vücudunun yapılarını çözmeye çalışıyoruz. Günümüz teknolojisinde bile, ufak bir örnek verecek ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 1 sonuçtan 1 ile 1 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi1Beğeni

Konu: İnsan gözü sizce kaç megapikseldir?


  1. #1
    Anıl Yıldırım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Anıl Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    İnsan gözü sizce kaç megapikseldir?

    Sponsorlu Bağlantılar


    Biz insanlara bahşedilen müthiş insan gözü kaç megapikseldir, hep birlikte bakalım!



    İnsanlık doğduğundan beri sürekli olarak insan vücudunu ve vücudunun yapılarını çözmeye çalışıyoruz. Günümüz teknolojisinde bile, ufak bir örnek verecek olursak insan beyni incelemeleri ancak yine kendisinin izin verdiği sınıra kadar incelenebiliyor, teknoloji bazı konularda yetersiz kalıyor.

    ALLAH'ın bize bahşettiği sonsuz gücün farkında değiliz. Bize sunulan sistem o kadar sorunsuz ve steril işliyor ki, insanoğlu bunun farkında bile değil. Bu sorunsuz ve inanılmaz bir organlarımızdan teki de 'GÖZ'dür. Yeryüzünde sunulan tüm güzellikleri sorunsuz ve cam şeklinde gördüğümüz insan gözünün hiç ne kadar piksel sahip olduğunu düşündünüz mü?



    Günlük hayatta "vay be, teknoloji nerelere kadar geldi" deriz. Hatta bazen "ya bu kamera benim gözümle gördüğümden de net çıkarıyor görüntüleri" diye zaman zaman kullandığımız, aslında anlamsız temelli cümleler olmuştur. Yapılan teknolojik temelli araştırmalar insan vücudunun günümüz teknolojisinden bile ne kadar yıl ileride olduğunu ortaya koyuyor.

    Araştırmalar şu sonucu ve çalışma mantığını gösterir: "Gözümüz, küçük açılarla, anlık hareket eder ve etrafımızdaki detayları beyne yansıtmak için sürekli kendisini günceller. Ayrıca iki tane gözümüz vardır ve beynimiz, çözünürlüğü daha da arttırmak için her iki gözden gelen sinyalleri toplamaktadır. Daha fazla bilgi toplamak için de haliyle gözümüzü, gördüğümüz şeyin etrafında hareket ettiririz. Bu nedenlerden dolayı, göz ve beyin birlikteliği, retinadaki foto-alıcıların sayıca fazlalığı sayesinde,bir makinede olabileceğinden çok daha yüksek çözünürlükte veriler elde etmemizi sağlar. Aşağıda verilen eşdeğer megapiksel değerler, insan gözünün bir manzarayı ne kadar netlikte gördüğünü açıklayan bilimsel bir detaydır."



    Bir örnekle olayı açıklayacak ve insan gözünün piksellerinin rakamını verecek olursak: Şimdi önünüzde 90 a 90 derecelik açıda (gözümüzün açıları yani) bir görüntünün olduğunu farz edelim, aynen pencereden dışarıdaki bir manzarayı seyredermiş gibi. Bu durumda piksel sayıları ortalama bir göz için:

    90 derece * 60 arc-dakika/derece * 1/0.3 * 90 * 60 * 1/0.3 = 324,000,000 piksel (324 megapiksel) olur.

    Gerçekte her an bu kadar çok çözünürlük elde etmiyoruz, ama gözümüz bir manzarada istediğiniz tüm detayları görmenize olanak sağlamak için sürekli istediğiniz detayın etrafında hareket eder. Ama insan gözü, bu açıdan çok daha fazla bir açı görür ki bu da 180 dereceye yakındır.Biraz küçük düşünüp 120 derecelik bir açıyla bakabildiğimizi varsayacak olsak bile:

    120 * 120 * 60 * 60 / (0.3 * 0.3) = 576 megapiksel verisini elde ederiz.

    alıntı.
    Konu Anıl Yıldırım tarafından (11 Eyl 2016 Saat 16:08 PM ) değiştirilmiştir.
    admin bunu beğendi.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

İnsan gözü sizce kaç megapikseldir?
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Gülşen - Gözü KaralımGülşen - Gözü Karalım

    Gülşen - Gözü Karalım Yar acılıyım dokunursan kanarım Geldik mi yol sonuna sanma ki hazırım Başlarken bitmeliydi yanlıştı bilirim Bu aşk suç olsa da sanma ki razıyım Gidişine değil ağlamam Mesafeler tanıdık bana İsyanım sadece göklere ah
  2. Çelik - Kalp Gözü Şarkı SözüÇelik - Kalp Gözü Şarkı Sözü

    Bi kibrit çak kalbimi yok Söndür at yere ez geç beni Bi nefes çek üfür ruhuma Can ver bana yaşat beni Her nefeste derin derin Bir öldür bir dirilt güldür beni Tam şu anda tam önünde Ölürüm inan ömre keder Tam şu anda tam önünde Ölürüm inan ömre keder
  3. Çarpışmayı önleyen arı gözü teknolojisiÇarpışmayı önleyen arı gözü teknolojisi

    Japon otomobil üreticisi Nissan, arıların uçarken diğer böceklerle çarpışmasını engelleyen 300 derece görüş açısına sahip gözlerinden esinlenerek çarpışmaya karşı yeni bir teknoloji geliştirdi. Devamı...
  4. Dünyanın ilk gerçek biyonik gözüDünyanın ilk gerçek biyonik gözü

    İngiliz doktorlar körlerin görebilmesini sağlayan dünyanın ilk gerçek biyonik gözünü medyaya tanıttı. Devami...
  5. Xbox Ultimate'in gözü yükseklerde...Xbox Ultimate'in gözü yükseklerde...

    Microsoft, sonbaharda oyun konsolunun yeni bir sürümünü pazara sunmak istiyor Devami...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi