Yardımlarınızla Homestudıo

Bilgisayar ve Müzik içinde Yardımlarınızla Homestudıo konusu, Merhaba yeni üye oldum seviyeli bir forum,tebrik ederim. Sorunlarıma geçiyorum Arkadaşlar elimde; Mikrofon ayaklığı Mikrofon süngeri Kulaklık Mevcut. Studıo project B1 ve M-adıuo Nova Mikrofon arasında kaldım.Aralarında 20-30 lira fiyat ...

Sponsorlu Bağlantılar

Toplam 2 sayfadan 1. sayfa 12 SonuncuSonuncu
Bu sayfada toplam 12 sonuçtan 1 ile 10 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Yardımlarınızla Homestudıo


  1. #1
    Yek Duvar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yek Duvar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Yardımlarınızla Homestudıo

    Sponsorlu Bağlantılar


    Merhaba yeni üye oldum seviyeli bir forum,tebrik ederim. Sorunlarıma geçiyorum

    Arkadaşlar elimde;

    Mikrofon ayaklığı

    Mikrofon süngeri

    Kulaklık

    Mevcut.
    Studıo project B1 ve M-adıuo Nova Mikrofon arasında kaldım.Aralarında 20-30 lira fiyat farkı var.Benim gönlümden Studıo Project B1 geçiyor.Nova yı bir abim tavsiye etti,ama genede danışmak istedim,Alacağım mikrofon gerçekten sağlam birşey olmalı.Yardımlarınızı bu şekilde yaparsanız daha yararlı olur.

    İkinci sıkıntım, mixer , daha doğrusu ses kartı. Cebimde 400 lira param var
    ve mikrofona 250 lira para vereceğime göre mixer seçimimi Behringer 802 mixer 'den yana yapmak zorundayım.
    Şimdi asıl konu Ses kartını yaklaşık 3-4 ay boyunca Creative 5.1 'den yana kullanıcam.Daha sonra m-Audıo nun kaliteli ses kartlarına geçiceğim.Araştırdım Creative 5.1 in ses kartının mixer e bağlanmak için girişi yokmuş.Bir ses sistemciden streo girişi açtırıp mixer i 3-4 ay creative 5.1 ses kartına bağlamak zorundayım.Bunuda ilk defa duydum,sizler ses kartına streo giriş açtıran duydunuz mu bilmem.gene güvendiğim bir abim fikir verdi,bizzat kendi öyle kullanmış.
    Okuduklarıma göre + 48 .. güç gereksinimi falan gerekir diyolar mikrofonlar için seçtiğim mikrofonların böyle bir gereksinime ihtiyaçları var mı ? ( umarım yoktur,bıçak kemiğe dayandı )

    Soruları özetlersek ,

    1- Verdiğim 2 mikrofon seçeneğinden hangisini önerirsiniz ?
    2-Ev ortamında kayıt alacağım için mixer sanırım doğru seçim ?
    3-| 3-4 ay boyunca bahsettiğim şekilde creative 5.1 ses kartı kullanıcam,daha önce yaptıran oldu mu bilmek isterim ? ( Maddi sıkıntıdan dolayı bahsettiğim sürede parayı denkleştirip daha kaliteli bir ses kartına geçiceğim )

    Sorunlarım bunlar,bir kaç ayrıntı daha vereyim.

    Kayıtları odamda alıcam.Herhangi bir yalıtım yok ( yerler halıflex bir yararı olur mu bilmem )
    Odamda bilgisayarım var,fanı sessiz ama ben genede kasayı oda dışına çıkarmayı düşünüyorum.Dip gürültüsünü düşürmüş olurum sanırım.

    Arkadaşlar çok uzun oldu ama bir türlü aydınlanamadım.Öğrenciyim ve para kolay birikmiyor.Bu paraya yapacağım ve bana uygun en doğru seçimleri yapmaya çalıştım,yanlışlarımı ve doğrularımı kafamı karıştırmadan söylerseniz çok mutlu olurum.
    İyi günler

    Not : Konu yanlış yerdeyse özür dilerim , gerekli yere taşınırsa sevinirim.

  2. #2
    Yek Duvar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yek Duvar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Yardımlarınızla Homestudıo

    Yardım eden yok sanırım .

  3. #3
    tfe® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tfe® isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: Yardımlarınızla Homestudıo

    Sayın "Yek Duvar" ;

    Dilerseniz iki mikrofonun özelliklerini birlikte karşılaştıralım:

    StudioProjects B1 - M-AUDIO Nova
    Diyafram adedi: (Tek/Single) - (Tek/Single)
    Kutupsal biçim: (Cardioid) - (Cardioid)
    Frekans cevabı: (20-20000 Hz) - (20-18000 Hz)
    Duyarlılık: (-34 dB) - (-36 dB)
    Çıkış empedansı: (200.Ohm'dan az) - (200.Ohm)
    Yükleme empedansı: (1000.Ohm'dan fazla) - (1000.Ohm'dan fazla)
    Maksimum SPL: (132 dB) - (128 dB)
    Gürültü seviyesi: (12 dB-A) - 14 dB-A)
    S/G oranı: (82 dB) - (Belirtilmemiş)
    Güç gereksinimi: (+48,-4) - (+48)

    Her iki ürünün kendi üreticileri tarafından yayınladıkları teknik bilgilere göre "StudioProjects B1" ürününü tercih etmeniz daha doğru bir seçim olacaktır.

    Gelelim ikinci sorunuza:

    Mikser seçimi hususunda çok dikkatli olmalısınız. Zira kullanmanız gereken XLR-3 konnektörüne sahip mikrofon +48V beslemesine ihtiyaç duyacaktır. Neticede üç ayrı seçeneğiniz vardır. Bunlardan birincisi modül olarak inşa edilmiş mikrofon pre-amplifikatörü temin etmek, ikincisi +48V beslemeli ses kartı temin etmek, üçüncüsü ise dahili +48V güç besleme ünitesine sahip bir mikser temin etmektir. Mesajınızda öğrenci olduğunuzu belirtmenizden ötürü sizin için en uygun tercih üçüncü seçenek yani +48V besleme üniteli bir mikser edinmektir. Zira mikrofon pre-amplifikatör modülleri ve profesyonel sınıf ses kartları, oldukça geniş bütçelere hitap etmektedirler. Mesajınızda sözünü ettiğiniz aygıt Behringer XENYX 802 model mikser olup, üzerinde (dahili "XENYX preamp" adı altında sunulan güç besleme ünitesine entegreli) iki adet XLR-3 mikrofon girişi bulunmaktadır. Bu girişler vasıtasıyla karıştırıcı aygıta girdiğiniz mikrofonunuzun sesini, Aux/FX send ya da BUS çıkışları üzerinden bilgisayarınızın ses kartına göndermelisiniz.

    Creative ses kartı ile çalışacağınızdan bahsetmişsiniz. Size önerim şu yöndedir ki, mutlaka kendi içinde ASIO (Audio System Input Output) arabirimi olan ses kartlarını tercih edin. Belli bir sınıfın üstündeki kartlar tabi ki oldukça pahalıdır. Ancak Creative firmasının üretmiş olduğu Sound Blaster serisi ses kartlarının üst modellerinde ASIO desteği bulunmaktadır (Detaylı bilgi için üreticinin web sitesini ziyaret ediniz). Standart bir Creative ses kartı için ayırdığınız bütçenize çok cüzi miktarda ilave yaparak sözünü ettiğim ASIO arabirimine sahip olan modelleri tercih etmenizde fayda vardır.

    Dilerim yeterince faydalı olabilmişimdir...
    Derslerinizde başarılar diler, saygı ve sevgilerimi sunarım... Sağlıcakla kalın...
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları


    Digitally signed by tfe®

  4. #4
    Yek Duvar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yek Duvar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Yardımlarınızla Homestudıo

    İnanın sorduğum soruların cevabını harfiyen aldım . Çok teşekkür ederim , en önemli sorunum mixer ve mikrofondu düşündüğüm sonuçları almak beni rahatlattı ses kartını dediğiniz şekilde araştırmaya başladım. Çok teşekkür ederim tekrar . İyi akşamlar .

  5. #5
    hakanaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hakanaki isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Yardımlarınızla Homestudıo

    Odada kayit yapacaksan hic bir stüdyo mikrofonunu tavsiye etmiyorum. Bunlar normal sahne mikrofonlarina kiyasla cok hassas olurlar ve ev ortaminda ( ya ada yalitimsiz ortam diyelim) cok sorun yaratirlar. Maalesef bu denenmis bir gercek:-( AMa yok abi, ben illa kafaya taktim diyorsan, kesinlikle Rhode NT-1. Satin alinabilecek kondensatörlü mikrofonlar sinifinda daha iyisi yok.

