Soracağım sorular var öncelikle

Compressor kullanırken İnput ve Output Seviyesinin devamlı aynı mı olması lazım ? Eğer aynı olması lazımsa Compressorun sıkıştırdığı ses seviyelerini make up gain ile kazanmak istediğimde, ne kadar düşüş yaşıyorsa o kadar make up veriyorum, fakat input ve output seviyesi değişiyor o zamanda.

Birde;

Mesela, diyelim ki threshold -10dB, rate de 4:1 olarak tayin edildi. Bunun anlamı şudur: Girişteki sesin sinyal seviyesinin -10dB'in üzerine taştığı her 4dB'de kompresör bu artışı çıkışa sanki artış sadece 1dB olmuş gibi yansıtacaktır, yani girişte -10dB üzerine taşan her 4dB artış için kazanç ayarında 3dB kısılma gözlenecektir. Dolayısı ile diyelim ki girişteki sinyal -6dB'e vurursa bu çıkışa sanki -9dB'e vurmuş gibi yansıyacaktır.

Burada ne anlatılmak isteniyor ? Hala anlamış değilim, Threshold'u -10, Rate 4:01 yaptığımızda, -10dBnin üzerine taşan 4dB, neden 1dB olarak çıkışa yansıyor. Rate 4:01 oranında ayarlanıyorsa neden 1dB olarak çıkışa yansıyor ki, diyorlar "yani girişte -10dB üzerine taşan her 4dB artış için kazanç ayarında 3dB kısılma gözlenecektir", Çıkışa 1 db olarak yansıyorsa, neden kazanç ayarında 3dB kısılma gösteriyor. 3 db artış göstermesi gerekmiyor mu ? Sonuçta çıkışa 1dB yansıyor ama gain-reduction bölümünde neden 3dB kısılma.

Başka bir örnek vereyim, 5:01 oranında threshold seviyesinin üzerindeki 5dBlik artış, çıkışa neden 1 db olarak yansıyor, 15dB lik artış ise neden çıkışa 3 dblik artış olarak yansıyor ?

Zaten gain-reduction bölümünde kaç dB azaldığı göstermiyor mu, acaba bizim ona bakarak hareket etmememiz mi lazım ? Yoksa bu kurala göre mi hareket etmek lazım.

1 Yıl önce Ufuk Önen'in kitabından aldım ama hala bir şey anlamış değilim, bu konuda.