1) FW400'ün 4 pinli ve 6 pinli olmak üzere 2 tip bağlantısı vardır. 4 pinli olan boyut olarak daha küçüktür ve -benim bildiğim kadarıyla üzerinde güç aktarmak için gerekli pinler bulunmadığı için- bus-powered olarak kullanılamaz. "Benim bildiğim kadarıyla," diyorum, zira yabancı bir forumda aksini gösterir bir forum mesajına da denk gelmiştim. Tabii o mesajın yanlış yazılmış olması bence daha olası.
2) Ses kartı <=> bilgisayar bağlantılarında, her türlü hub'dan, çeviriciden uzak durulmasında yarar var. Cihazların stabil çalışmasını etkileme olasılığı çok yüksektir. Ses kartının manual'inde çoğunlukla belirtilir zaten "kullanmayın" diye.
3) Ses kartının adaptörle bağlanması ya da bus-powered olarak kullanılması herhangi bir dip gürültüsüne neden olmaz. Bir ses kartı nasıl dip gürültüsü yapar!? Ha, adaptörle ya da adaptörsüz kullanımı bazı sıkıntılara neden olabilir -ki bunu da en doğru bir şekilde cihazın manual'ından ve/veya üretici firmasından öğrenebilirsiniz.
4) Adaptörlü / bus powered kullanım -özellikle daisy chain'lerde- dikkatle ele alınmalıdır. Cihazın düğmesine ne zaman basılacak (boot'dan önce mi on olacak, sonra mı) vb. konular önemli. Bu yüzden Konnekt Live'ını yakan bir kullanıcı vardı, uzun zaman yanık haliyle 3'e 5'e satmaya çalıştı bir sitede. Belki hala oradadır ilan. )
5) Kullanmakta olduğunuz bilgisayarın veya PCI / PCMCIA kartın FW çipinin TI (Texas instruments) olmasını her zaman tercih edin. Ben, TI chipset'li olmayan VAIO'mda Konnekt Live'ımı 4 pinli FW portu üzerinden (mecburen adaptörlü) 2-3 yıl kullandım, bir sorun yaşamadım. Ancak mesela MOTU ses kartlarının chipset konusunda daha seçici olduğunu bildiğim için özellikle TC Electronic ürününü tercih ettim. MOTU ses kartı alsaydım, büyük olasılıkla çalışmayacaktı VAIO'nun FW portu üzerinden.
6) TI chipset'li kartlar için Bimel'e bakabilirsiniz. Sitedeki bilgi yeterli değilse, açın telefonu sorun "TI chipset'li mi?" diye.
7) Seagate Goflex adapter'ın HD bağlantısı duışında kullanıldığını hiç duymadım. Onu satan reyon görevlisini tebrik etmek lazım. ))) Yapabiliyorsan iade et biran önce