    Ögrenci olman ve kisitli bir bütceye sahip olman sebebiyle paranin büyük bir kismini mikrofona yatirman cok mantikli degil bence. Behringer ise yalnizca sorun yaratir. Onu da söyleyeyim. Sakin yanlis anlama ukalalik degil. Maalesef üzülerek söylüyorum. Ilk kurulumun hevesi ile yaptigin kayitta bir A sesi bile duysan sevincten havalara sicriyorsun. Ancak sorunlar ve ayrintilar iste bu etaptan sonra basliyor.

    Kafandaki proje tam olarak nedir bilemiyorum ama, yerinde olsam altyapilarini ve müzigini evde bitirip, SES KAYDINI zaten bu kriz ortaminda cogunun sinek avladigi stüdyolardan birinde yapardim.

    Ses karti olarak, oldukca eski model olmalarina ragmen Home Studio bazinda oldukca iyi is gören ve uygun fiyata sahip M-Audio 2496 ya da M-Audio 192 veya EMU 0404 tavsiye edebilirim.

    Bir de önemli bir tavsiye; kullanmayacagin programlarla bilgisayarini bos yere sisirme. Sonu yok cünkü. Kendi stilin neyse yanlizca o VST'leri ya da programlari kullan. Eger VST' ve VSTI' lerle calismayi düsünüyorsan, iyi bir Drum Programi mesela (Battery 3) , iyi bir bas (mesela Trilogy), piyano ve pad sesler iceren bir kac VST tamamiyla yeterli. Daha fazlasi su asamada kesinlikle gereksiz. Cünkü aradaki farki yaptigin kayitta ve sonrasinda farketmiyorsun. Yani atiyorum Steinberg Grand ile herhangi ücretsiz bir piyano tonu arasindaki kalite farkini duymak icin binbir türlü cihaz ve setup gerekiyor. Ve bunu da yalniz Müzisyen ya da, bu isle ugrasan arkadaslar duyuyorlar.

    Teknik detaylara kapilma. (Ama ögren) Önemli olan yarattigin eser. Eser güzel olduktan sonra, cep telefonu ile bile kaydetsen olur. Piyasada en kafa adamlarin bile bazen CD'lerinde yer alan eserler yüzbinlerce dolarlik cihazlarla yapiliyor. Hosumuza gitmedigi zaman bir Forward dügmesinde bütün is ölüyor degil mi :-)

    Eskiden bilgi imkanimiz cok kistliydi. Simdi internet sayesinde cok derin bilgilere ulasma imkanimiz var. Yabanci dilin varsa, forumlara falan gir. COk önemli bilgilere ulasma imkani var. Bizde maalesef, isi bilenler pek ögretmek istemiyorlar:-(

    Basarilar diliyorum.

  6. #6
    Yek Duvar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yek Duvar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Yardımlarınızla Homestudıo

    Çok teşekkür ederim, stüdyolarda kayıt işinie şu an soğuğum.O yüzden dediğim ekipmanlarda başlayıp ilk 2-3 ay içinde kabin oluşturup yalıtım yapılacak.Yani sürekli sorun yaratmayacak
    Tekrar teşekkürler.

  7. #7
    belcore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    belcore isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Yardımlarınızla Homestudıo

    dostum ben sorduğun 2 mikrofonuda kullandım sp başarılı ancak biraz parlak sesler için başarılı değil tıpkı shure sm58 gibi.nova yı tercih etmen daha doğru olur diye düşünüyorum o daha standart tona sahip

  8. #8
    Yek Duvar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yek Duvar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Yardımlarınızla Homestudıo

    Çok teşekkür ederim, stüdyolarda kayıt işinie şu an soğuğum.O yüzden dediğim ekipmanlarda başlayıp ilk 2-3 ay içinde kabin oluşturup yalıtım yapılacak.Yani sürekli sorun yaratmayacak
    Tekrar teşekkürler.
    PArlak sesten kastınız tiz ve çevresi ise değil yapacağım mikrofonlama yakın mikrofonlama olacağı için kararımı Sp den yana verdim herkeze teşekkürler.


    Ayrıca saygısızlık etmek istemem ama yukarda abimiz oda koşullarında ikisindende iyi verim alamazsın demişti.Mikrofonları oda koşullarında mı yalıtımlı odadamı kullandınız ? Ben kayıtlarımı bir süre oda koşullarında yalıtımsız ortamda alıcağım.
    Acaba bilginiz var mı ?

  9. #9
    tfe® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tfe® isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: Yardımlarınızla Homestudıo

    PArlak sesten kastınız tiz ve çevresi ise değil yapacağım mikrofonlama yakın mikrofonlama olacağı için kararımı Sp den yana verdim herkeze teşekkürler.


    Ayrıca saygısızlık etmek istemem ama yukarda abimiz oda koşullarında ikisindende iyi verim alamazsın demişti.Mikrofonları oda koşullarında mı yalıtımlı odadamı kullandınız ? Ben kayıtlarımı bir süre oda koşullarında yalıtımsız ortamda alıcağım.
    Acaba bilginiz var mı ?
    Sayın "Yek Duvar" ;

    Açıkçasını söylemek gerekirse, gerçekçi ve özgür düşünce felsefesi yapmak durumunda hisettim. Daha ilk mesajınızda öğrenci olduğunuzdan ve maddi sıkıntınızın olduğundan bahsettiniz. Çok vaktinizi almama adına özetlemek istiyorum.

    90'lı yıllardan bu güne dek faaliyet gösteren, çok sayıda profesyonel müzik albümü, sinema soundtrack, rekalm film ve jingle üretimleri (post-prodüksiyon) yapmış biri olarak (etik açıdan uygun olmaması sebebiyle firma adı ya da şahsi ismimi belirtmeyeceğim) size önerim şudur:

    İhtiyaçlarınızı amaçlarınıza göre belirleyin ve bütçe dengenizi buna göre kurun. Demonstration amaçlı çalışmalar uğruna paranızı çöpe atmayın. Size geri dönüşü olmayan yatırımlara girmeyin. Unutmayın ki mükemmele ulaşmak yoktur. Mükemmele yaklaşmak vardır. Hele de bu işlerde... Lütfen yanlış anlaşılma olmasın, izninizle oda koşullarında kayıt almak hususunda bir benzetme yapmak istiyorum. Bir planöre Concorde uçak kanadı takmaya çalışıp, hatta uğraşıp takıp, onca ağırlık ile havalanmasını ümit etmek misali oluyor ve bu size emek, para ve en önemlisi de geri kazanımı mümkün olmayan şey yani zaman kaybetmenize sebep oluyor. Bu noktadan hareketle, neyi amaçlıyorsanız, amaçladığınız uğurda bütçe oluşturun. Albüm sound'ları elde etmek sanıldığı kadar kolay bir iş değil inanın buna... Ekonomik kriz nedeniyle birtakım sıkıntıların bizi beklediği şu günlerde biraz daha tedbirli tüketime özen göstermenizi tavsiye ediyorum.

    Amacım sizi herhangi bir şekilde yıldırmak ya da soğutmak değil, aksine sizin gibi bu uğurda emek veren genç yetenekleri gelecekte, hak ettikleri yerlerde görmektir.

    Herhangi bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdi isem şimdiden çok çok özür dilerim... Tüm değerli forum katılımcılarımıza saygılarımı, sevgilerimi sunar, esenlikler dilerim...
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları


    Digitally signed by tfe®

  10. #10
    Yek Duvar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yek Duvar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Yardımlarınızla Homestudıo

    Düşünceleriniz ve yardımlarınız için teşekkürler.
    Çok güzel bir örnekle anlattınız , oda koşulları meselesini.
    İşin zorluğunun az çok farkındayım.Bu işi özenle yapmaya çalışanlardanım.1.5 - 2 yıl kötü koşullardan sonra tahmin edersiniz ki sabrım kalmadı.Tabi ki körü körüne hiçbir karar vermiyorum.
    Ama artık sıkı işler yapmanın vaktinin geldiğini düşünüyorum.
    Sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim , oda koşullarında kayda bende sıcak bakmıyorum , dediğim gibi kısa bir süre sonra yalıtımlı bölme oluşturacağım.Bunun içinde dinamik mikrofon yanlış seçim olur , bir müddet sonra cond. mikrofonla tekrar uğraşmak zorunda kalacağım.
    Malesef şartlar bunlar, sizde yardımlarınızı bu şartlara göre , dediğiniz üzere kriz ortamındaki şu duruma göre yönlendirirseniz inanın yararı çok olur.
    Şimdi tecrübelerinizi pekte alışkın olunmayan bu şartlara (: yöneltmek
    Elimizdekilerle en iyisi.Yeni fikir ve önerilierinizi bekliyorum.
    İyi akşamlar.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

mikrofon için 48 besleme
Müzisyen ilanları
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi