Looplar da ki Telif Sıkıntısı!!!

VST - VSTi & Diğer Müzik Programları içinde Looplar da ki Telif Sıkıntısı!!! konusu, Arkadaşlar Merhaba. İlk kez yazıyorum, lakin forum'un ciddi okuyucularındanım. Şimdi şöyle bir durum var. Amerika ve Avrupa ülkerinde "loop" piyasası var. Yani hazır döngüleri oluşturup bunları müzik türünde kategorileştirip paket ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Looplar da ki Telif Sıkıntısı!!!


  1. #1
    mmuratcity - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mmuratcity isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Looplar da ki Telif Sıkıntısı!!!

    Sponsorlu Bağlantılar


    Arkadaşlar Merhaba.

    İlk kez yazıyorum, lakin forum'un ciddi okuyucularındanım.

    Şimdi şöyle bir durum var. Amerika ve Avrupa ülkerinde "loop" piyasası var. Yani hazır döngüleri oluşturup bunları müzik türünde kategorileştirip paket haline getirdikten sonra satışa çıkartıyorlar.

    Ben bu paketleri radyo prodüksiyon çalışmalarımda kullanıyordum. Lakin radyolar meslek birliklerine üye oldukları için sıkıntı teşkil etme ihtimali hiç hatrıma gelmedi.

    Şimdilerde bir albüm hazırlığındayım. Ve ilk albüm olacak kısmetse. Tamamı bu paketlerden oluşuyor. Sadece üç eserde üzerine benim okumalarım var. Gerisi hep house ve clup eserler. Ancak eserdeki kick lerden piyano veya violin lere kadar döngüler ve melodiler bu paketlerden sağlandı.

    Şimdi bu paketler satışta iken, ve döngü halinde satılıyorken (yani müzik yapılması için) benim bu albümü piyasaya sürmem telif bakımından sıkıntı teşkil eder mi ?

    Diğer taraftan albümü hazırlarken, yaylılar - tuşlular vs.. tarzı bir emek listesi çıkartılır. Ben albüm içeriğine kimi yazacağım ? Bir de o bölüme satın aldığım paketlerin isimini yazmak istemiyorum.

    Son olarak, beste bölümüne ne yazacağım mesela ? Tamam hazır paketlerden kullandık lakin çok ayrı paketlerden fazla şeyler birleştirdim. Böyle bir durum var.

    Yardımınızı bekliyorum.

  2. #2
    beis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    beis isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: Looplar da ki Telif Sıkıntısı!!!

    Tabiki sorun olmaz. Zaten adamlar kullanılsın diye yapıyor.
    Albüm içeriği yazmana gerek yok, fakat besteler kime aitse yazmalısın.
    Loop paketleri hakkında hiç yazma.
    O zaman adamların reklamını yapmış olursun :P o bi yana yaptığın eserin anlamı kalmaz..
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    Berkay Beis Karacan


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

Looplar da ki Telif Sıkıntısı!!!
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. İzotop Kurulum Sıkıntısıİzotop Kurulum Sıkıntısı

    Arkadaşlar Merhaba. İzotop Nectar vocal suite plugini indirdim ancak ne yaptıysam cubase'ye kuramıyorum . Bu işte biraz yeniyim . Önce programfiles/steinberg/VstPLugins denedim olmadı ardından programfiles/steinberg/cubase 5/vstplugins kurdum gene programı actıgımda f11 den baktıgımda görünmüyor ne yapabilirim ? dipnot: bircok vst yükleme denemem de aynı sıkıntıyı yaşıyorum birde yanlış yapıyorum ama nerde ?
  2. cubase vst sıkıntısıcubase vst sıkıntısı

    arkadaslar meraba öncelikle müzikal bilgim olmasına ragmen kayıt işlerine yeni girdigimi belirtmek isterim benim sorunum cubase de vst ekledikten sonra ses alamamam normal ilk hazır olan projeyi actıgımda midi klavyeden piyano sesi geliyor fakat synth ekledigimde mixerde sinyal görünmesine ragmen ses alamyorum tesekkür ederim
  3. Alt yapı ve telif hakkı sorunu?Alt yapı ve telif hakkı sorunu?

    Adım Vedat, aranıza yeni katıldım. İki problemim var ilki Nilüfer Örer'in Bana Ayrılıktan Sakın Söz Etme şarkısının alt yapısı lazım. İkincisi ise bu altyapıyı bir slayt ile internet ortamında dağıtıcam bunun için telif hakkı ile sıkıntı yaşarmıyım.Sıkıntı olur derseniz ne gibi bir yol izlemem lazım. Müziğin sahibi Bayülken (elimdeki albümde yazan) kim olduğunu bilmiyorum. Not: Kitabımın tanıtımı için kulanıcam müziği.
  4. Sinemada telif sorunsalıSinemada telif sorunsalı

    Sanat üretiminin en önemli sorunlarından telif hakları konusunda müzisyenler önemli mesafe kat ederken, yasa aynı olmasına rağmen sinemacılar bir türlü yol alamıyor. Devamı...
  5. Microsoft'tan telif hakkı davasıMicrosoft'tan telif hakkı davası

    Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft, Hollandalı bir kadın tarafından yönetilen ve çocukların internet başında saatler geçirmesine engel olmaya yönelik programlar hazırlayan bir bilgisayar şirketine dava açtı. Devami...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi