Değerli üstadlar babam mesneviden bize okuyarak derdi ki,
“gözün varsa bak yoksa bir gözü olanı yoldaş edin. Senin geçtiğin yollardan geçmişlere danış”
biliyorum ki soracağım soruların cevaplar mutlaka tecrübelerinize dayanmaktadır ve mutlaka parayla karşılığı yoktur. O nedenle hepinize tekrar tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Çok eksiğim olduğu kanısıyla sorularıma geçiyorum,

elimde

m-audio firewire solo
rode nt-1a
Yamaha hs 50m
m-audio oxigen 49 midi klavye
behringer xeny-fx mixer bulunmakta.
Bir bağlama birde vokal kaydı yapıyorum. Arada araya keman çok kısa keman demleri, cümbüş cevapları ve bazende yeni yeni başladığım midi klavye den sanal enstürman. Sonra üzerine okuyorum J
Bağlamanın kaydını jaklı yapıyorum, ancak artık bazı eserlerde jak değil kuru bağlama sesini kaydetmek istiyorum. yani direk Mikrofon ile kayıt. ama rode de bağlamanın direk sesi az ve kalitesiz geliyor. Oysa vokalde iyi. Haftalardır araştırıyorum ve değerli üstadların yorumlarına bakıyorum. ses kartını değişmem gerektiğine inadım. Mixeri hiç kullanmıyorum.


Sorularım:
1)- 600-1000 TL ses kartına bütçe ayırıp tc electronik impact twin e karar kılmak üzereyim bu doğru bir karar mı.
2)- Ayrıca ses işleyicisi yani amphi denilen şeylerden almalı mıyım.Mikrofon preamphi diye geçiyor sanırım. Çünkü gerçekten kalite istiyorum. (Odama da akustik bir yalıtım da yapıyorum) almamı önerirseniz bu sisteme göre hangi marka ve fiyat aralığı nedir yazarsanız memnun olurum.
3)- midi klavye diye aldım midi çıkışı yok USB ile bağlanıyorum ses geç geliyor asio falan ne varsa denedim, zannederim ses kartından, ama usb ile ses kartına değil anakarta bağlanıyorum. Anlayamadım. Alacağım ses kartında midi I/O var ama midide öyle bir çıkış yok öneriniz nedir elden çıkarıp midi çıkışlı bir şey mi alayım yoksa yeni ses artıyla bu olay çözülür mü.
4)- Kablolar hakkında bilgilendirme istiyorum. Balanslı balanssız ts trs xls gibi terimler var. Hangi bağlantıda hangi tür kablo almalıyım?
a- bağlama yı ses kartına hangi kabloyla bağlamalıyım.
b – ses kartında monitöre hangi kablodan almalıyım.ben erkek jaklı kalın bir kabloyla bağlanıyorum, monitörleri aldığım kişi hediye etmişti, ancak bunların iyisi nedir iletimi iyimidir bilmiyorum.
5)- Bilgisayarım ise
C2dua e 7600 işlemci
2007 yılında alınmış o yılların iyisi firewire girişi olan Asus Ps5 deluxe
8 Gb Ram

bilgisayarımda da değişiklik yapmam gerekir mi. İ5 yada İ7 mi almalıyım.

Tekrar teşekkür ederim.