record olmuyor

Cubase & Nuendo içinde record olmuyor konusu, merhaba kendi bilgisayarımdan başka bir bilgisayara cubase in değişik versiyonlarını yükledim.. fakat record enable iken midi kayıt yapmak istediğimde kayıt yapıyor gösteriyor fakat kayıdı durdurğumda kayıt kanalı yok oluyor ve ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 4 sonuçtan 1 ile 4 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: record olmuyor


  1. #1
    okinore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    okinore isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart record olmuyor

    Sponsorlu Bağlantılar


    merhaba kendi bilgisayarımdan başka bir bilgisayara cubase in değişik versiyonlarını yükledim.. fakat record enable iken midi kayıt yapmak istediğimde kayıt yapıyor gösteriyor fakat kayıdı durdurğumda kayıt kanalı yok oluyor ve kayıt yapmamaış gösteriyor .. bunun ile ilgili bilginizi paylaşırsanız çok sevinirim.. teşekkürler.. buarada kendi bilgisayarımda yıllardır böyle birşeyle karşılaşmadım..

  2. #2
    okinore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    okinore isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: record olmuyor

    audio kayıt yapıyorum bu arada midi kayıt yapamıyorum. record a basıyorum kayıt dosyası ilerliyor ama sonra space e yada recorddan çıktığımda o dosya kaydetmemiş gibi gösteriyor.. lütfen yardım edin

  3. #3
    nihah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    nihah isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart

    Dostum ben de benzer bir sorun yaşadım buradan yardım istedim ama herhalde forum tatile girmiş kimseden tık yok. En sonunda kendim çözdüm olayı. Eğer kayıt yaparken bi printscreen yapıp buraya gönderirsen resmi aynı sorun olup olmadığını anlarız. aynısıysa sana yardımcı olmaya çalışırım.
    REsmi yollarken lütfen altına kullandığın midi aparatının, işletim sisteminin ve klavyenin modelini de yazarsan daha rahat yardımcı olurum

    bir de yaşadığın sorunu tam anlatırmısın. yani şunlar önemli;
    1. program açıkken MIDI den ses alabiliyormusun. yani çalarken bir sorun yok sadee kayıtta mı var?
    2. program MIDI sinyalini algılıyor mu? yani tuşa bastığında cubasein panalindeki göstergede haraket oluyor mu?
    3. Kendi MIDI klavyenin seslerini mi kullanaıp kayıt yapmaya çalışıyorsun yoksa. Klavyeyi sadece MIDI controller olarak kullanıp VSTI mi kullanmaya çalışıyorsun.

    Bu 3 soruya ve bundan bir önceki mesajıma açık bir cevap verebilirsen sorunu dhaa net anlayabiliriz. İstersen benim yaşamış olduğum soruna da bak aynı mı. "MIDI kayıt problemi" başlıklı bir mesaj olacak senin mesaşının 8-9 altında.

  4. #4
    damperr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    damperr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: record olmuyor

    merhaba arkadaşım..sorunun şu senin : midi giriş sinyali almıyo program. dolayısıyla kayıt tuşuna basınca ilerliyo fakat durdurduğunda herhangi bi veri olmadığı için o kanalda kayıt kutucuğunu siliyo.
    eğer klavyeni windowsa tanıttıysan , yani windows senin klavyeni midi aygıtı olarak görüyosa (donanım'dan kontrol edebilirsin) soruna sebep olacak 2 ihtimal var :

    1.ihtimal : klavyeni cubase'e tanıtmamışsın.. bunu nerden yaparsın? Devices menüsü -> device manager 'a gir. açılan pencerede sol tarafta "all midi inputs" var..onun üstüne gel..klavyeni listede göreceksin..yanında "yes" yazması lazım..yazmıyosa onu "yes" yap üstüne tıklayarak. sonra yine sol tarafta "default midi ports" var ona gel. sağ tarafta "midi input" yazan yerden klavyeni seç.
    2.ihtimal : klavyeni tanıtmışsın fakat ses kaydı yapmak istediğin kanalda klavyeni göstermemişsin.. Proje ekranında midi kaydı yapmak istediğin kanalın üzerine tıkla. ekranın sol tarafında kanal özelliklerini göreceksin. orada "in" yazan yere klavyeni seçeceksin.."out" yazan yerde de vsti kullanıyosan onu , yoksa ses kartının midi protokolünü seçeceksin..


    kolay gelsin..


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

record olmuyor
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. İzmir/Aliağa DEEP RECORD$İzmir/Aliağa DEEP RECORD$

    İzmir Aliağa da oturmaktayım....Evimde Home Studio bulunmaktadır Ekipmanlar: Rode NT-1a (mic.) Behringer UB-802 (mixer) M-Audio Fast Track Pro Usb (Ses Kartı) M-Audio Keystation V49 (Midi Klavye) Bulunmaktadır.. Kullandığım yazılımlar:Cubase SX3 , Adobe Audition 3.0... Kayıt+Mix-Mastering 15 TL dir :) (1 saat )
  2. BARATOL RECORD'SBARATOL RECORD'S

    Merhaba arkadaşlar. BARATOL record's ekipmanları Rode nt1 mikrofon Lexıcon Alpha ses kartı Am phonic 220 mixser Ve diğerleri Karabağlardadır stüdyomuz (3940 sk no:46 kat:3 yüzbaşı şerafettin mah. izmir)
  3. PROPELLERHEAD RECORDPROPELLERHEAD RECORD

    arkadaşlar PROPELLERHEAD RECORD reasonda ses kayıt programı baya iyiymiş bulabilen yada elinde olan varsa paylaşabilirmi herkesin görmesi gereken bir program
  4. Reason 5 ve Record 1.5 yakında çıkıyorReason 5 ve Record 1.5 yakında çıkıyor

    Propellerhead Software Bu konuyla ilgili,screen shot veya herhangi bir inceleme yazısı bulabilen arkadaş var mı?
  5. Record Prpllerhad Yardım MikrofonRecord Prpllerhad Yardım Mikrofon

    arkadaşlar Record propelle.... aldım ama mikrofonu programda göremiyorum Şunu diyor NO Audio İnput Mikrofonu görmüyor Ve ses kartı ayarlarına bakın diyor başka acuostica gibi programlarda kayıt yapabiliyorum. Ama record da görmüyor Ses kartım REALTEK AC97 Mikrofon bunun gibi ama polar değil :confused:
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi