Bu arada usb ses kartı kullanırken size tavsiyem çalışmanız sırasında işinize yaramayacak olan usb bağlantıları bilgisayarınızdan sökün, yazıcı webcam gibi mesela. Bunun pratik yolu da bunun gibi ikinci plandaki usb ürünleri bir çoğaltıcı ile bilgisayara tak-çıkar yapmaktır...
Bunun ne kadar faydası oluyor, deneyen bilir. Kasaya bağlı her USB donanım ekstra ağırlık sayılabilir USB ses kartları için.

Ben biraz düz mantık bir adamım, teferruattan pek hoşlanmam. O sebeple benim için önemli bir kriterdir driver ile uğraşmamak, gecikme sorununu çözmeye çabalamamak vs.. Şimdiye kadar kendi kayıt aldığım ortamlarda da PCI kart haricinde başka kart bulundurmamıştım; taa ki Digidesign DIGI 002 Rack'e kadar. O kadar kanala ihtiyacım olmamasına rağmen bedavaya insanın kucağına düşünce kullanıyor işte.

Uzun lafın kısası, çoğu arkadaşımın stüdyosunda da USB ses kartı olduğundan ve Apogee - RME gibi üst düzey ekipmanlar da herkesin elinde bulunmadığından, PCI>Firewire>USB sıralaması geçerli oldu hep benim için.

Yine de şunu söylemekte fayda var, hangisi ile daha fazla verim aldığınızı düşünüyorsanız o platformu seçin. Sırf bu sebepten halem kayıtlarımda DIGI002 yerine EMU0404 tercih ettiğim oluyor.