Altyapı yapmak için nota bilgisi ?

Bilgisayar ve Müzik içinde Altyapı yapmak için nota bilgisi ? konusu, Merhaba arkadaşlar , Ben notaları bilmiyorum ve kendime ''PC'' uzerinden altyapi yapmak istiyorum ve rock ile daha çok ilgileniyorum önerebileceğiniz bi program varmı ve nota bilgisi olmayan birisi bu işi ...

Sponsorlu Bağlantılar

Toplam 2 sayfadan 1. sayfa 12 SonuncuSonuncu
Bu sayfada toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: Altyapı yapmak için nota bilgisi ?


  1. #1
    sadri58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sadri58 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Altyapı yapmak için nota bilgisi ?

    Sponsorlu Bağlantılar


    Merhaba arkadaşlar , Ben notaları bilmiyorum ve kendime ''PC'' uzerinden altyapi yapmak istiyorum ve rock ile daha çok ilgileniyorum önerebileceğiniz bi program varmı ve nota bilgisi olmayan birisi bu işi becerebilirmi ?

  2. #2
    ShreDDeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ShreDDeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Duayeni

    Standart Cevap: Altyapı yapmak için nota bilgisi ?

    Fl studio, cubase 5, reason 4, ableton live, studio one, logic. Ben hepsini kurcaladım, önceden fl stüdio kullanırdım, sonra cubase 5 geçtim, sonra logic geçtim. En rahat cubase ve logic oldu benim için, geri kalan fıs fıs. Nota bende bilmiyorum fakat beat yapmanın nota ile bir ilgisi yok, eğer müzik kulağın varsa ve yapabileceğine inanıyorsan yaparsın zaten, fakat tek bir sorun var, detayına çok girmen lazım, mesala dupstep bass nasıl olur, mesala trance arp nasıl olur vb. şeyler, çok araştırma yapman gerekir.

  3. #3
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Altyapı yapmak için nota bilgisi ?

    Nota bende bilmiyorum fakat beat yapmanın nota ile bir ilgisi yok
    Buna katılmıyorum. Nota bilgisi olmadan gereken harmoniyi yakalayıp o kompozisyonu tutturmak o kadar zor ki? Evet kulak her halükarda gerekli, ama "nota ile bir ilgisi yok" demek bence yanlış.
    Sativus bunu beğendi.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları

  4. #4
    sadri58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sadri58 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Katılımcı Üye

    Standart Cevap: Altyapı yapmak için nota bilgisi ?

    banada notayla ilgisi var diye geliyo çünkü notayla ilgisi yoksa adam çkar gitariyla oylesin dım dım dım yapar uzalta kısalta bitirir o aklıma geldi ondan sordum peki saolun en iyisi başka bir çozum yolu aramak heralde teşekkürler bu arada shredder teşekkür ederim bi deniyeceğim bu programları .. iyi forumlar

  5. #5
    ShreDDeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ShreDDeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Duayeni

    Cevap: Altyapı yapmak için nota bilgisi ?

    Şimdi müziğin nota ile mutlaka bir ilgisi var, ama beat yapmak farklı bir şey. Tek bir drum kitlerle bile beat yapabilirler, bir bass, bir kaçta piano tıklattı mı beat tamamdır. Beat yaparken bir çok kişi hayal gücüne göre yapıyor, bence hazır loopları birleştirerek bile beat yapılabilir, beat yapacak kişinin rap müziği iyi bilmesi lazım, müzik kulağı olması lazım, eğer müzik kulağı yoksa nota bilgisi bile olsa düzgün şeyler çıkaramaz. O zaman müzikten gram anlamayan bir insan nota öğrensin ve beat yapsın, böyle bir şey olmaz. Undergroundda nota bilgisi olmadan çok deli beatler yapan adamlar biliyorum, hemde loop ile değil. Tabi armoni bilgiside çok önemli, notaların birbiriyle uyumunu ayarlamak çok zor, o yönden doğru ama enstrumantal yapan kişi yaptığı müziği bilirse sorun çıkacağını sanmıyorum. En azından o tarzdaki müzikleri dinler, ona göre sesler bulur ve birleştirir, bir şekilde yapar. Bana kalırsa hayal gücü yeter.

  6. #6
    Sativus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sativus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: Altyapı yapmak için nota bilgisi ?

    O anlatılan çok basit bir beat olur. Hatta bana kalırsa, kick, bass ve piyano ile yapılmışa beat bile denilemez istisnalar dışında. Hayal gücünün notalar ile harmanlanması gerekmiyor mu ? Neden bunca kişi yıllarını eğitime harcıyor ? Altyapı neredeyse müziğin kendisi değil mi, neden o kadar basitleştirip bir kenara atıyorsunuz ? Basit alt yapıları kullanıp mükemmelmiş havalarına girmek bana göre müziği lekelemektir. Nerede bunun zengin içeriği, uyumu, beni benden alan melodileri ? Benim düşüncelerim bu kimseyi ikna etmek zorunda değilim, doğru olduğunu da savunmuyorum. Müzik ciddi bir iş, hele ki alt yapı gibi çok önemli bir noktasında notaya ihtiyaç yok, hayal gücü yeterli demek, çok büyük bir yanılgı.

  7. #7
    ShreDDeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ShreDDeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Duayeni

    Standart Cevap: Altyapı yapmak için nota bilgisi ?

    Rap alt yapılarında o kadar gerekli değil bence, yani bu da benim düşüncem dediğim gibi, drum kitlerle, değişik fxlerle, pianolarla, en azından internetten baka baka bile insanlar alt yapı yapıyor, rap alt yapısı farklı bir şey, çünkü sample denilen olay var, millet sample alıyor şarkıya yerleştiriyor, zaten güzel bir sample kullandığında beatmaker, o beat zaten seni senden alabilir, şu anda Türkiye'de nerdeyse samplesiz beat yok, joker, red, da poet, allame, defkhan full sample takılıyorlar, hele sagopanın beatlerine herkes bitiyor, full sample nota ile hiç alakası yok ama dinleyen dinliyor, diğer müziklerde dediğinize saygım var, ama rapte böyle bir şey pek yok, rap yapıpta nota bilen çok az kişi tanıyorum, çünkü çok sample kullanan var ve süslemeyi bildiğinde beate çok güzel duygu verilebilir, pitch ayarlarıyla oynayıp sampleyi duygusallaştırırlar flde, nota olarak yazarlar, slicex kullanırlar, bir sürü şey var, sagopanın bütün şarkıları full sample adam şimdi nerde, demek ki sample'de tutuluyormuş, sadece hayal gücü, duygular ve program kullanabilmesi yetiyormuş, hayal gücünün notalar ile harmanlanması değil, müzik kulağı olan her türlü yapabilir. O yüzden bu kadar rahat konuşabiliyorum.

  8. #8
    Sativus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sativus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: Altyapı yapmak için nota bilgisi ?

    Sonra Rap neden gelişemiyor, ohooo... 10 saniyelik bir sample, artı senin süs olarak tabir ettiklerini kullandık mı beat hazır, bu mudur ? Hala ilkel dönemini yaşatıyorsunuz, pes. Zengin içeriklerin, ardı ardına tekrar etmeyen notaların artık yer alması, baştan savma işlerin olmaması gerekirken hala bunu savunanlar var. Sonra Rap neden dinlenmiyor, neden müzik olarak görülmüyor denilir. Hepsinin sample olduğunu söylüyorsun ya , ona da yuh. Nota ile nasıl alakası yok, anlamıyorum ? Nota bilmeyen kişilerin klavyenin başına geçip sample'a iki piyano sesi tıkırdatarak müzik yapıyorum, ben müzisyenim triplerine girmesine bayılıyorsunuz. Sagopa'nın beatlerini kaç kez inceledin ? Bir daha bakmanı öneriyorum. Yani sen ve senin gibilerinin mantığı ile baktığımız zaman, müzik bilgisi sıfır olan herkes Müzisyen, beatmaker, prodüktör. Bunca kişi yıllarına boşuna harcıyor. Müzik uğruna gece gündüz çalışıp saçlarını süpürge edenler boşa kürek çekiyor. Yapmayın, müzik bu kadar basite alınacak bir şey değil.

  9. #9
    ShreDDeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ShreDDeR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Müzik Duayeni

    Standart Cevap: Altyapı yapmak için nota bilgisi ?

    Bu devirde rap bence bütün müzik türlerinden daha fazla dinleniyor, rapin gelişmeme nedeni insanların cahilliğinden kaynaklanıyor, çünkü arabesk rap dinliyorlar, evet yapılan beatlerin geneli sample, o midi klavye başına geçenler yaptıklarının haklarını veriyorlar, eğer yaptıklarının haklarını vermeseler beat satamazlar, amerika'da bile sample çok kullanılıyor, annodomini beats'i bilirsiniz orada bile full sample kullanılıyor, sagopanın beatlerini çok kez inceledim, hatta tanıdığım bir abim onun kullandığı sampleleri bulup, beatlerinin aynısını bile çıkarıyordu, reason proje dosyasını istediğimde bana yolladı ve sagopanın beatinden sadece kalite farkı var, başka hepsi tıpa tıp aynı, biz burada rapten bahsediyoruz, 90'lardan beri bu böyle sürüyor ve hala da devam ediyor, bu mantıkta düşünen sadece ben yokum, bir çok kişi var, ama ben bir tek seni gördüm rapte nota bilgisi lazım diyen, herkes müzik uğruna saçlarını süpürge ediyor, 4-5 senedir mix Mastering ile uğraşıyorum, dandik bir monitörüm var, ona rağmen deniyorum, apartmandakiler artık yukarı çıkıyor sesini kıs diye, rap piyasasında bir yerlere gelen mcler, emin ol ki gece gündüz uğraşmışlardır, herkes *******n karnında öğrenmedi bu müziği, rapi, tabi değişiklik lazım fakat bu rap sample ile ilerliyor, soundclicke bakabilirsiniz yabancılar bile hala sample beat yapıyorlar, deli gibi de para kırıyorlar, senin böyle düşünmen de bana göre mantıksız, çünkü insanlar bu işten parasını kazanabiliyorlarsa, kendilerini dinletebiliyorlarsa bizimde kimseye laf söylemeye hakkımız yok, öyle yada böyle dinletiyorlar kendilerini, rap piyasası gelişmiyordu önceden doğru, fakat rap öyle bir hal aldı ki önceden rock dinleyen insanların, arabesk dinleyen insanların bile telefonlarında rap geziyor artık, buna kendim şahidim, eski olaylar kapandı, cahil beyinler gittikçe azaldı, ama şu bir gerçek ki hala rapcilerden tiksinenler var, mesala bir kıza ben rapciyim dediğinde "benden uzak dur" diye bir yanıt bile alabiliyorlar, rap için bunca zamandır herkes uğraştı, sagopanın kaç tane albümü var, jokerin kaç tane albümü var, defkhanın, kurşunun, knock outun, kaç tane albümü parçası var, ama geneli sample kullanıyor, nota ile çalışan çok az, ben daha ne diyebilirim ki kelimeler bile az geliyor, açın sagopanın şarkılarını kendiniz bakın, pessimist orkestra harici pek samplesiz parçalarını göremiyorum ortada, daha da diyecek kelime bulamıyorum, rap bence olduğu yerde, bence yeterince gelişmiş durumda, şu arabesk rap saçmalığı da gitse insanlar iyice rape yönelecekler, bu arada sadece önemli olan beat değildir, snoop dogg'un öyle girdiği parçalar var ki, adam resmen sade click sesine rap yapıyor, rap yapan kişinin flowları ve rhymeları da çok önemlidir, dinleten her türlü dinletir kendini siz içinizi rahat tutun. " Ali Alkumru - Hayalim (Album) - Hiphoplife.com.tr | Türkiye`den Hiphop Kültürü. " full sample beat yapmış adam, bir tanesi bile kötü yorum yapmamış, da poette sample beat yapıyor, neden herkes ondan beat alma peşinde söylermisiniz, rapi o adamlar geliştirdi, siz notadan bahsediyorsunuz. Dahada söyleyecek bir şey yok.

    - - - Güncellendi - - -

    Buna katılmıyorum. Nota bilgisi olmadan gereken harmoniyi yakalayıp o kompozisyonu tutturmak o kadar zor ki? Evet kulak her halükarda gerekli, ama "nota ile bir ilgisi yok" demek bence yanlış.
    Bu arada pardon ben rock ile ilgili olduğunu okumamışım, cubase kullanın, gitar kayıdı alın, eğer bateriniz yoksa, addactive drum vst sini kullanabilirsiniz.
    Rap için dediklerim her zaman geçerli.

  10. #10
    TaLoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TaLoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Altyapı yapmak için nota bilgisi ?

    Bu arada pardon ben rock ile ilgili olduğunu okumamışım, cubase kullanın, gitar kayıdı alın, eğer bateriniz yoksa, addactive drum vst sini kullanabilirsiniz.
    Rap için dediklerim her zaman geçerli.
    Ben de "rock ile ilgili" bir şey yazmamışım ama
    ShreDDeR bunu beğendi.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

nota bilgisi, nota bilgisi pdf, fl studio nota bilgisi, müzik nota bilgisi, nota bilgisi kitap, nota bilgisi kitabı, müzik ve nota bilgisi, nota egitimi pdf, nota yap, nota eğitimi pdf, nota bılgısı pdf, nota eğitimi, beat yapmak için nota dersi, kolay beat alt yapı yapan programlar, sarkidan alt yapi yapan program
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Portede nota yerleri genel müzik bilgisiPortede nota yerleri genel müzik bilgisi

    :m26:GENEL MÜZİK BİLGİSİ Müzik ( Musiki ) , "İnsanların kelimeler ile anlatamadığı duygu, düşünce ve hislerini melodik seslerle anlatma sanatıdır". Müziğin diğer bir tanımı ise "insanların kendi yapılarına uygun, yaşadğı ortama göre sesleri kullanma sanatıdır" şeklindedir. SES :Bir cismin titreşiminden meydana gelen dalgaların hava yolu ile kulağımıza ulaşmasına denir. SESİN DUYULMASI ( İşitme ) :İnsanlarda işitmeyi ve duymayı...
  2. org metod kitabı ve armoni, nota bilgisi kitabı arıyorumorg metod kitabı ve armoni, nota bilgisi kitabı arıyorum

    Türkçe pdf halinde org metod kitabı ve armoni, nota bilgisi kitabı arıyorum acil. lütfen biri upload etsin. basit düzeyden orta düzeye kadar yetecek bir kitap olması yeterli. yeni başlayacağım nota ve org çalışmaya. şimdiden teşekkürler :)
  3. Alt yapı Yapmak için Nota illa Gereklimi...Alt yapı Yapmak için Nota illa Gereklimi...

    evet arkadaslar dedigim gibi cubase kullanmak için aranje filn yapmak için nota illaki gereklimi ona göre nota eğitimi alıp ondan sonra cubase eğitimine geçiçem
  4. Home studio için mikrofon bilgisiHome studio için mikrofon bilgisi

    Arkadaşlar şimdi benim elimde m-audio 1010lt ses kartı behringer 1202fx mixer var.Kayıtları üst seviyeye çıkamadığım için adobe de alıp ya audition ile yada soundbooth ile mix yapıyorum.Bana önerebileceğiniz bi mikrofon yada değişmesi gerek malzeme varmı söyleyebilrimisiniz?Mikrofon olarak ise elimde Rode NT1-A mikrofon var.Lütfen bi bilgi verin.
  5. Merhabalar... Ben Nota Bilgisi üst düzey birisiyim org çalıyorum Bursada Yaşıyorum!!!Merhabalar... Ben Nota Bilgisi üst düzey birisiyim org çalıyorum Bursada Yaşıyorum!!!

    Bursada yaşıyorum 19 yaşındayım 3 Yıl onservatuvar 4 yılda güzel sanatlar eğitimi aldım nota bilgim akor bilgim vekulağım iyi. Bursada grup arıyorum hangi müzik olursa olsun uyum sağlayabileceğimi düşünüyorum.. Konserlere falan çıkmışlığım var ama okul haricinde herhangi bir grupla falan bi iş yapmadım. herşeyin bir ilki vardır :) Bana Msn Adresimden ulaşabilirsiniz: MSN: piyanistmujo@hotmail.com (Bursa şart olmalı) Teşekkürler...
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi