pcccommander senin klavyenin "keyboard velocity " özelliği olarak bilinen, tuş hassasiyeti var galiba istersen

internetten arat . kısaca tuşa basma şekline göre sana cevap veriyor. kullandığın programı söylersen yardımcı olabilirim.

programla programsız farketmiyor creative ses kartımın kendi pianosu vardı ordanda denedim bütün daw programlarını da denedim cubase,music maker,fl studio gibi bu özellik nasıl kapatılır acaba hepsinde aynı tepkiyi veriyor. orglarda böyle birşey yok. bu klasik piyano değilki az basınca az ses çıksın çok basınca çok ben elektronik müzikle uğraşıyorum bu olay yüzünden midi klavyeyi kullanamıyorum birde pedal mı denesem acaba.

- - - Güncellendi - - -

Umx610 kullanıyorum ( hobi ). Yavaş basınca sesin az çıkması tuş hassasiyet opsiyonuyla alakalı. Çoğu midi klavyede bu özellik var (Bence olmazsa olmaz bir özellik). Üç farklı hassasiyet ayarı ( yumuşak, orta, sert ) ve hassasiyet iptal ayarı mevcut.
@lamartina8
Eğer amatörseniz knoplar slidelar filan çok lazım olmuyor. Şahsen ben onları ayarlamaya da üşeniyorum. Keyrig, keystudio, keystation, behringer vs. vs. vs. 49 ya da 61 tuşlu olması şartıyla hepsi hobi için uygundur. Tuşesi zarar görmemiş olması şartıyla ikinci el bir klavye de uygun olabilir. Birde sıfır ürün alınırken yanında verilen yazılımları ve donanımlarıda önemsemek gerekiyor. Ben aldığımda yanında usb ses kartı ( hiç yoktan iyi ) ve vst pluginler uyduruk bir daw ve kore player vst vardı. Avid keystudio yanında protools ve usb ses kartı verir gibi.
"hassasiyet iptal ayarı mevcut" bu mümkünmü behringer umx490 kullanıyorum nasıl yapıldığını anlatırmısın.

- - - Güncellendi - - -

Merhaba arkadaşlar, herkese kolay gelsin diyorum ve soruma geçiyorum.
Benim home stüdyom var ve canlı enstrüman kayıtları, vokal kayıtları vs. yapıyorum. Bir tane midi klavye alacağım. Bunun için ne almalıyım, ne tavsiye edersiniz?
Kullanım amaçlarıma örnek verecek olursak; mesela parçaya yaylı çalacağım, klavyeden falan çalmak istiyorum, drum kitleri çalacağım, midi klavyeden yapmak istiyorum. Ne alayım sizce? Bütçem 300 TL.

Moderatör Notu : Dil bilgisi kurallarına, kelimeleri doğru yazmaya biraz daha dikkat edelim.
midi klavye aldınmı aldıysan ne marka aldın paylaşırmısın