basitçe anlatmaya çalışacağım
MİDİ RİTİM EDİTLEMEK..

1.herhangi orgta çalınmış midiyi alete yükleyin...

2.functıon düğmesinden SONGCREATOR bl.münü açın.

3.aynı zamanda altta kanallar açık olsun..16 kanalıda görün

4.midiyi çaldırmaya başlayın genelde sesler tutar ama ritimler çan çun öter..

5.9 ve 10. kanalları kapatın bazende 11 12 13 14 15 16 ve çok az bi ihtimalde olsa birkaçkere başıma geldi 7 8 kanallardada ritim olabiliyor

6.baslar genelde 2 kanalda oluyor ve çok kuvvetli vuruyor..

7.parçaya uygun ritimi aletten seçin isterseniz usb dende seçebilirsiniz kayıtı yaptıktan sonra o ritim oraya kayıt edilmiş olacaktır.

8.aletin midi çaldırma bl.den. REC EXTRATRACK VE TRACK1 VE TRACK2 düğmelerine beraber basın ışıkların yanıp söndüğünü ve kanallar bl.de herşeyin rec konumuna geldiğini göreceksiniz..

9.şimdi kanallar bl.den herşeyi karşılık gelen yerlerden ON konumuna getirin..
yalnız ritimlerin denk geldiği kanalları REC konumunda bırakın..bence BASLARIN bulunduğu 2.kanalıda REC konumuna getirinki seçtiğiniz ritimin basları olsun midide kayıtlarken..

10.şimdi kayıt yapmaya hazırsınız sadece şarkının ritimi ile yüklediğiniz ritimin bhızlarının yani temposunun tutmadığını görürseniz-ki genelde yüklediğiniz ritimin temposunu kabul ediyor alet- ozaman mişdinin çalındığı tempoyu aklınızda tutun ve TEMPO düğmesinden hızlarını ayarlayabilirsiniz..

11.SONGPLAY düğmesine ve RİTİMSTART DÜĞMESİNE aynı anda basın merak etmeyin alet ayarlayacaktır başlangıçları..
12.parçayı sonuna kadar çaldırın .isterseniz aradabir ataklarda yaptırabilirsiniz gerektiği yerlerde...küçük bir ayrıntı daha midinin mezurunu aklınızda tutmakta fayda var parça sonuna doğru alet ritimin kaydını bazen kesmiyor devem ediyor.onu sonlandırmak için ritimide parça sonunda FADE tuşu ile sonlandırabilirsiniz..eğer parça FADE olarak bitiyorsa alet onuda ritimi düşürerek ayarlıyor ve öyle kayıt ediyor..
BU ARADA KAYITA BAŞLAMADAN ÖNCE ALET SİZE BİRKAÇ MESAJ VERCEKTİR.DATALARI DEĞİŞTİRMEK ÜZERESİNİZ VEYE DEĞİŞTİRMEK İSTİYORMUSUNUZ GİBİ..HİÇ DÜŞÜNMEYİN EVET DEYİN..



SESLERİ DEĞİŞTİRMEK....
1.parçayı kayıtladınız herşey bitti istediğiniz yere kayıt ettiniz usb veya usera farketmez.
2.parçayı baştan sona altta kanallar açıkken bi dinleyin.hangi ens. hangi kanalda kayıt edilmiş takip edin..bunlar genelde 1 3 4 5 6 oluyor.zaten ortalarındaki yuvarlağın aktif olduğunu görürsünüz..sesleri takip edin..
3.sesler hoşunuza gitmedi..SONGCREOTOR bl.ne girin parça yüklü olacak tabii.alttan kanallar açık olsun 1 den 16 ya kadar herşey on pozisyonunda.
4.SONGCREATOR bl.de CHANNEL bl.ne gelin TAB tuşu ile en başta sağ tarafta 1.channel aktif görülecektir.yalnız burada sadece alet üzerindeki sesleri alabiliyorsunuz.buda yeter zaten aslında bunlarıda alet üzerinde düzenleyebiliyorsunuz ama bunuda siz karıştırarak bulabilirsiniz bu kadar ipucundan sonra biraz anlatması uzun ve karışık bir iş
5.şimdi sesi değiştireceğiz..ens.hangi kanala denk geldi buldunuz.ekranın sağ tarafındaki channel1 in yanındaki düğmeye basın .2channel.dan..16 ya kadar gider.9 ve 10 kanalları ellemeyin yada şöyle söyleyeyim ritimi kayıt ettiğiniz kanalları ellemeyin yoksa ritiminiz bozulur..sadece seslerin olduğu kanalları editleyin..1chhannel kanalın yanındaki düğmeye bastığınızda diğer kanal gelirken biraz gecikme olabilir .alet dataları hafızasına alıp size gösterecektir çünkü..
6.sesin bulunduğu kanalı seçtiniz.şimdi sağ taraftaki ORIANTEL ses bankasını veya aletin herhengibir ses bankasını açın karşınıza çıkan seslerden istediğinizi seçin.USER da galiba seçebiliyordunuz bi deneyin tam hatırlamıyorum şimdi
7.sesi seçtiniz.midinin songplay bl.ne basın seçtiğiniz ses ile çalıştığını göreceksiniz.diğer değiştirmek istediğiniz sesleride bu şekilde hallettikten sonra ekranın SAĞ TARAFINDA BULUNAN SAVE DÜMESİNE DENK GELEN GELEN YERE BASIN MİDİYİ KAYDETTİĞİNİZ YERİ BULUN KAYDEDİN..
buyrun bunlarda videoları..


http://www.trtube.com/or700tr-de-mid...mek-95896.html MİDİ EDİTLEMEK

http://www.trtube.com/or700tr-de-mid...mek-95899.html MİDİDEKİ SESLERİ DEĞİŞTİRMEK..