Arkadaşlar tekrar merhabalar,

Enstrumantel parçalara karaoke yapmak vazgeçilmez bir hobim oldu.Şarkı ezberim epey kuvvetlidir.yerli ve yabancı toplam 3000 civarında şarkıyı ezbere biliyorum.Eh sesiminde iyi olduğunu düşünüyorum kendimce.
Sanatçı bir arkadaşım var,evi home&ofis tarzında.Yani oturduğu evin içinde profosyonel bir stüdyo var.
Kendisiyle hep konuşurduk ama konserler,çekimler ve programlardan dolayı bi türlü bir araya gelip çok istediğim profosyonel ortamda kaydı gerçekleştirememiştik.
En sonunda geçtiğimiz Pazar müsait oldu ve kayıt işlemlerine başladık.Öncelikle ses eğitimi olmayan kişilerin kendi seslerine en uygun olan ve detone olmayacakları şarkıları seçmesi gerektiğini söyledi bana.
Bende md arşivimden kendime en uygun gördüğüm Zafer Peker'e ait " Sensiz Sabah Olmuyor " parçasını seçtim.Sizin bulundunuz oda da kulağınızda müziği ve kendi sesinizi duyduğunuz mikrofonla başbaşasınız.
Açıkçası arkadaşım,eşi ve kardeşinden başka kimse olmamasına rağmen bayağı heyecanlandığımı söyleyebilirim.
Kayıt işlemi başladı ve ben parçayı okumaya başladım,tabii kişiye kendi sesi bayağı iyi gelir ama arkadaşım 30 sn sonra kesti ve bana kaydı dinlettirdi.Kaydı dinledikten sonra inanın bu işin o kadar da kolay olmadığını ve emek isteyen bir iş olduğunu anladım.
Sizlere tavsiyelerim, öncelikle ses kaydı yaptırcak kişinin kesinlikle yorgun ve uykusuz olmaması gerekiyor.Mikrofona hep aynı açıdan ve aradaki mesafeyi açmayacak şekilde durmanız gerekiyor.
Şarkıyı okurken kesinlikle camın karşısındakilere bakmayın,direkt parçaya konsantre olun ve sadece onu düşünün.Son olarak okuyacağınız parçaların başlangıç ve bitiş noktalarını çok iyi ezberleyin.Aksi takdirde
çok uyumsuz ve sevimsiz olur parça.
Şimdilik sizlere tavsiyelerim bu kadar.Ben ise arkadaşımın verdiği ödevleri sıkı bir şekilde yapmaya çalışıyorum.10 üzerinden 2 aldım.Hedefim bir dahaki sefere çok daha iyi bir performansa ulaşmak.
Eğer gene rezil bir kayıt çımazsa mutlaka sizlerle paylaşacağım.

Hepinize iyi günler