Reason DersLeri

Reason içinde Reason DersLeri konusu, Ders 1: Reason 3.0 Analog Drum Sequencing Reason derslerimizin ilkinde Reason’un can damarı olan bir konuyu ,Analog Drum Sequencing’i inceleyeceğiz.İlk önce söz konusu terimimizin ne olduğuna bakalım isterseniz. Analog Drum ...

Sponsorlu Bağlantılar

Toplam 4 sayfadan 1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu
Bu sayfada toplam 39 sonuçtan 1 ile 10 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Reason DersLeri


  1. #1
    Teknohuman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teknohuman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Reason DersLeri

    Sponsorlu Bağlantılar


    Ders 1: Reason 3.0 Analog Drum Sequencing

    Reason derslerimizin ilkinde Reason’un can damarı olan bir konuyu ,Analog Drum Sequencing’i inceleyeceğiz.İlk önce söz konusu terimimizin ne olduğuna bakalım isterseniz.

    Analog Drum Sequencing : Aslında böyle bir terim varmıdır bilmiyorum ama olay kısaca şudur,Fl studio’daki Piano Roll harici ritm kutucukları vardır hani,Reason’da da bunun için Redrum Drum Machine’i kullanabilirsiniz fakat Redrum *****leri çoğu zaman ihtiyacı karşılasa da bir süre sonra aynı özelliği kendi sample’larınız veya diğer device *****leri için kullanmak istersiniz.Örneğin Reason programının sound banklarına entegre olmayan bir wav dosyasını kolaylıkla Redrum’a aktarabilirsiniz,fakat eğer Subtractor’de hazırlanmış bir *****’i aktarmak isteseniz yapacağınız ne olacaktır,tabii ki Analog Drum Sequencing.Kısa tanımla Analog Drum Sequencing Subtractor,Malstrom ve benzeri devicelerdeki sesleri Redrum tarafından kontrol etmenize yarar.Şimdi isterseniz başlayalım.

    1:Yeni bir proje açalım ve aşağıdaki sırayla ilgili deviceları ekleyelim.:

    A:İlk Önce Create’den Mixer 14:2 yaratalım,bu ana mikserimiz olacak,mikseri ekledikten sonra kırmızı renkli Record tuşunun yanında bulunan Loop On/Off tuşunu mutlaka inaktif ediniz yani sarı olarak ampül gibi yanmaması gerek,neyse ikinci adıma geçelim…Tabii resime bakarak…:
    2aha sonra Create’den 1 adet Redrum Drum Computer ekleyelim…:
    Reason DersLeri-1.jpg


    3: Daha sonra istediğimiz herhangi bir sound device ekleyelim,herhangi bir sequencer ya da sampler,ben Subtractor eklemeyi karar verdim,sayısı da size bağlı,tabii 1 adet Redrum Drum Computer koyduğunuz için ekleyeceğiniz Synth ya da Sample devicedan maksimum 10 tane koyabilirsiniz,çünkü 1 adet Redrum’a maksimum 10 adet cihazı bağlayabiliriz Analog Drum Sequencing için,bu cihazların hepsinin aynı olması gerekmez tabi ama ben örneğimde 10 adet Subtractor ekledim..Ekleme içini yine sağ tuş ya da yukardaki Create menüsünden yapıyoruz…:

    Reason DersLeri-2.jpg

    4: Şimdi en can alıcı noktaya geldik,Subtractorler ile Redrum’u birbirine bağlayacağız,bunun için en yukarda mixer’in altına koyduğumuz redrum’un dibine gidelim…Ve redrum’u ekranımızda güzelce ortaladıktan sonra Tab tuşumuza basalım,göreceğimiz manzara şu şekilde olacaktır…Kablo karmaşasını engellemek için CTRL+L tuş kombinasyonunu kullanmalıyız,bu şekilde kablolar görünmez olacak ancak bağlandıkları yerler belli olacaktır,bunu yaparsanız göreceğiniz şekil 2.Resimdeki şekildir…Daha sonra E adımına geçebiliriz…:
    Reason DersLeri-3.jpg


    5: Şimdi yapacağımız şey Subtractor’ün 10 adet bağlantı noktasının hepsini tek tek eklediğimiz devicelerla eşleştirmek,bunun için Subtractor’ün arkasındaki 1′den 10′a kadar yazılı çıkışların baştan başlayarak hepsinin en üstten 3.çıkışına sırayla gelmek ve kabloyu takmak,nasıl diyeceksiniz,şu alttaki resimler tam olarak neyi yapacağınız gösterecek size…3. çıkışta sağ tuşa tıklayın mouse’un ve takacağınız aleti seçin,daha sonra ise aynı aletin "Mono Gate Input" seçeneğini seçin,bağladığınız her alet için bunu tekrarlayın,ufak farklar olsa da tüm aletler için hemen hemen aynıdır bu seçenekler…Eklediğiniz tüm aletler için aynı seçeneği yapın tek tek,ben mesela 10 adet Subtractor ekledim,Redrum’un arkasından 1′den 10′a kadar hepsinin Mono Gate Input’larını bağladım…:
    Reason DersLeri-4.jpg

    Reason DersLeri-5.jpg


    6: Şimdi tekrar Tab tuşumuza basalım ve konsolun ön tarafını açalım,aslında yapacak pek bir şeyimiz kalmadık,kısaca özetleyeyim,Subtractor’lerimize ***** yükleyeceğiz ve Redrum ile ritm yazacağız,panelimizin önünü açtığımıza göre eklediğimiz devicelara ses ya da ***** yükleyelim nitekim NN-XT ya da NN-19 gibi bir sampler koymuşsanız yükleyeceğiniz sesler Wav dosyaları yani sample’lardır ama Subtractor ya da Malstrom gibi bir Synth cihazı koymuşsanız ***** yüklersiniz,neyse aşağıda ***** yüklemenin bir örneğini koydum,10 cihazıma da aynı şekilde ***** yüklüyorum,mesela bu örneğimde eklediğim *****leri Reason Factory SoundBank’ın içerisindeki Subtractor *****es’in alt klasörü olan Percussion klasöründen seçtim,kafama göre takılıyorum,Snare,Hihat,BassDrum,Kick filan,zevkinize ve seslerin uyumuna göre istediğinizi seçebilirsiniz…Resimdeki tuşa bastıktan sonra açılan yerden ilgili sesleri bulabilirsiniz,Reason Factory Sound Bank’ı direkt göstermezse program klasöründe bulabilirsiniz…:
    Reason DersLeri-6.jpg


    7: Son adımımız,şimdi ritmleri yazıyoruz,en yukardaki mixerin altına koyduğumuz Redruma çıkalım,resimde sarı parlayan Select tuşunu görüyorsunuz,bu tuşun anlamı koyduğumuz ses cihazları arasında geçiş yapmaktır,ben mesela 10 numaralı Subtractor’e ritm yazmak istiyorsam 10′un altındaki Select’i seçiyorum,sırasıyla koyduğunuz tüm aletler için Select tuşlarını seçiniz ve ritmleri yazınız Ritm yazmak çok kolay Subtractor’ün en altındaki 1′den 16′ya kadar sıralanmış olan kutucukların herhangi birine tıkladınız mı aynen Fl Studio’daki ritm kutucuklarının görevini görmüş oluyor,Redrum’u biraz kurcalayarak daha fazla şey bulabilirsiniz mesela vuruş gücünü hemen o 16 kutucuğun üstündeki Hard-Medium-Soft tuşuyla ayarlayabilirsiniz,Run tuşunun yanındaki 1-8 arası sayılar ve ABCD harfleri ise farklı ritm kalıpları yaratmanıza yarar,onları sıraya koymak için ise sequencer’i açmanız gerekir ki o da ayrı bir ders konusu,ayrıca Redrum’daki diğer tuş ve çevirmeli kontrollerle Ton,Seviye,Uzunluk,Sağ-Sol kanal ayarlarını yapabilirsiniz,ritmleri girdikten sonra Play tuşuna ya da klavyeden Space tuşuna basarsanız,ritminiz çalmaya başlar.İlk dersimizin böylece sonuna geldik,bir sonraki derste görüşmek üzere,aşağıda yaptığım örnek ritmi duyabilirsiniz,gerçi fazla elektronik ve amatör oldu ama 20 saniyede ancak o kadar…Müzikle kalın…:
    Reason DersLeri-7.jpg


    [Alıntıdır]


    En kısa zamanda 2. dersi de yayınlayacağım
    Konu Teknohuman tarafından (17 Haz 2008 Saat 17:39 PM ) değiştirilmiştir.
    vanelii bunu beğendi.

  2. #2
    ababv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ababv isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Reason DersLeri

    GÜzel alatmışsın sağol bu programa en yakın zamanda başlicam ama biraz zor bi program gibi gözüküyor. Sizce FL studioyu tam öğrensemde bunun yerini karşılar mı ?

  3. #3
    faruk84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    faruk84 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Reason DersLeri

    GÜzel alatmışsın sağol bu programa en yakın zamanda başlicam ama biraz zor bi program gibi gözüküyor. Sizce FL studioyu tam öğrensemde bunun yerini karşılar mı ?

    Kardeşim Merhaba,

    Bende eski bir FL ci olarak seninle düşüncelerimi paylaşmak istedim... En başta güzel bir zamanda yakalamışsın konuyu. Ben reason ı kullanmaya başladığımda (2006 yıllarında) bilmiyordum böyle güzel form sitelerinin olduğunu ve FL den reason a geçişim epey bir zorlu oldu. Ama mevzuyu kavradıkça kullanmaya başladıkça o kadar kolay geliyor ki insan. Bi kullanmaya başla yeterki göz aşınalığı olsun. Sonrası ufak ufak zamanla geliyor.

    Benim sana tavsiyem Reason. Bu tabi ki benim şahsi görüşüm. Zevkler aynı olsa herkez türkiyede tofaş şahine binerdi

    Kayıt,mix,edit yapıyormusun. Onun içinde Sana şiddetle tavsiyem Cubase, Sx,Le,studio4 serisi fark etmez herhangi birini kullanman yeterli. Cubase yelpazesi çok geniş çünki

    Ben Fl den Reason a geçtim. Acid den Cubase'e ...Bugün Cubase de bütün işlerimi yapma imakınım da var. Alt yapı,kayıt,edit ve mix... Yelpaze öyle geniş

    Son olarak Reason'ın ses bankaları Fl e göre bana daha canlı daha iyi gibi geliyor.Evet ara yüzü ve kullanımı başta zorluk yapacak o kesin aman ihmal etme ne olur ülkenin sana ve bestelerine ihtiyacı var...

    Zaman,azim,sabır ve emek...Kolay gelsin kardeşim...

  4. #4
    blade_emr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    blade_emr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Reason DersLeri

    eline sağlık..yalnız ben bu işin en başındayım.... kullanılan bir sürü tabire yabancıyım...hala olayı kavramış değilim...

  5. #5
    basiliskemd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    basiliskemd isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Silver Üye

    Standart Cevap: Reason DersLeri

    gerçekten güzel olmuş ama bende fl den yeni geçtim o yüzden terimlerde büyük zorluk çektim.kabloların kaybolması için ctrl-l yazılmış.yaptım ama olmadı kablolar ortalıkta olunca durum baya karıştı ama gerçekten güzel olmuş ellerinize sağlık...

  6. #6
    erkan133 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    erkan133 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Duayeni

    Standart Cevap: Reason DersLeri

    güzel ders için tesekkurer

  7. #7
    alis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    alis isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Reason DersLeri

    arkadaşlar bişi soracam bilen vardır belki aranızda reasonda drrex ile çalıyorum peki buna nasıl efek ekleyebilerim arada ritimde değişiklik yapmak gibi.

  8. #8
    level_hard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    level_hard isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Reason DersLeri

    anlatımın çok güzeldi arkadaşım sağolasın emeğin için,bişey daha var...mp3 gormatı çıkarabiliyormuyuz bu reaosonda ben bakındımda beceremedim yardımcı olurmusunuz bana?..

  9. #9
    ahmbayss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ahmbayss isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Reason DersLeri

    çok faydalı oldu saolun.

  10. #10
    ilkersan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ilkersan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Reason DersLeri

    ben uzun zamandır reason kullanıyorum. nihayet düzgün bi ses kartına da kavuştum ve şimdi kayıt yapmak isitiyorum. ancak cubse kullanmaya yeni başlıyorum. reason ı cubase içinde nasıl çalıştırabilirim. grekli pluginler hangileri. ve tek tek reason daki device ları kullanabilir miyim? bu konuda temiz bir bilgiye ulaşamadım. yardımcı olursanız sevinirim.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

reason dersleri, reason ders, reason 4 dersleri, akor ritim ses dosyası audio files, reason yeni başlayanlar, reason dersi, reason müzik ekleme, reason ses bankaları, reason 4 ses sorunu, reason dan mp3 çevirme, reason dersler, reason 4 ses çıkmıyor, reason ses ekleme, reason 4 ne işe yarar, reasonda şarkıyı kaydetme
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. GİTAR   Dersi,  GİTAR  Dersleri,  Özel  GİTAR  Dersleri , GİTAR  EğitimiGİTAR Dersi, GİTAR Dersleri, Özel GİTAR Dersleri , GİTAR Eğitimi

    Eğer GİTAR öğrenmek istiyorsanız doğru adrestesiniz . 40 yıllık Müzik eğitmenliği ve profesyonel sahne tecrübemle GİTAR’ ı severek ve kolayca öğrenebilirsiniz. Kendime ait Bilgisayar destekli metodumla ve sizin istediğiniz günün sevilen şarkılarıyla sıkılmadan GİTAR çalmayı öğrenmek çok kolay . Artık eski metodlarla , demode olmuş şarkılarla , sıkıcı exersizlerle GİTAR öğrenmek devri BİTTİ . Bu ...
  2. Piyano  Dersi ,  Piyano  Dersleri ,  Piyano  Eğitimi ,  Özel  Piyano  DersleriPiyano Dersi , Piyano Dersleri , Piyano Eğitimi , Özel Piyano Dersleri

    Bir müzik aleti çalmak insan zekasını geliştirir . Duygu dünyasını zenginleştirir . Bulunduğu ortamda ilgi odağı haline gelir ve herkesin sevgisini kazanır . Çevresinde aranan insan olur. Emin olun öğrenmek o kadar zor değil , yeter ki isteyip karar verin . Bilgisayar destekli metodumla ve 40 yıllık tecrübemle birebir özel ders alarak PİYANO ‘ yu çok kolay öğrenebilirsiniz…Benim hedefim her evde bir ...
  3. ORG  Dersi , ORG  Dersleri, Özel  ORG  Dersleri , ORG  EğitimiORG Dersi , ORG Dersleri, Özel ORG Dersleri , ORG Eğitimi

    Eğer ORG öğrenmek istiyorsanız doğru adrestesiniz . 40 yıllık Müzik eğitmenliği ve profesyonel sahne tecrübemle ORG ’ u severek ve kolayca öğrenebilirsiniz. Kendime ait Bilgisayar destekli metodumla ve sizin istediğiniz günün sevilen şarkılarıyla sıkılmadan ORG çalmayı öğrenmek çok kolay . Artık eski metodlarla , demode olmuş şarkılarla , sıkıcı exersizlerle ORG öğrenmek devri BİTTİ . Bu yüzden ...
  4. Gitar  Dersleri  , gitar dersi , gitar , özel gitar dersleriGitar Dersleri , gitar dersi , gitar , özel gitar dersleri

    Gitar Dersleri , gitar dersi , gitar , özel gitar dersleri Bir müzik aleti çalmak insan zekasını geliştirir . Duygu dünyasını zenginleştirir . Bulunduğu ortamda ilgi odağı haline gelir ve herkesin sevgisini kazanır . Çevresinde aranan insan olur. Emin olun öğrenmek o kadar zor değil , yeter ki isteyip karar verin . Bilgisayar destekli metodumla ve 40 yıllık tecrübemle birebir özel ders alarak ...
  5. Org   Dersleri , org dersi , org , özel org dersleriOrg Dersleri , org dersi , org , özel org dersleri

    Org Dersleri , org dersi , org , özel org dersleri Bir müzik aleti çalmak insan zekasını geliştirir . Duygu dünyasını zenginleştirir . Bulunduğu ortamda ilgi odağı haline gelir ve herkesin sevgisini kazanır . Çevresinde aranan insan olur. Emin olun öğrenmek o kadar zor değil , yeter ki isteyip karar verin . Bilgisayar destekli metodumla ve 40 yıllık tecrübemle birebir özel ders alarak ORG yu ...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi