konuyu tekrar gündeme getiricem.çünkü bu sorunu asamadım. vokal kayıdında ses kartıyla ilgili stereo ayarını hallettim.yani kayıta baslamadan iki monitörden ses stereo olarak alabiliyorum.fakat kayıt ettiğimde tek monitörden ses geliyor.ve bunu dısarı stereo olarak export ettiğimde sadece tek taftan vokal ses alabiliyorum.
sesi mono kayıt edip exportladım yine aynı..
1- stereo kayıt alamıyorum
2- stereo exportlayamıyorum..

umarım derdimi anlatabildim.Biçiok kişinin aynı sorunu yasadıgını tahmin edebiliyorum.özellikle bnm gibi yeni baslayanlar. bu konunun üzerine gidip yardım alabilirsek çok sevinicem..
simdiden yardım eden herkeze tesekkürler..
Sayın "jackredx" gibi bu konudan çok kişi muzdarip anlaşılan

Ancak vereceğim birkaç tüyo ile rahatlıkla üstesinden gelebileceksiniz...

Birincisi, şan kayıtlarınızı stereo kanala stereo olarak yapmanın size hiçbir artısı yoktur. Hem; kaynak mono olduğu için iki kanala da aynı ses sinyali kaydedilip, sabit diskinizde boşuna daha fazla yer işgal edecek, hem de hangi yazılımı kullanırsanız kullanın, olabildiğince hakim değilseniz, problemlerle karşılaştığınız anda sorununuza çözüm bulmak vaktinizi alacaktır.

Bunun yerine şan kaydınızı mono kanala mono olarak yapın. Daha sonra Cubase'inizin arranger penceresinde (kaydettiğiniz mono kaydın kanal isminin hemen altında) mouse'unuzun sağ tuşu ile açılan alt menüyü kullanarak yeni bir stereo grup kanalı (Group Track) açın. Açtığınız bu kanala bir isim verdikten sonra, ana şan kaydınızın olduğu mono kanalı (çıkış seçeneği vasıtası ile) bu kanala yönlendirin. Reverb, Delay gibi efektlerinizde stereo etkinliğini almak üzere tüm işlemleri yönlendirme yaptığınız bu grup kanalına uygulayın.

Şimdilik bu dediklerimi yapın. Şayet sorununuz çözülmezse ya da yeni, farklı bir sorunla karşılaşırsanız bana mutlaka yazın...

Faydalı olabildimse ne mutlu bana... Hepinize saygı ve sevgilerimle...
Esen kalın...