Merhaba arkadaşlar ben Arda, kendime basit ama işlevli bir homestudio kurmak istiyorum.Yaptığım araştırmalara göre gerekli olan parçalar aşağı yukarı aynı şeyler:Ses kartı , midi klavye ,monitörler,ses kayıt yapacaksam bir Mikrofon,yazılım vs. vs.
İşe ilk olarak ses kartı ve bir midi klavye almakla başlayacağım.Ses kartını çok yüksek ihtimal Cakewalk UA-4FX alacağım yani hem midi I/O'su var hemde line girişi.Ayrıca pcye bağlantıyı usb üzerinden yapıyor.Şimdi gelelim soruma;şu midi klavyelerle ilgili
Öyle bir midi klavye alsam hem usb girişi (elektriğinide usbden karşılayabilen , pcyede direk bağlayıp müzik yapma imkanı sağlayan) hem de midi giriş çıkışı olsa ben bu midi klavyenin "usb"sini sadece "elektrik" için kullanıp "midi giriş çıkışınıda" ses kartının "midi giriş çıkışına" bağlayıp en son olarak ses kartının usbsini de pcye taksam bu bağlantı şekli doğru olur mu?Yani atıyorum flstudioda midi klavyemi tanır mı klavyenin midisini ses kartının midisine bağlasam.

Biliyorum soru biraz karmaşık duruyor gibi ancak çok araştırma yaptım hep midi klavyelern yeni modellerinde direk usbden takıp performans alıyorlar anladığım kadarıyla.Ancak ben ses kartını usbden pcye takıp daha sonra ses kartı ile midi klavyeyi MİDİ kablolarla birbirine bağlamak istiyorum.Bu mümkünmü?Ayrıca bana hem usb hem AC adaptörden güç alabilen hem de midi giriş çıkışı olan bir midi klavye önerir misiniz?

Umarım tam olarak ne yapmak istediğimi anlatabilmişimdir.Şimdiden çok teşekkürler çalışmalarınızda başarılar...Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  baglanti.jpg 
Görüntüleme: 12 
Büyüklüğü:  41,4 KB (Kilobyte) 
ID: 11638
Not:Konuya basit bir şema ile yapmak istediğimide iliştirdim.