hoparlör bağlantısı ????

Sahne Ses ve Işıklandırma Sistemleri içinde hoparlör bağlantısı ???? konusu, arkadaşlar diyelimki birkaç tane hoparlörü bir amplifikatöre bağlayacaz. seri bağlantı yapıp empedansı yükseltmekle mi, yoksa paralel bağlantı yapıp empedansı düşürmekle mi daha kaliteli bir ses düzeyi sağlamış oluruz ??...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: hoparlör bağlantısı ????


  1. #1
    labo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    labo isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart hoparlör bağlantısı ????

    Sponsorlu Bağlantılar


    arkadaşlar diyelimki birkaç tane hoparlörü bir amplifikatöre bağlayacaz. seri bağlantı yapıp empedansı yükseltmekle mi, yoksa paralel bağlantı yapıp empedansı düşürmekle mi daha kaliteli bir ses düzeyi sağlamış oluruz ??
    Konu labo tarafından (23 Şub 2014 Saat 10:30 AM ) değiştirilmiştir. Sebep: cümlede anlam hatası

  2. #2
    edrck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    edrck isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: hoparlör bağlantısı ????

    Merhabalar Arkadaşım,

    Buradaki en önemli konu toplam direncin amplifikatör direncine uygun olması gerekir hoparlörler ve amplifikatör kaç ohm buna dikkat edin ona göre bağlantınızı yapmaya çalışın en nihayetinde yetersiz kalan bir amplifikatör ile paralel bağladığınızda seste ani düşüş ve çıkışlar, sesin deforme olmasıda birlikte gelecektir.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    Sound Engineer , Recorder & Mixer , Producer , Live Sound Master

  3. #3
    labo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    labo isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: hoparlör bağlantısı ????

    ohm lar birbiriyle uyumlu olsun. aslında sormak istediğim; düşük veya yüksek empedans ın ses kalitesine bir etkisi var mı? yok mu?. yani sadece ohmlara bakıp onlar tamemen yeterliyse, kafamıza göre o piti piti yapıp ya seri ya da paralel bağlantımı yapalım ??


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

hoparlör bağlantısı
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Mikser PC BağlantısıMikser PC Bağlantısı

    Merhaba; Bu konuda fazla bilgim yok ancak, bilgisayar konusunda herhangibir sıkıntım yok. Sorunum şu; be canlı müzik yaparken mikseri bilgisayara bağlayarak Cubase vb.. bir program ile mikseri desteklemek istiyorum. Yani amacım kayıt yapmak değil. Bu şekilde bir bağlantı var mı var ise nasıl yapılacağı konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Sonuçta miksere ek olarak bilgisayar desteği ile sesi daha pürüzsüz ve daha efektif almak...
  2. Pc bağlantısı yardımPc bağlantısı yardım

    Merhabalar herkese ben piranha acoustica t tytpe marka orgumu bilgisayara bağlayamıyorum. Bilgisi olup yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı acaba?
  3. Gemini Cdm 500 - Pc BağlantısıGemini Cdm 500 - Pc Bağlantısı

    Arkadaşlar bu elimdeki aleti bilgisayarıma nasıl bağlayabilirim?? Yardımcı olursanız Sevinirim acil bağlamam gerekiyor lütfen yardımcı olun :)
  4. Casio MT-750 PC BağlantısıCasio MT-750 PC Bağlantısı

    Arkadaşlar elimde casio mt-750 var onu pc de fl studio da kullanmak istiyorum bağlantısı nasıl olucak acaba bilgilendirebilirmisiniz? :confused:
  5. usb ile org to pc bağlantısı yardımusb ile org to pc bağlantısı yardım

    merhaba arkadaşlar elimde medeli mc 120 tr usb bağlantılı org var. pc ile bağlantı yaptığımda ses aygıtı olarak tanıyor pc. bu alette türk ritimleri var ama türk enstrümanları yok. bir program vasıtası ile bunu yapabilirmiyiz. yani orgu çalarken pc üzerinden enstrüman sesi çalabilirmiyiz. böyle bir program varmı? bilgisi olan arkadaşlar görüş ve önerilerinizi bekliorum.
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi