Merhaba arkadaşlar, Stüdyo ekipmanları hakkında bilgisi olan birilerinden cevap istiyorum.
M audio mobile pre usb ses kartım ve behringer b1 condanser studyo mikrafonum var.
Vokal kayıtlarımı ve mixi adobe 3 te alıyorum ancak seste dolgunluk yok ve sırf bu yüzden 6-7 kanal kayıt alıyorum sırf bir verse için.
Çıldırıcam sonunda dolgun bir ses yok mixle ne kadar yapılırsa yapılsın fazla tatmin etmiyor.
birtane xenyx 502 yada 802 mixer alsam...
Merhaba keyfimuzik forumunun değerli ve sevgili üyeleri, yöneticileri :) geçen konumda yapamadığım mixi size göstermiştim ;) bu şarkımda ise ferhat göçerin götür beni gittiğin yere adlı şarkısını seslendiriyorum. Back vokal yapmaya çalıştım tabi ilk kez denediğim için kayma elbetteki oldu, şuan için en iyisi bu kadar oluyor. Hem back vokal için hemde şarkının tümü için iyi kötü yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler :)
...
Herkeze selamlar.
Vokalde şu olayı o kadar merak ediyorumki. Özellikle yabancı parçalarda görüyorum. Vokalde bir tizlik söz konusu ama tatlı bir tiz. Kulağa batmıyor (Sibilance olmadan). Desser ile denedim yine olmadı bu seferde sesi bozuor. Sizce bu olayın frekans aralıkları ne olabilir? :)
Söylediğim bazı şarkıların nakaratlarında ek ses kaydı yapmadan 1 üst ya da alt octavdan eşlik etmek istiyorum. Bunun içine ne yapmam lazım.
Teşekkürler.