VST ve VSTi yüklemeden önce dikkat edilmesi gerekenler..

VST - VSTi & Diğer Müzik Programları içinde VST ve VSTi yüklemeden önce dikkat edilmesi gerekenler.. konusu, Arkadaşlar merhaba.. sitede eski sayılmam fakat bi çok sayfayı gezdim. genel de gördüğüm ,özellikle bilgisayarda müzikle yeni uğraşmaya başlayan arkadaşların düştükleri bazı hatalardan dolayı bööle bi yazı yazmak istedim. umarım ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 4 sonuçtan 1 ile 4 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: VST ve VSTi yüklemeden önce dikkat edilmesi gerekenler..


  1. #1
    damperr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    damperr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart VST ve VSTi yüklemeden önce dikkat edilmesi gerekenler..

    Sponsorlu Bağlantılar


    Arkadaşlar merhaba..
    sitede eski sayılmam fakat bi çok sayfayı gezdim. genel de gördüğüm ,özellikle bilgisayarda müzikle yeni uğraşmaya başlayan arkadaşların düştükleri bazı hatalardan dolayı bööle bi yazı yazmak istedim. umarım herkese faydalı olur.

    Amacım ; yüzlerce hatta binlerce vst,vsti içinden sadece resmine bakarak "aa güzelmiş" deyip bilmem kaç GB indirdikten sonra "bu ne yaa??" dememenizi ve o kadar uzun süreler indirmek için bekleyip de hayal kırıklığına uğramamanızı sağlamak..

    Vst ve/ve ya Vsti indirmeden önce ilk yapılması gerekn ihtiyacı belirlemek..yani neye ihtiyacınız var,ne yapmak istiyosunuz. bi efekt ise aradığınız tam olarak neleri yapmasını istiyosunuz. enstruman ise ağırlıklı olarak ne tip bi enstrumana ihtiyacınız var..bunları kesinlikle netleştirmelisiniz. örneğin : ilk hedefiniz nefesli enstrumanlar olabilir..ama solo mu kullacaksınız yoksa "section" tabir edilen orkestralarda çoklu olarak çalınan bişey mi aradığınız..

    ikinci adım ; alternatifleri sıralayın.. ençok zaman alan safha budur zaten.. örneğin solo keman gerekli size.. hem ingilizce hem türkçe olarak google'da bi ön araştırma yapın..ingilizce daha iyi sonuç verecektir.. google da "solo violin vsti" yazıp arattığınızda çıkan sonuçları tek tek inceleyin..resmi bile hoşunuza gitse isimleri not edin..not ederken üretici firma ismini de unutmayın çünkü saçma sapan şeylerle karşılaşabilirsiniz daha sonra tabiki google'dan sonra forumumuzun vst paylaşımları bölümünün her sayfasını inceleyin. açıklama bulamasanız bile isimleri not edin..

    üçüncü adım ; inceleme... artık elinizde istediğiniz ve ihtiyacınız olan şeyle aynı katagoride olan bi alternatif listesi var.. şimdi bu listedekileri tek tek sırayla google aratın.üretici firma ismini de girin ki official siteyi yani üreticinin sitesini rahatça bulabilesiniz. üreticinin sayfasını ya da plugin'in özelliklerinin yazdığı herhangi bi sayfaya girdiniz. burada program gereksinimlerini çok iyi inceleyin..işletim sistemi,enstrumansa ilgilendiğiniz 16-bit mi 24-bit mi, hangi programları destekliyo cubase fl studio vs., harddiskinizde ne kadar yer ihtiyacı var, cpu ya ram konfigrasyonu uyuyo mu??
    bunları kendi sisteminizle karşılaştırın..desteklememe durumunda eleme yapmaya başlamışsınız demektir..

    dördüncü adım ; görsel inceleme.. elinizde elemeden geçmiş listeniz var artık.. peki ama hangisini indirecez?? hangisi daha çok işimizi görüyo?? tavsiyem youtube arkadaşlar.. yeni çıkan bi çok vst ve vsti'nin gerek tutorial tabir edilen görüntülü yardım videoları,gerek bazı kullanıcıların kendilerinin kaydetmiş olduğu deneme videoları gerekse üretici firmanın tanıtım videoları mevcut.. elinizdeki listede kalan tüm vst'leri buradan inceleyin.. he bu arada canım ülkemde her ne kadar yasakmış gibi olsa da bunun legal yolları var..benim kullandığım yöntem bağlantılardaki TCP/IP'deki DNS ayarlarını değiştirmek..hatta onu da vereyim.. nasıl değiştireleceği konusunu google'dan aratın lütfen..girmeniz gereken DNS numaraları : 208.67.222.222 ve 208.67.220.220..bunu yaptığınızda legal olarak youtube ve tüm yasaklı yerlere girersiniz..neyse konumuza dönelim..

    beşinci adım ; indirme (download).. listenizdeki vst ve ya vsti 'leri tek tek incelediniz. hatta videolardan seslerini duydunuz..artık muhtemelen bi karar vermişsinizdir. malum, çoğu linkler rapid ve ya benzer dosya paylaşım sitelerinden yapılıyo..ve şööle eli yüzü düzgün bi plugin nerden baksanız 15-20 parça..
    19 parçayı indirdiniz bi baktınız 20.parça bozuk ve ya link ölmüş..bunun için linkleri,indirmeye başlamadan önce kontrol edin..ama tek tek bununla uğraşmak tabiki zor.tavsiyem bunun için yapılmış programlardan birini kullanın. ben JDownloader isimli bi program kullanıyorum..program açıkken web sayfasındaki linkleri sadece kopyalıyosunuz.. program penceresine döndüğünüzde bi de bakıyosunuz ki linkleri kendi alıp listelemiş..linkler ölü mü deil mi kontrol etmiş..indir butonuna basıyosunuz. ve ömrü billah unutuyosunuz.. kendi başına indiriyo parçaları, rapid gibi iki indirme arasında 15-20 dakka bekletm e özelliği olan sitelerde modeminizi kendi kapatıp açıyo ve indirmeye devam ediyo..indirme bitince rar dosyalarını çıkarıyo..size hiçbişey kalmıyo.. neyse konumuza dönelim..bu tarz bi programla indirmenizi yapın..

    altıncı adım ; yükleme... yüklemeden önce klasördeki readme dosyalarını ve uzantısı "nfo" olan dosyaları notepad ile açıp mutlaka okuyun..buralarda bazen küçük püf noktaları olur ve bazen lanet bi plugin'e denk gelirsiniz.sistemden kaldırıp tekrar yükleseniz bile eski ayarlarını bulur kullanır..sinir olursunuz..o sebeple ilk kurulumda hata yapmamak,*****leri doğru zamanda yapmak önemli..bazı vsti'leri çalıştırmadan önce *****lemek gerekebilir,bu tip bilgiler o readme dosyalarında bulunur..lütfen okuyun..

    artık herşeyiniz tamam..sorunsuz,tam olarak ihtiyacınızı karşılayacak ve ufkunuzu açacak programınız hayırlı olsun..

    Biraz uzun bi yazı oldu ama okuyan arkadaşlara sabırları için teşekkürler..
    herkese iyi çalışmalar..
    Konu damperr tarafından (08 Haz 2010 Saat 14:57 PM ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    DJEsko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    DJEsko isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: VST ve VSTi yüklemeden önce dikkat edilmesi gerekenler..

    kardes dogru yazmishsin,guzel anlatim,tesekkurler.

  3. #3
    halil gander - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    halil gander isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: VST ve VSTi yüklemeden önce dikkat edilmesi gerekenler..

    kardaş eline saglık çok teşekkür

  4. #4
    gunnerg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gunnerg isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: VST ve VSTi yüklemeden önce dikkat edilmesi gerekenler..

    Yazınız için ben de teşekkür ederim.Ben artık vsti canavarına dönüştüğüm için ne bulursam inidiriyorum desem yalan olmazÇünkü hangi vsti de hangi sesin ne zaman işe yarayacağı belli olmuyor.Tabi ki bana göre en mükemmel ve şimdiye kadar yapılmış en iyi vsti olarak düşündüğüm her tarzı destekleyen Nexus 2.Herkesin mutlaka edinmesi gereken bir vsti.Bu arada yukarıdaki yazıda da bahsedildiği gibi upload edilen dosyaların çoğunluğu rapidshare e upload ediliyor.Eğer bu işle uğraşıyorsanız bence rapidshare premium hesabı edinin mutlaka.Aylığı 20 lira civarında bence bir ayda rahatlıkla biriktirilecebilinecek bir ücret.Böylece free yle da uğraşmamış olursunuz.Modemle de


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

vst isimleri, en iyi zurna vsti
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. KORG SETLERI YÜKLEMEDEN INCELEYINKORG SETLERI YÜKLEMEDEN INCELEYIN

    Selam arkadaslar bu program sayesinde setleri yüklemeden önce bilgisayardan icindeki sesleri perfomanceleri styles v.s inceleyebilirsiniz. Boyutu kücük ama baya ise yaracagini ummdugum program kurulumuda basit. Dosyayi paketten kurtarip ekran resmini desktopa tasiyin ve set dosyalarini acinca otomazikmen icerigini ögrenebiliyorsunuz. Insallah isinize yarar. Görüsmek üzere. Link:
  2. Pa 800 de ritim kitlerini görmek  seti yüklemedenPa 800 de ritim kitlerini görmek seti yüklemeden

    Arkadaşlar beyendiğim bi ritmin kitlerini seti yüklemeden görmek istiyorum böyle bi kolaylık varmı varsa anlatan arkadaşlara çok teşekkür ederim yani örnek vermek istiyorum :misket ritmi var ama kitleri neler.
  3. Saz Alırken Dikkat Edilmesi GerekenlerSaz Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    SAZ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR? * Bağlama alırken öncelikle alacağınız çalgıyı genel olarak inceleyiniz. Genel görünüm açısından, sizin beğenebileceğiniz dokuya sahip ağaçlardan yapılmış olan çalgıyı seçiniz. * Çalgı burgularının çatlak, budaklı,ve çapaklı olmamasına dikkat ediniz. * Sap budaklı ve eğri olmamalıdır. Sap üzerine bağlanmış perdelerin bağlantı yerlerini kontrol ediniz. Elinizi sap üzerinde hareket ettirdiğinizde elinizin...
  4. İlan Açarken Uyulması Gerekenler (Konu Açmadan Önce Mutlaka Okuyunuz!)İlan Açarken Uyulması Gerekenler (Konu Açmadan Önce Mutlaka Okuyunuz!)

    Ürününüzü satışa çıkarırken aşağıdaki şablona uymalısınız. Şablona uygun olmayan ilanlar silinecektir. Belirtilen şablonu kopyalayıp ilanınızda kullanınız. * Sattığınız ürün hakkında genel bilgiler : * Ürünün yaşı : * Ürünün Durumu (Hasarlı - Az Hasarlı - Hasarsız) : * Fiyatı (Açık arttırmaysa başlangıç-bitiş fiyat ve tarihi) : * Ürün Resmi :
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi