Altyapı hakkında bir sorum var

Yerli MD Altyapılar içinde Altyapı hakkında bir sorum var konusu, Arkadaşlar,stüdyoda kayda giricem.Rap müzik yapıcam,ama öyle MC olayım anlamında değil.4 arkadaş iddiaya girdik ve şarkılarımızı 2.000 üstünde dinletebilirsek bişeyler olcak işte sonuç önemli değil.Ve paradan kaçmicam Shark Records'ta alıcam kayıdı.Fakat ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi3Beğeni
  • 1 Yazan : MZSancaR
  • 2 Yazan : windman1981

Konu: Altyapı hakkında bir sorum var


  1. #1
    fbcanerix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    fbcanerix isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Altyapı hakkında bir sorum var

    Sponsorlu Bağlantılar


    Arkadaşlar,stüdyoda kayda giricem.Rap müzik yapıcam,ama öyle MC olayım anlamında değil.4 arkadaş iddiaya girdik ve şarkılarımızı 2.000 üstünde dinletebilirsek bişeyler olcak işte sonuç önemli değil.Ve paradan kaçmicam Shark Records'ta alıcam kayıdı.Fakat fiyat listesine baktığımda 1 kayıt+1 mix+altyapı=100 lira.Altyapı hariç olursa 30 lira.Altyapı tam olarak ne oluyor bunu merak ediyorum.70 lira bi fark var.Önemli bişey heralde 70 liraysa diye düşündüm.

    Sorularım şu;

    1-Altyapı olmazsa şarkı dinlenmicek kadar kötü mü olur?
    2-Altyapı dedikleri şey beat midir?
    3-altyapılı ile altyapısız bir şarkının birbirinden farkı nedir? Bunu bi örnekle süslendirirseniz ayrıca mutlu olurum.

    Şimdiden teşekkür ederim.Ve ayrıca bu işlerle pek bi bilgim yok.O yüzden saçma sorular falan sorduysam kusuruma bakmayın.Şimdiden özür diliyorum.Cevaplarınızı bekliyorum.

  2. #2
    MZSancaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    MZSancaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator

    Standart Cevap: Altyapı hakkında bir sorum var

    Altyapı derken kastettikleri "beattir." Yani beat olmadan yaptığın şey "acapella" dedikleri şey olur. Beate para vermek istemiyorsan ve bu senin için müzikal bir değer taşımıyorsa "free beat" diye arama yap.
    fbcanerix bunu beğendi.

  3. #3
    windman1981 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    windman1981 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Cevap: Altyapı hakkında bir sorum var

    Merhabalar. Müzikte altyapı denilen kavram bir şarkının aslında özü. Şan kısmı hariç, yani solistin şarkının sözlerini okumasına eşlik eden asıl müziğin bileşenleri de denebilir. Bunlar nelerdir. Altyapı nelerden oluşur. Davul ritmi, gitar ve bas partisyonları, tuşlu, üflemeli, yaylı enstrümanlar eşlikleri vb. birleşimi gibi gibi. Rap müzikte de sonuçta şarkının sözlerine eşlik edecek bir altyapı mutlak olmalıdır. Ezginin akışını ve duygusunu belirlemek için, ezgiyi çalan enstrüman dışında bir veya daha fazla enstrümanın, çeşitli armonik kuralları uygulayarak çalınması lazımdır. Şarkı sözlerine uygun, solistin sesi ve söyleme tarzı ile duyguyu coşkulu bir şekilde yansıtacak bir altyapı ile çalışmanız, daha ahenkli olacak ve akıllarda daha kolay kalabilecektir. İyi çalışmalar.
    MZSancaR ve fbcanerix bunu beğendi.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

Altyapı hakkında bir sorum var
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Mikrofon Hakkında Bi sorum var görüşlerinizi alalımMikrofon Hakkında Bi sorum var görüşlerinizi alalım

    resimde görüldüğü gibi jak büyük bunu kessem normal kulaklığın mikrofon çıkışını bağlasam o jakın yerine pcye taksam çalışırmı ?
  2. EQ hakkında bir sorum olacak?EQ hakkında bir sorum olacak?

    Arkadaşlar merhaba siteye yeni üye oldum bu yüzden konu ile ilgili bir hatam varsa kusuruma bakmayın! Ben 2 aydır mastering ile ilgili bütün bilgileri okuyorum bu süreçte aklıma takılan bir konu var Buda Eq degerleri bu sitede görmüş oldugum Davul: +9 dB LF -12 dB MF 400Hz’de +6 dB HF Ritm Gitar 1 (En temiz) +3 dB LF +6 dB MF 2.5 kHz’de Ritm Gitar 2 +1.5 dB LF +6 dB MF 4.0 kHz’de
  3. Gem WK 2000 hakkında bir kaç sorum varGem WK 2000 hakkında bir kaç sorum var

    merhabalar,ben yeni bir gem wk 2000 kullanıcısıyım. cihazı da yeni aldım , bir kaç sorum olacak ustalarımıza... gem wk 2000 ile gem wk 2 arasında ne fark vardır ? bu cihazlar aynımıdır ? gem wk 2000 için çeşitli sesler vs. bulamıyorum,bu cihazla ilgili hiç bir şey yok denilebilecek durumda sanki ? gem wk serileri ile , wk 2000 arasında baglantı var mı ? yani digerlerindeki sesleri vs. gem wk 2000 e yüklememiz mümkün mü / destekliyor mu ? Yada...
  4. Ses yalıtımı hakkında sorum olacaktıSes yalıtımı hakkında sorum olacaktı

    Öncelikle selam arkadaşlar. Benim mikrofonum rode nt2a ses kartım roland ua 55 quad capture orta halli ev stüdyosu yani. aylıtım olarak odanın duvarlarına mı yapayım yalıtımı yoksa ayrı bir kabin mi yaptırayım içine mi yapayım yalıtımı hangisinden daha çok verim alırım. Yalıtım malzemeleri hakkında da bilgi verebilirsiniz. Şimdiden teşekkürler :)
  5. Sesler Hakkında Bir Sorum OlacakSesler Hakkında Bir Sorum Olacak

    FL Studio'da iki sesi birbirine nasıl karıştırabilirim acaba..Aklımda güzel şeyler var...Mesela Flüt'le Poİzone'u karıştırmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim.
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi