Sesteki Gürültüyü Yok Etme

VST - VSTi & Diğer Müzik Programları içinde Sesteki Gürültüyü Yok Etme konusu, Merhabalar, Forumunuza yeni üye oldum, üye olma sebebim ise malesef bir türlü cözümünü bulamadigim bir sorunun cözümünü burada bulabilecegim kanaatine varmam oldu . Elimde Samsung S6 ile yapilmis bir ses ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 1 sonuçtan 1 ile 1 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Sesteki Gürültüyü Yok Etme


  1. #1
    salvador01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    salvador01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Sesteki Gürültüyü Yok Etme

    Sponsorlu Bağlantılar


    Merhabalar,

    Forumunuza yeni üye oldum, üye olma sebebim ise malesef bir türlü cözümünü bulamadigim bir sorunun cözümünü burada bulabilecegim kanaatine varmam oldu .
    Elimde Samsung S6 ile yapilmis bir ses kaydi örnegi mevcut, sesin kaydedildigi yer evin mutfak kismi, malesef ses kaydi sirasinda evde kullanilan camasir kurutma makinesinin aktif olarak calismasindan kaynakli kayitta cok fazla ugultu ve makine sesinin mevcut olmasindan kaynakli konusmalar malesef cok ama cok düsük bir sekilde duyulmakta veya bir cok yerinde konusma oldugu anlasilmakta ama kelime ve cümleler anlasilamamakta.

    Bir cok program kullandim plugin kullandim, ama tam olarak kaydi istedigim duzeye getiremedim. Kullandigim programlar : Izotope RX5, Izotope ozone, audacity,Audition ( fazla kurcalamadim ), spectralayers pro 2.

    Konuya biraz uzak oldugum icin sanirim eq lerdede tam olarak ayarlama yapamadim, birde kaydin zaten kalitesi 8000hz le sinirli olmasi

    Izotope RX5 te FFT düzeyinde calistigimda gürültünün yogun oldugu yerleri silsem dahi bu sefer kayitta ciddi anlamda bozulmalar oluyor, Izotope Ozone de eq leri kullansam tam olarak eq frekans ayarlarini yapamadigimdan yine insan kulaginin konusmalari net sekilde algilayabilecek düzeye getiremiyorum.

    Birde camasir kurutma makinesinin sesini komple yok edemiyorsakta, konusma seslerini camasir kurutma makinesinin sesinden daha yüksege ( Frekans güclendirme (DB)) cikartmayi nasil yapabiliriz bu konudada yardimci olabilirseniz sevinirim.

    Ben bu kayittaki konusmalari en azindan insan kulaginin rahat bir sekilde algilayabilecek düzeye nasil getirebilirim yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

    Not: Egerki gönüllü olarak bu isi benim yerime halledebilecegine inanan arkadaslarda varsa benimle direk temasa gecebilirler, emeklerinin karsiliginida vermeye hazirim. cünkü oradaki konusma kaydi bizim icin cok önemli durumda ( Herhangi bir yasal islem veya benzeri birsey icin kullanilacak bir kayit degil, yalnizca aile icin önem sarfeden bir kayittir bunuda belirtmek istedim. )
    Konuya ait olan ses kaydindanda 15 sn lik bir kismini konu ile iliskilendirdim. en azindan hangi seslerden bahsettigimi daha rahat anlayabilmeniz adina. Bu kisim benim filtre ve noise lerini silmek icin müdahale ettigim kisimlardan, yani orijinalinda daha yogun olarak bu sesler mevcuttur.
    Eklenmiş Dosya
    Konu salvador01 tarafından (06 Mar 2016 Saat 19:41 PM ) değiştirilmiştir.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

Sesteki Gürültüyü Yok Etme
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. MÜSLÜM GÜRSES-İNKAR ETMEMÜSLÜM GÜRSES-İNKAR ETME

    Yeni tamamladım ojrinaldir güle güle kullanın.
  2. KURNAZ - MUHTAÇ ETME (2010)KURNAZ - MUHTAÇ ETME (2010)

    KURNAZ - MUHTAÇ ETME (2010) KURNAZ Muhtac Etme - YouTube
  3. Audition ve nefes yok etmeAudition ve nefes yok etme

    Merhaba, Belgesel sesi kaydediyoruz. Doğrudan tek ses vokal kaydı. Doğal olarak enstrüman vesaire olmadığı için nefes ve dip sesler daha çok meydana çıkıyor. Sorun şu dip sesleri yok etmek kolay fakat yabancı forumlar dahil arama yaptığımda "nefes alma sesi" yok etme konusunda net bir şey yok. Genel olarak "audition"ın bu konuda neredeyse tek alternatif olduğuna dair şüphe yok ve herkes aynı fikirde çözüm audition'da... ama nasıl. ...
  4. MP3 olarak export etme problemiMP3 olarak export etme problemi

    Selam arkadaşlar, Söylenen herşeyi yapıyorum ancak export etmeye kalktığımda program kitleniyor beklememe rağmen hiç birşey olmuyor.. buyrun ScreenShootlar...
  5. Hande Yener - Acele EtmeHande Yener - Acele Etme

    Hande Yener - Acele Etme Eğer istiyorsa kalp sonunu kendi seçer Aşk yaşıyorsa yasakları deler geçer Mahkum ettiremez kimse beni aşktan sebep Firar serbest bende istemeyen çeker gider Belki anlarsın hatanı ilerde Sen zaten hep yanımdasın
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi