Ses kayıdı grafik analizi

Donanım içinde Ses kayıdı grafik analizi konusu, Selamlar, Öncelikle bu durum ile daha önce karşılaşmış olanlarınız olabilir. Bir zamanlar bende karşılaşıyordum ancak ekipman değiştirerek bu durumun üstesinden geliyordum ama şimdi yeni ekipmanlar aldım geçici olarak. Aklıma takılan ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Ses kayıdı grafik analizi


  1. #1
    ShreDDeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ShreDDeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Duayeni

    Standart Ses kayıdı grafik analizi

    Sponsorlu Bağlantılar


    Selamlar,

    Öncelikle bu durum ile daha önce karşılaşmış olanlarınız olabilir. Bir zamanlar bende karşılaşıyordum ancak ekipman değiştirerek bu durumun üstesinden geliyordum ama şimdi yeni ekipmanlar aldım geçici olarak. Aklıma takılan bir durum var.

    Resime ekleyeceğim ses sinyalinde Mikrofon düz kayıt almamakta. Demek istediğim ses kaydı alırken, boş bir sinyal kaydetmek istediğimde ses sinyali düz çizgi olarak değil, hafif yukarıdan kayıt almakta.

    Kullandığım Mikrofon rode nt1a ve ses kartı ise UR22 Steinberg. Rode ve Vovox kablo ile test gerçekleştirmeme rağmen sonuç değişmedi. Logic Pro X ve Garage band üzerinde test gerçekleştirdim. Ses kaydını dinlerken herhangi bir sorun ile karşılaşmıyorum ancak. Telefondan çektiğim için çok ince olan bölüm belli olmuyor. Bu durumu yaşayanlar, aynı ekipmanlar ile hangi işlemleri uygulayarak çözüm sağlayabilirler. Fikrimce High Pass filter uygularsam o küçük dalgalar silinir ancak, yinede fikrinizi almak istedim.

    -c2f527ab-4d10-4bf4-a734-b0e739e3b7a1.jpeg

  2. #2
    sibernetik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibernetik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: Ses kayıdı grafik analizi

    bir spectrum analyzer kullanarak o ses kaydını incele derim arkadaşım. Hatta birkaç kere gain (kazanç ) artırımı yaparak sinyali yükseltirsen aslında kulağın duymadığı bazı noise(gürültü) lerin olduğunu ve onları kaydettiğini göreceksin.
    ücretsiz VST spectrum analyzer programları bulup daha ayrıntılı bakabilirsin.

  3. #3
    ShreDDeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ShreDDeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Duayeni

    Standart Cevap: Ses kayıdı grafik analizi

    Cevabınız için teşekkür ederim. Peki Spectrum analyzer plugini indirdikten sonra ve gain uyguladıktan sonra bu durumda bu gürültüleri indirmek için ne yapabilirim ? Birde Mikrofon bağlamadan boş kayıt almayı deneyeceğim. Yine aynı durum olursa mikrofonu iade etmeyi düşünüyorum.

    - - - Güncellendi - - -

    Bu durumu kontrol ettiğimde durumun ses kartı kaynaklı olduğunu anladım. Büyük olasılıkla preamplarıyla ilgili bir durum olabilir ama her iki preampta da aynı durumun mevcut olduğunu tespit ettim. Şimdi +30 db ye çektim ses dosyasını ve sonunda şöyle bir grafik ortaya çıktı. Ses kart UR22. Daha önce böyle bir durum ile karşılaşmamıştım ama birde windows bilgisayarda deneyeceğim aynı durumun olup olmadığını.

    -d0fb2fe7-f547-4aef-b629-c160c6866a5f.jpeg


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

Ses kayıdı grafik analizi
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Grafik İstiyorum :)Grafik İstiyorum :)

    Ben Rap Şarkı Yapıcam "Arabesk Rap" Abi Herkesin Ayrı Zevki Var Buna Kimse Karışmasın. Benim İçin Track Video Fotoğrafı Yapıcak Varmı? Mesala 2012 Rap İn The İsyan Zonguldak Style KissFlow KingLife HayaLCash :)
  2. Demo kayıdı olmayan kalmayacak!Demo kayıdı olmayan kalmayacak!

    Haziran ayı boyunca 8 saat stüdyo kirası ve\veya 8 saat boyunca demo kayıt 200 TL... İster prova yap, ister gel komple parçanı albüm soundunda kayıt edelim.. Bunun üzerine senden sadece 200 TL alalım.. "Yok bu fiyatlara olmaz" demeyin sakın tabi ki olmaz ama kampanya bu ya hem tanışalım, hem de size bir demo vermiş olalım.. İstersen 2 parça bitir 8 saatte istersen 10..Orası sana kalmış.. arayın görüşelim... Untitled Document
  3. İklim analizi için süper bilgisayarİklim analizi için süper bilgisayar

    Almanya'da iklim analizi yapacak dünyanın en güçlü bilgisayarı bugün devreye alındı. Devami...
  4. Yeni internet tarifesinin analiziYeni internet tarifesinin analizi

    İnternet kullanıcıları için Türk Telekom'un açıkladığı yeni internet tarifesinin avantajları ve dezavantajları... Devami...
  5. İstanbul'un trafik analizi...İstanbul'un trafik analizi...

    12 milyonluk İstanbul'da günde 7,5 milyon kişi yolculuk ediyor Devami...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi