Bugüne kadar yüklediğim hiç bir set orga zarar vermedi. Klavyelere yüklenecek özel bir virüs bugüne kadar görmedim. Bilgisayar virüsünü setin içine koysanızda org onu tanımayacaktır, bu değişmez bir gerçek.
Setler hakkında da mükemmeliyet göreceli bir kavram olduğundan, işinize yarayan seti denemeden bulmanız imkansız. Piyasada yüzlerce set var. Yapabiliyorsanız beğendiğiniz ritim ve sesleri kendi setinize toplayabilirsiniz.
Korg'un şuan neredeyse tekel konumda olduğunu biliyoruz. Buradaki tekelden kasıt sadece Korg satılıyor anlamında değil, diğer markalara olan satış grafiğinin üstünlüğündendir. Bu bağlamda satılacak olan ramler piyasaya çıktığında aslında bir taban fiyata sahip. Ancak arz-talep doğrultusunda neden ucuz satılsın ki? İlk satılan ürünler dolayısıyla kâr marjı yüksek bir şekilde satılıyor ve zamanla tüketim doyuma ulaştıkça fiyatlar taban fiyata doğru ilerliyor. Daha sonra burada sabitleniyor. Bu sadece Korg için değil ticaretin her alanında böyledir. Bir de diğer firmaların rekabet düzeyinin düşük olduğunu düşünürseniz, anlatmak istediğim tamamen anlaşılmış olacaktır. Bu işte rant'tan çok, piyasa üstünlüğü ve arz-talep ilişkisi bulunmaktadır. Org dünyasında teknoloji, bilgisayar dünyası kadar hızlı ilerlememektedir.
Kolay gelsin.

3Beğeni
LinkBack URL
LinkBacks hakkında



Alıntı ile Cevapla