Virtual Dj Kullanımı Türkçe [Resimli Anlatım]

VST - VSTi & Diğer Müzik Programları içinde Virtual Dj Kullanımı Türkçe [Resimli Anlatım] konusu, Virtual Dj Kullanımı Türkçe [Resimli Anlatım] Virtual Dj Programı Bir Prodüksiyon Programı Değildir . İlk Önce Bunu Belirteyim . Bu Programla Neler Yapabiliriz ?? - 2 Şarkıyı birbirine karıştırabilir , ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 1 sonuçtan 1 ile 1 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Virtual Dj Kullanımı Türkçe [Resimli Anlatım]


  1. #1
    alto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    alto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator

    Standart Virtual Dj Kullanımı Türkçe [Resimli Anlatım]

    Sponsorlu Bağlantılar


    Virtual Dj Kullanımı Türkçe [Resimli Anlatım]

    Virtual Dj Programı Bir Prodüksiyon Programı Değildir . İlk Önce Bunu Belirteyim . Bu Programla Neler Yapabiliriz ??

    - 2 Şarkıyı birbirine karıştırabilir , kolay geçiş sağlayabilirsiniz
    - Sanal Plak lar üzerinde scratch atabilirsinz
    - Şarkıya efect verebilir , şık bi görünüm verebilirsiniz
    - Ekolayzır sayesinde baz - tiz ayarı yapabilir ve kayıt yapma imkanına sahip olabilirsiniz .
    - Çeşitli Dj Konsollarına bu program sayesinde kolayca hükmedebilirsiniz

    Başlamadan ,, Program açıldığında yapmanız gereken ayarları gösterdim (Resim 1) . Bu ayarlar ses kartınıza göre değişir . Tam verim alabilmeniz için doğru ayarları yapmanız gerekiyor ...


    Bu resimde temel şeyleri gösterdim.
    BPM ( beat per minute ) = dakikadaki vuruş sayısını gösterir . Şarkının Ritmi (Pitch) dir . Eğer 2 şarkıyı mixlemek istiyorsak bu BPM olayını iyi öğrenmemiz lazım .Mesela Deck A da çalan şarkının BPM i 95.0 , Deck B deki 102.0 diyelim.. Biz ikisininde BPM lerini Pitch Band tan eşitliyoruz ki ikisininde ritmi aynı olsun .
    II . İşlem
    Program Ekranı aslında yeni başladığımız için çok işimize yarar . Ekran dan bassların ne zaman geliceğeni görüp ona göre ayar yaparız . Fakat ilerledikçe bu bizim aleyhimize olur . Bunu da unutmayalım .
    Şimdi , 2 deck e de şarkılarımızı attık . Crossfader ı A ya dayadık . Başlattık şarkıyı ( BPM lerimizi zaten daha önceden eşitlemiştik ) . B şarkısında ise daha önceden girmek istediğimiz bölümü CUE tuşuna basarak bi bakıma işaretliyoruz ( CUE ne olduğunu açıklıyıcam ) A şarkısında , geçişe yakın ( ister effect ister , fade out tekniğiyle ) yawaş yawaş fader ı B ye doğru çekiyoruz . O sırada CUE noktasına aldığımız yeri başlatıyoruz . Ve hemen seslerin birbirine karışmaması için ekranımızdan bassları ve drumları birbirinin üstüne getiriyoruz . Böylece miximiz gerçekleşmiş oluyor . Fade out sırasında ister equalizer den ister effect vererek , ister bi kaç sample la işi götürebilirsiniz . Bu sizin yaratıcılığınıza kalmış bişey .. Şu anda yaptığımız şey '' beat mixing '' dir . Ve yeni başlayan birinin öğrenmesi gereken en temel kavramdır .




    Temel Açıklamalar

    beat = vuruş , instrumental
    Akapella = Vocal , sadece vocal den oluşmuş şarkı ( mush up )
    Scratch = Plağı ileri itip çekerek yapılan sesler . özellikle ve özellikle temiz bir vokal ya da ses e yapılmalıdır . Yoksa çok anlamsız kötü seslere sebep olur. Şık olmaz ..
    Cue = Şarkının istediğimiz bir bölümünü kesmek . Yani İstediğimiz bir bölümde Cue ya bastığımızda bi dahaki sefere hep aynı yerden devam eder .
    Loop Almak = Loop kısa ama tekrar ettiğinde bir beat oluşturabilen sampledır. Çok işinize yarar.



    Bir başka değinmek istediğim konu ise şarkının beat inin ( altyapısının ) değiştirilmesi . Yani şarkının tam Dj mix ini yapmak istyorsanız 2 seçeneğiniz var :
    1- ) herhangi bir prodüksiyon programıyla beate ufak tefek değişiklikler yapıcaksınız.
    2 - ) veya en çok kullanılan yöntemlerden biri , akapella & instrümental . Yani serbest vocal i alıp kendi yaptığınız beat Le mixliceksiniz . Kolay ve kullanışlı bir yöntem.


    Alıntı
    Eklenmiş Resmin Önizlemesi -3.jpg   -2.jpg   -1.jpg   -4.jpg   -5.jpg  

    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

virtual dj playlist yapımı, md müzik programı
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Soundgoodizer Kullanımı (Resimli Anlatım)Soundgoodizer Kullanımı (Resimli Anlatım)

    Bildiğiniz gibi Soundgoodizer çok basit ve çok kullanışlı bir vst-i şimdi size resimlerle anlatacağım 16476 Burada dikkat edilecek husus SG'yi sese doygunluk vermek için kullanıyorum ben ve ortaki butonla oynadıkça size uygun ayarı bulacağınızdan eminim mavi mid kırmızı şerit high i temsil ediyor tabi bu sese göre ve a-b-c-d slotlarına göre değişiyor. Evet basit bir vst-i bilmeyenler için faydalı olacaktır diye düşünüyorum.Saygılarımla...
  2. Reason 5 kurulumu resimli anlatımReason 5 kurulumu resimli anlatım

    arkadaşlar ben yeni üyeyim henüz reason 5i yeni indirdim ve kurmakta sorun yaşadım bana yardımcı olurmusunuz acil . . .
  3. Virtual Dj - Dj Olmak İsteyenler İçeri - Resimli AnlatımVirtual Dj - Dj Olmak İsteyenler İçeri - Resimli Anlatım

    Virtual Dj - Dj Olmak İsteyenler İçeri - Resimli Anlatım Virtual Dj Programı Bir Prodüksiyon Programı Değildir .Bu Programla Neler Yapabiliriz ?? - 2 Şarkıyı birbirine karıştırabilir , kolay geçiş sağlayabilirsiniz - Sanal Plak lar üzerinde scratch atabilirsinz - Şarkıya efect verebilir , şık bi görünüm verebilirsiniz - Ekolayzır sayesinde baz - tiz ayarı yapabilir ve kayıt yapma imkanına sahip olabilirsiniz . - Çeşitli Dj...
  4. FL Studio - fl stüdio resimli anlatım - fl İle Beat Hazırlamak (Resimli Anlatım)FL Studio - fl stüdio resimli anlatım - fl İle Beat Hazırlamak (Resimli Anlatım)

    Profesyonel müzik üretme aracı olan FL Studio ile beat yapımını bilmeyenler veya bilgileri tekrar etmek isteyenler için güzel bir anlatım Eğer yinede takıldığınız nokta var ise buradan yazabilirsiniz İLK OLARAK FL Studioyu ilk açıldığında (açılmazsa F10 ile açabilirsiniz) karşımıza Settings penceresi çıkacak Bu pencereden genel sistem ayarları (giriş, çıkış, buffer ayarı vb) ve Projemizin ayarlarını (Proje ismi, istenirse açılışta...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi