Ses Kartı Tavsiyesi

Bilgisayar ve Müzik içinde Ses Kartı Tavsiyesi konusu, Herkese merhaba, Öncelikle, müzik yapımı ile uğraşmadığımı söylemek istiyorum. Ban daha çok dinleyiciyim. Duyabileceğim en iyi sesi dinleyebilmek için bütçem çerçevesinde sistem toplamaya çalışıyorum. Toplayacağım(/Topladığım) donanımlar: 1- Ses Sistemi 2- ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi8Beğeni
  • 4 Yazan : n-king
  • 1 Yazan : MZSancaR
  • 3 Yazan : n-king

Konu: Ses Kartı Tavsiyesi


  1. #1
    n-king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    n-king isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Ses Kartı Tavsiyesi

    Sponsorlu Bağlantılar


    Herkese merhaba,

    Öncelikle, müzik yapımı ile uğraşmadığımı söylemek istiyorum. Ban daha çok dinleyiciyim.
    Duyabileceğim en iyi sesi dinleyebilmek için bütçem çerçevesinde sistem toplamaya çalışıyorum.
    Toplayacağım(/Topladığım) donanımlar:

    1- Ses Sistemi
    2- Kulaklık
    3- Ses Kartı

    1- Ses Sistemi
    Ses sistemi olarak referans monitörleri araştırıken (M-Aduio 5BX D2), bu forumdaki bazı arkadaşların, eğer müzik yapmayacaksan bunları almana gerek yok demesi sebebiyle, Hi-fi ya da Multimedya sistemlere yönelmeye karar verdim. Çoğunluğun tavsiyesi 2.0 ya da 2+1 sistem almam yönündeydi. Marka olarak Creative ve Logitech önerileri vardı. Logitech ses sistemlerine hiç ısınamadığımdan, Creative ağırlık kazanmıştı. Creative T3 öncelikli tercihimdi ve bu ses sistemini araştırırken, bu ya da başka bir forumda ısrarla alternetif olarak Edifier markası öneriliyordu. Önerilerin fazla olması ve genel tercihin Edifier yönünde kullanılması sebebiyle, Edifier almaya karar verdim. Alırken de her ne kadar 2+1 önerilse de ben 5+1 modelini almaya karar verdim ve aldım.

    Şuanki mevcut ses sistemim Edifier S550. Mevcut ses kartım ile (Creative SB Live) iyi bir müzik deneyimi yaşadığımı söyleyemiyeceğim. Ya benim beklentilerim çok yüksek, ya da gerçekten de istediğim performanstan uzaklar. Seçimim ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilemiyorum. Ama ses sistemi olarak yapmam gereken yatırımı yaptığımdan, uzunca bir süre bu sistemi kullanmaya devam edeceğim.

    2- Kulaklık
    Ses sisteminiden genel olarak istediğim ses kalitesini / performansını alamadığım için, kulaklık konusunda daha iyi bir araştırma yapmaya karar verdim. Bu sefer referans kulaklıkları denemeye karar verdim. Referans kulaklıklar içerisinden en iyi fiyat performans oranını sunan ve oldukça yüksek bir müşteri menuniyeti olan Audio Technica ATH M50 Referans kulaklığını seçmeye karar verdim. Bu ürünü de 1 hafta önce accessoryjack sitesinden sipariş ettim. Umarım bu ürün beni hayal kırıklığına uğratmaz.

    Bu arada sipariş vermemden 1 hafta geçmesine rağmen, ürün hala işleme konmadı. Yani ne fatura kesildi, ne de gönderim yapıldı. Accesoryjack sitesi konusunda benzer sorunlar yaşayan oldu mu? Güvenilir bir site olduğunu duymuştum. O yüzden bu siteden sipariş verdim. Ama ya çok yavaşlar, ya da ortada gerçekten de bir problem var.

    3- Ses Kartı

    Gelelim zurnanın zırt dediği yere. Kulaklık ve ses sistemi ne kadar iyi olsa da iyi bir ses kartı olmadan ölü bir yatırım olacağı aşikar. Ses kartı konusunda da kafam ciddi anlamda karışık. Bu forumda, ev stüdyosu kuran arkadaşların genelde öncelikli tercihleri M-Audio Fast Track 2 USB'den yana oluyor. Genelde de herkesin menun olduğu bir kart. Ama kulaklıkla müzik dinleme performansı nasıldır bilmiyorum. Bir de bu kart artık miadını doldurduğundan, yerine gelen M-Audio M Track ürününü seçmek daha mantıklı olacak gibi. Bu kart hem daha güncel, hem de her ne kadar işime yaramayacak olsa da daha geniş bağlantı seçenekleri sunuyor.

    M-Audio ses kartı kullananlardan ricam, müzik dinlemek için yukarıdaki kulaklıkla nasıl bir performans sunacağı konusunda dğerlendirmelerinizi bekliyorum. Bu iki kartın da kulaklık amfisi var mıdır? Buna da yanıt verirseniz çok sevinirim.

    M-Audio'ya alternatif ise, multimedya segmentinde ürünler üreten Creative ses kartları. Öncelikle, almaya değer bulduğum kart Creative Recon 3D Fatality Champion. Bu kartın 5.1 ses desteği sunması, Dolby Digital, Eax, THX gibi sertifikalarının olması ve özellikle de bütünleşik kulaklık amfisinin bulunmasından dolayı öncelikli tercihim. Bu kartı alırsam, aynı zamanda Edifier sistemime de güç katacağımı düşünmekteyim. Yani 5.1 desteği sunması da önemli bir kriter benim için.

    Sonuç olarak;
    M-Audio M Track ile Creative Recon 3D Fatality Champion arasında kulaklıkla müzik dinleme hakkındaki tecrübeli arkadaşların bir değerlendirme yapması bana ve benim gbi kaliteli müziğin peşinde olan arkadaşlara çok faydalı olacaktır. Özellikle aradaki fark kaydadeğer bir fark mıdır? Birbirilerine göre avantaj ve dazavantajları nelerdir? Elma ile armutu karşılaştırmak ne kadar mantıklıdır? Müzik dinleme performansı bakımından 300 TL - 400 TL fiyat aralığında en memnun edici ses kartı tavsiyeniz nedir?

    Sizler kaliteli müziği yapmanın peşindesiniz. E biz de bu konuda size layık birer dinleyici olmanın peşindeyiz. Yoksa, oem bir mp3 player ve oem bir kulaklıkla onca zahmetle oluşturduğunuz kayıtları dinlemek size ve sizin gibi Müzisyen ve yapımcılara birer haksızlık değil midir?

    İlginiz ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.
    MZSancaR, Sativus, admin ve 1 kişi daha bunu beğendi.

  2. #2
    MZSancaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    MZSancaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator

    Standart Cevap: Ses Kartı Tavsiyesi

    Kesinlikle örnek bir konu olduğu düşüncesindeyim. Bu kadar derli toplu bir konu uzun zamandır açılmamıştır herhalde. Dikkat ettiğiniz için teşekkürlerimi sunarım. Ses kartı için görüşüm, 5+1 sistemleri destekleyen mümkün olduğunca iyi bir kart almanız yönünde. Müzik üretimi için yapılmış kartlardan uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Boşuna bir külfet ve rca girişi kovalamacaya gerek olmadığını düşünüyorum. Direk 3,5 mm jak girişi olan kartlardan seçmeniz yararınıza. Creative markası bunun için biçilmiş kaftanlardan. Pek takip etmediğim için model olarak yardımcı olamayacağım. Keyifli dinlemeler, iyi forumlar diliyorum.
    TaLoS bunu beğendi.

  3. #3
    n-king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    n-king isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Ses Kartı Tavsiyesi

    MZSancaR, görüşleriniz için teşekkür ederim. Forumu olabildiğince düzgün kullanmaya çalışıyorum. Sonuçta insan yaşadığı çevrenin ne kadar düzenli ve temiz olmasını istiyorsa, bilgiyi paylaştığı ortamda da aynı özemi göstermeli düşüncesindeyim.

    Ses kartı alternatiflerine ek olarak Creative SB ZX kartı eklendi.

    Creative SB ZX ses kartını seçim listesine eklememin sebepleri:
    Oyuncular kadar, müziğe de önem verenler için üretilmiş olması.
    Altın kaplama bağlantıların ve altın içeren kaliteli kapasitörlerin kullanılması.
    116DB SNR değerinin olması. Enson buna yakın değer XFi kartlarda vardı. Bu kart, gördüğüm kadarı ile XFi serisinin de üzerinde gibi.
    600Ohm bütünleşik kulaklık anfisinin olması.
    Tüm bu artı özelliklere rağmen, Racon 3D Champion'a göre daha uygun fiyatlı olması. (Bu arada, Racon 3D serisi, oyuncular için fiyatı oldukça şişirilmiş bir seri.)
    Ses kumandası üzerinde çoklu bağlantı seçenekleri içermesi.
    5.1 Ses sistemi olanlar için de tam uyum sağlaması.
    Kulaklığın sürekli takılı kalmasına izin vermesi. Yazılımsal switch ile ses sistemi ile kulaklık arasında geçiş yapılabiliyor.
    Güncel bir kart olması.

    Ana sebepler bunlar. İstediğim fiyat aralığında olması da cabası.
    Başka öneri ve değerlendirme gelmezse, bu kartı almaya sıcak bakıyorum.

    Bu arada birtane de ön inceleme videosu takdim edeyim:
    MZSancaR, admin ve TaLoS bunu beğendi.


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

dijital kayit yapabiliceğim ses karti, ses kartı tavsiyesi forum, hi fi ses sistemi icin ses karti tavsiye, ses kartı tavsiyesises kartı tavsiyesi, ses kartı tavsiyeses kartı tavsiyeses kartı tavsiye, creative t3 inceleme, rme babyface incelemesi, 51 ses kartl müzik için, creative sb zx, 2 1 ses kartı tavsiye, müzik için ses kartı tavsiyesi, 5 1 ses sistemi fiyatları edifier s 550, ses 3d profesyonel şiir muzik için ses kartları usb, müzik dinleme için ses kartı
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. ses kartı tavsiyesises kartı tavsiyesi

    selamlar Öncelikle bu güzel forum için emek harcayan herkese teşekkürler :) 2 tane canlı gitar+ midi klavye+elektro davul için ses gecikmesi olmadan kayıt yapabileceğim minimum ses kartı ne olmalıdır? Amatörüm.Home studyo heveslisiyim :) i7 işlemcili+6 gb ram yeni sayılabilecek bilgisayarım var. elektro ve akustik iki gitar eski bir midi klavye elektro davul (umarım) ileriki günlerde :) Sonuçta iki kişi midi altyapı üzerine canlı...
  2. mikrofon ve ses kartı tavsiyesimikrofon ve ses kartı tavsiyesi

    Arkadaşlar ben amatörce şiir seslendiriyorum... Başka bir programla da fon müziği ekliyorum: Masa üstü bilgisayarım da Core due 2 2.93 işlemci 2 gb rem var stüdyo kalitesinde kayıt alabilmek için mikrofon ve ses kartı tavsiyeniz nedir? Ben şunları düşündüm...
  3. 450 TL'ye mikrofon,ses kartı, mikser tavsiyesi.450 TL'ye mikrofon,ses kartı, mikser tavsiyesi.

    Arkadaşlar Öncelikle Hepinize Selam... Ben Vokal Kayıt ( Rap) Yapcam.. Arkadaşlar Bu İş İçin 450 - 500 TL Bütcem Var.. Öncelikle Bir Condenser Mikrofon ALMAM Gerekmiş.. Ve Mixer Veya Ses KArtı.?
  4. ses kartı tavsiyesi..ses kartı tavsiyesi..

    1500-2000 tl arası çok iyi bir ses kartı veya mixer+ses arabirimi şeklinde bir şey arıyorum, tercihlerim arasında özellikle Yamaha N8 ve RME Babyface var. aradığım öncelikli kullanışlılık özelliği eq, reverb gibi ayarların DAW üzerinden değil ses kartı arayüzünden yapılıp olduğu gibi kayıt edilmesi, Yamaha'da bu analog olarak yapılıyor, RME'de iste Total mix diye bir dijital mix arayüzünden yapılıyor. bunun dışında AD/DA çeviricilerinin ve...
  5. Ses kartı tavsiyesi istiyorumSes kartı tavsiyesi istiyorum

    Ben yeni başlıyorm rape elimde şu mazemler war şimdilk Phonic AM 220 c1 mikrofon m audio fast track 2 ses kartı almayı düşünüyorum sizce bu 3'ü ii gidermi yoksa ses kartını farklımı almam gerek ?? yardımlarınız için tşkler....
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi