1) Macbook varsa bu soru sorulmaz ki Apple'ın kendi sitesinde bile gösteriyor. Tabii ki de "Logic Pro 9" kullanacaksınız veya garageband, bende logic pro kullanıyorum, dünya o programı kullanıyor Ben normal pc ye Mac kurmak için 3 senemi harcadım. Sisteminiz güzel öncelikle.
2) Mikrofon seslendirme için kullanacaksanız yeterli olur, fakat çok profesyonel düşünüyorsanız, usb mikrofonları tercih etmeyin derim. Bulunduğunuz ortamda kabin varsa,preamp alabilirsiniz. Tabi ki bunlardan önce ses kartı almak şart "apogee duet 2" ses kartı" alabilirsiniz. Mac os x için yapılmış bir ses kartıdır. Gecikme sorunu yaşayacağınızı sanmam. Mikrofonunuzu değiştirirseniz ses kalitesi çok güzel olur.
Bak arkadaşım yanlış anlama seni takip falan etmiyorum da, daha önce de uyardım, "preampın kabin ile alakası yok" diğer önerilerinde doğruluk payı var, alternatifler tartışılır da, bu preamp konusu tartışılmaz. Vokal kaydı alınacaksa vokal kabini illa ki fayda sağlar, bu bi gerçek. Ama "preamp kullanmak için kabin gerekir" tezi yanlıştır. O zaman ses kartı üzerindeki preampı da sonuna kadar kısalım, o preampı niye kullanıyoruz kabinsiz ortamda?