Klarnette vibrasyon (sesi titretme, ses yayma) nasıl yapılır? Yardımcı olabilen?

Üflemeli Çalgılar içinde Klarnette vibrasyon (sesi titretme, ses yayma) nasıl yapılır? Yardımcı olabilen? konusu, Merhaba arkadaşlar. Sol Klarnet çalmaya çalışıyorum. Sesi dalga dalga nasıl yayarız, titretmeyi nasıl yaparız, özellikle bitimlerde. Umarım anlatabilmişimdir. Çok aradım fakat bulamadım. Kimisi kamışı sıkıştırarak diyor, kimi diyaframdan. Kamışı sıkmak ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Klarnette vibrasyon (sesi titretme, ses yayma) nasıl yapılır? Yardımcı olabilen?


  1. #1
    bilalcelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bilalcelik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Klarnette vibrasyon (sesi titretme, ses yayma) nasıl yapılır? Yardımcı olabilen?

    Sponsorlu Bağlantılar


    Merhaba arkadaşlar.

    Sol Klarnet çalmaya çalışıyorum. Sesi dalga dalga nasıl yayarız, titretmeyi nasıl yaparız, özellikle bitimlerde. Umarım anlatabilmişimdir.

    Çok aradım fakat bulamadım. Kimisi kamışı sıkıştırarak diyor, kimi diyaframdan. Kamışı sıkmak daha kolay ama bekin ön kısmına dişimizle zarar vermez miyiz? (gerçi beke dişlik yapıştırdım, zarar vermiyor gibi ama bu işin teknik olanını yapmak lazım)

    Öğrenebilirsem çok sevineceğim...

    Şimdiden teşekkür ederim.

  2. #2
    destanalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    destanalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Klarnette vibrasyon (sesi titretme, ses yayma) nasıl yapılır? Yardımcı olabile

    merhaba arkadasım bende bir dönem klarnet dersi almıstım bana ders veren hoca universiteli genç bir arkadaştı senin sorunu bende ona sormustum ve bana deyim yerindeyse dil atma teknigi falan demişti ona birde sanırım fa notasında bir seyler yapıyor lar teknik önemli tabi klarnet zor bir enstruman sende biliyorsun ki kamıs olsun bek olsun klarnetin fıcısı gövdesi olsun tonlaması olsun hepsi birbirini tamamlına şeler....benim sana tavsiyem ( kii ben konservatuar ögrencisi arkadaştan ders aldım ve beni sazdan soguttu ) neden dersen kardeş bana makamları göster diyorum ( çünkü klavyeciyim ) abi sen şu la si geçişini yap yaa bırak la si si sen bana iki güç makam göster gerisini ben hallederim ..falan derken soguttu sazdan neyse dostum sana tavsiyem.. bu işte hani alaylı dedigimiz arkadaşlar varya ( bil hassa roman arkaddaşlar bu konuda eli öpülesiler ) öyle bir kalrnet çalan arkadaş ile tanış inan olsun onlardan hemen kaparsın.....iyi çalışmalar .. bu arada karnetin ve bek in ne marka .....???

  3. #3
    bilalcelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bilalcelik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Klarnette vibrasyon (sesi titretme, ses yayma) nasıl yapılır? Yardımcı olabile

    Merhaba destanalp arkadaşım. İlgilendiğin için sağol öncelikle. Daha kimse mesaj atmamıştı.

    Bir süre ders aldım zaten. Şu an notayla çalabiliyorum kulaktan dolma kadar seri olmasa da fakat verilen egzersizleri yapmaya ve derse gitmeye düzenli bir vakit ayıramadığım için, bıraktım kursu. Hocaya da ayıp oluyor, parama da yazık oluyor.

    Dil atma tekniği farklı bir olay. Yani sesi yayma değil o. Şu linkte https://www.youtube.com/watch?v=GOcx5b5aF64 3:04'de Hüsnü'nün yaptığı şey oluyor dil atma.
    Benim istediğim ise yine aynı videoda 0:24, 1:28'de olduğu gibi, hatta en güzeli 2:15 de olduğu gibi yapabilmek.

    Klarnetimin markası Vivaldi. Ebonittir. Abanoz tozundan imal edilmiş. Beki de beğenmedim, kendim özel yaptırdım. Erman Özdemir yaptı.

    Arkadaşlar yok mu başka yardımcı olabilecek arkadaş...


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

klarnette dil atma, klarnette vibrasyon
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. mix nedir? neden yapılır? nasıl yapılır?mix nedir? neden yapılır? nasıl yapılır?

    mix nedir? neden yapılır? nasıl yapılır? Mix ; Bir şarkıda çalışılan tüm kanalların bir birine dengelenesi demekdir, yani sesin düzeyine yapılan bir müdale aşamasıdır. Ancak bu müdahale sadece ses düzeyi ile sınırlı kalmaz şarkıdaki efektlerde bu mix sırasında şarkıya eklenir. Dinamik alan çalışmaları yapılır , sesin berraklığı ve tonu üzerindeki çalışmalarda bu aşamada bitirilir.Öyleyse mix bir şarkının son kullanıcıya ulaşmadan önce yapılan...
  2. lil wayne lollipop sesi nasıl yapılır?lil wayne lollipop sesi nasıl yapılır?

    arkadaşlar lil waynenin lollipop şarkısının vokalindeki elektronik sound efektinin nasıl yapıldığını bilen anlatabilecekbiri varmı acaba.daha önce mixer ayarlarıyla yapıldığını duymuştum ama bunu auditionda veya fl studioda yapamazmıyız.şimdiden teşekkürler...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi