Bilindiği gibi Roland; Juno D/Di/G/Gi/Stage modellerinin tümünü artık üretimden kaldırmış, belli ki yeni bir sayfa açmış vaziyette. Roland Juno-G sesleri baya beğenilen bir alet malum Fantom motoru kullanan taşınabilirliği iyi bir aletti. Birçok orkestrada gördüğüm şuanda da Leyla The Band'in de klavyecisi kullanmakta olduğu bir alet.
Şu günlerde ise; Roland Juno DS61/88 modelini çıkardı doğudaki bazı bölgelere özel olarak da XPS-10'un üst modeli Juno DS'in neredeyse birebir aynısı olan XPS-30'u çıkarttı. Üzerlerinde ses atanabilir 8 pad bulunması, zengin ve güncel ses kütüphanesi, Roland Axial'da ekstra ses desteğinin ücretsiz olarak verilmesi, vocoder ve sample atılabiliyor olması bu aletleri baya ilgi çekici kılıyor. Tabi fiyatının uygun olması da cabası. Juno DS muhtemelen üretimden kalkan Juno-Di modelinin devamı niteliğinde.

Yani son durumda;
Juno-D => XPS-10
Juno-Di => Juno-DS/XPS-30 gibi bir durum oluşuyor.

Sizce Juno-DS kasasına ve özelliklerine benzer yapıda Supernatural seslerle donatılmış yeni bir Juno G* modeli de bu şekilde gelir mi? Çünkü bu tarz sitelerde bazı klavyeler resmi olarak duyurulmadan bilen konu açan arkadaşlar mevcut. Roland E-A7'nin geleceğini Roland duyurmadan yazmışlardı. En azından tahminleri alalım.