ibanez aeg8e çınılama sorunu yardım

Telli Çalgılar içinde ibanez aeg8e çınılama sorunu yardım konusu, arkadaşlar ince E telinin 6. ve 10. perdesinde cınılama oluo değişik bi ses cıkıo bunun nedeni nedir ?...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: ibanez aeg8e çınılama sorunu yardım


  1. #1
    Xir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Xir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart ibanez aeg8e çınılama sorunu yardım

    Sponsorlu Bağlantılar


    arkadaşlar ince E telinin 6. ve 10. perdesinde cınılama oluo değişik bi ses cıkıo bunun nedeni nedir ?

  2. #2
    damperr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    damperr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: ibanez aeg8e çınılama sorunu yardım

    arkadaşım biraz daha açarsan sorunu daha iyi yardımcı oluruz.. örneğin aşağıdaki soruları cevaplarsan konu muhtemelen anlaşılır.
    1- çınlama sesini biraz tarif eder misin? cızırtıya benzer bi ses mi mesela? ya da tele vuruş şiddetine göre bazen olup bazen olmama durumu var mı?
    2- bu ses pick-up'la yani ampfilikatörle çalarken mi oluyo yoksa her zaman mı?
    3- gitarın kaç yıllık? ve ne kadar sıklıkla çalıyosun? günde kaç saat mesela?
    4- klavyede herhangi bir revizyon ve ya tamirat yapıldı mı?
    5- gitarın klavye ayarıyla oynadın mı hiç ya da bugüne kadar klavye ayarına hiç baktırdın mı?
    6- gitarı bu yakınlarda düşürdün mü?


    bunları bi cevaplarsan bi sonuca ve teşhise ulaşabiliriz..
    kolay gelsin.

  3. #3
    Xir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Xir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: ibanez aeg8e çınılama sorunu yardım

    1-ya nasıl söylesem böyle jızırtılı cınılama ve az ses notayı vermiyor yani
    2-her zaman oluyo
    3-gitarım daha yeni 3 ay oldu olmadı,günde 1-2 saat calarım
    4-hayır yapılmadı ve sadece söylediğim gibi ince E telinin 6 ve 10. perdesinde oluyo
    5-klavye ayarı derken neyi kastettiğini anlamadım
    6-hayır düşürmedim

  4. #4
    damperr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    damperr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: ibanez aeg8e çınılama sorunu yardım

    tamam..2 ihtimal var..ama önce klavye ayarının ne olduğunu söyleyeyim..
    gitarın klavyesinin yani perdelerin olduğu kısımın içinde metal bi çubuk vardır.gitarın telleri çelik olduğu için akord edilmiş gitarda klavyeye büyük yükler biner gerginlikten dolayı. bu yükler sıcaklık farkları ve/ve ya zaman etkisiyle klavyenin şekil değiştirmesine sebep olur..ki genelde bu şekil değiştirme kavis şeklindedir. o klavye içindeki çubukla belli zamanlarda klavyenin düzgünlüğü ayarlanır.
    ayar vidası da gitarın ses deliğinin içinde klavyeyle gövdenin birleştiği yerdedir. altı köşe metal bi delik görürsün baktığında.ama bunu usta birinin yapması lazım. sakın sen dokunma..
    bu ayar bozuksa bazı tellerde cızırtılı ses ya da parmağını tele tam bazmadığında çıkan tınlamaya benzer bi sese yol açar.

    klavyenin düzgünlüğünü 2 şekilde kontrol edebilirsin. birincisi gözle..gitarı alırsın,tüfek tutar gibi tutarsın.bi yanağını gövdeye yaslarsın.tek gözünü kapatıp klavyeye bakarsın.bu ayarı çok bozuk klavyelerde rahatlıkla görülür..ikinci yöntem daha hassas bi yöntemdir. gitarı sırt üstü bi masaya koyarsın. masaya da bi masa lambası koyarsın.şeffaf olmayan bi cetvel alırsın ve klavyedeki perdelerin üzerine koyarsın..(ışık cetvelin arkasından gelecek tabi).eğilip perdelerle cetvel arasında boşluk var mı diye bakarsın. ama her telin hizasında yapmak gerekir bunu.belli bölgelerde boşluk varsa klavye ayarın bozuk demektir..

    bu bilgiler ışığında bozuk ses almadaki birinci ihtimal klavye ayarı :
    bu işlemleri yaptığında klavye ayarının bozuk olduğuna kanaat getirirsen hemen gitarı aldığın yere ya da enstruman tamiri yapan bi yere götürüp ayarlatmalısın..aldığında bile ayarı bozuk olabilir..
    3 ay oldu diyosun,garantisi vardır mutlaka o sebeple aldığın yere bi göstermende fayda var..

    ikinci ihtimal (alalı 3 ay olduğundan düşük bi ihtimal olmakla birlikte,sen satın aldığında bile belki mevcut olabilir) perdelerde bozukluk olabilir.
    6 ve daha yüksek perdeler özellikle ince mi telinde solo için falan daha çok kullanılır.solo çalarkende genelde farkında olmadan tele fazla baskı uygulanır.arada bend yaparsın falan..bu sebepten pirinç malzemeden üretildiği için perdeler yumuşaktır ve çabuk ezilir ya da aşınır. bu olay sıklıkla 2. ve 3. perdede sol teli civarında da görülür.ki gıcık bi durumdur,La minör basarsın cızır cızır öter..
    perdeye yakından dikkatli baktığında ses bozukluğunun olduğu tel hizasında belli bi renk açılması ya da şekil farklılığı görürsün..küçük bi darbeyle de aynı olay gerçekleşebilir..o sebeple aldığında da mevcut olabilir dedim..o perdeleri de set olarak ya da tek tek değiştiriyolar..biraz tuzludur ve genelde garanti kapsamında olmaz..onu da yine tadilat ve tamirat yapan bi yere ya da aldığın yere göstermelisin..

    sorun belli perdelerde olduğundan başka bi sebep olamaz..aynı tel boyunca bütün perdelerde var deseydin alt eşik derdim ama bana göre bu tamamen klavye ve ya perde sorunu maalesef. öncelikle aldığın yere bi götürüp göstermeni şiddetle tavsiye ederim..

    kolay gelsin..

  5. #5
    Xir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Xir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: ibanez aeg8e çınılama sorunu yardım

    perdelerde herhangi bi sorun göremedim sorun olsa sanırım üst tellerdede aynı perdeler o sesi verirdi bn yakındaki bi mzk markete götürüyüm soruyum sorununu ona göre aldığım yere götürürüm saol bilgilendirdiğin için arkadaşım

  6. #6
    damperr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    damperr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: ibanez aeg8e çınılama sorunu yardım

    rica ederim..ama bi yanlışlığı düzeltmekte fayda var..perdede sorun olduğunda bütün teller için bozuk ses çıkar diye bişey yok..yani perde bozuk olabilir ve bu bozukluk sadece tek bi tel hizasında olabilir..bu durumda ses bozukluğu sadece bi telde olur diğer tellerde aynı perdede ses düzgün çıkar. aldatıcı bi durum ama bööle..
    kolay gelsin..


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

ibanez aeg8e yorum, ibanez aeg8e nasıl, gitar klavyesi bozuk, pa800 çınlama geliyor, aeg8e, gitarın bozuk perdesinden nasıl ses çıkar, gitarın tek perdesinde cızırdama, ibanez aeg 8 e yorum, adobe audition 15 deki müzik cızırtısını nasıl yok edebiliriz, aeg8 ibanez biraz daha iyi bir gitar, klavyesi bozulan gitar, klasik gitar ince mi telinde çınlama, gitarın 6 teli bozuk ses, ibanez aeg8e klavye, klasik gitarda çınlama cızırtı
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Mix Sorunu Lütfen YardımMix Sorunu Lütfen Yardım

    Arkadaşlar yeni yeni adobe audition programına başlıyorum.. fakat aklıma birşey takıldı Batuhan Aktay Düet Anıl Uçar - Umutlar Değişmedi 2 | Facebook yukarıdaki linkte nakaratın arkasında bir ses var sanki nakaratı 2 kişi söylüyor. onu nasıl yapabilirim ? Kullandıgım Sürüm 1.5
  2. PA 800 cızırtı sorunu yardım !!!PA 800 cızırtı sorunu yardım !!!

    arkadaslar 2 senedir pa 800 kullanıyorum . elimde 2-3 adet set var bi roman agırlıklı taylan vs . . bide batı falan 2 gün evel kayıt için üstündeki seti silip diğer seti yükledim . kayıtlarımı bitirip diger seti yükledim alet çızırtı yapmaya başladı hem sample sesler hem orjinal sesler hem ritimler .. format versiyon attığımda seti tekrar yüklediğimde düzeliyor biraz zaman gecince tekrar aynı oluyor . korg servisi ramın yandığını söyledi ...
  3. AcapeLLa SoRuNu !!! YarDım :)AcapeLLa SoRuNu !!! YarDım :)

    Arkadaşlar kendim acapella yapmak istiyorum ama bunun için mixcraft, adobe audition gibi programlar yeterli olmuyor.. başka bi yolu yokmu.. mesela fl studioda acapella yapılıyomu :D ?? yardım please =)
  4. ezdrummer sorunu!!!!!! yardım !!!!!!!ezdrummer sorunu!!!!!! yardım !!!!!!!

    ardakadaşlar ezdrummer ı yükledim ve cubase yardımıyla açtım görsel olarak görünüyor ama herhangi bir şekilde ses alamıyorum açarken tekrar yükleyin veya sesleri taşıyın gibi bir uyarı çıkıyor defalarca tekrar yükledim ama yinede olmadı açılınca seslerin boyutunu gösteren yerde 0 mb yazıyor program files ten giriyorum programın dosyalarının arasında sesler mevcut belki indirdiğim program daha hata var diye en az 4 yerden daha ezdrummer ı...
  5. Fl studio pattern sorunu yardımFl studio pattern sorunu yardım

    biri yardım etsin patternlerim kutucuklara oturmuyo yamuk yumuk oluyo bunu nası düzelticem otomatik yapıcam eskisi qibi bilen warsa acil yardım etsin deli oldum ya :D
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi