Merhaba arkadaşlar, birkaç ay önce BL Müzik'ten aldığım JZ v11, studyo ekipmanı upgrade'i kapsamında Neumann u87'ye geçeceğim için satıştadır. Sadece birkaç enstruman kaydı alınmıştır, kozmetik olarak da yepyeni durumdadır. Sıfırdan farkı kutusundan çıkmış olması ve birkaç kayıtta deneysel olarak kullanılmasıdır. Teknik olarak da hiçbir kusuru-sorunu yoktur.

JZ Microphones markası ülkemizde yeni tanınmaya başlasa da Avrupa ve Amerika'da oldukça sevilen, Neumann'larla Akg'lerle kıyaslanan kalitede cihazlardır. Oldukça flat (düz frekans cevabı) ve sıcak kayıtlar alabileceğiniz kaliteli bir mikrofondur. Flat frekans cevabı ve natural karakteri sayesinde özellikle vokallerde yaşanabilecek sibiliant (ıslıksı ses) ve enstruman kayıtlarında metalik-sert tını sorunlarını önlemiş olursunuz. Şahsen bugüne kadar birçok Mikrofon denemiş biri olarak özellikle gitar-bağlama gibi enstrumanlarda en iyi sonucu aldığım mikrofondur. Oldukça hafif ama bir o kadar da sağlam bir kasaya sahiptir, bu sayede masa üzeri kullanıma da uygundur.

İsteyen arkadaşıma 2.5m uzunluğunda Klotz marka kaliteli Mikrofon kablosunu da hediye edebilirim. Fiyat olarak aldığım dönemdeki kur üzerinden maliyetine devrediyorum, şu anda hem BL Müzik hem de thomann'da 1600 tl civarı fiyatı vardır. Taksit imkanından yararlanmak isteyen arkadaşıma GET açabilirim, karşılıklı güven olduktan sonra sorun değil. Örnek kayıtlar youtube'da bolca mevcuttur, sorularınız için mesaj atabilirsiniz. Fotoğraflar cihazın kendisine aittir...