Referans hoparlör ve cızırtı

Bilgisayar ve Müzik içinde Referans hoparlör ve cızırtı konusu, Merhaba. "MAudio BX5 D2 Monitör Hoparlör" ve "M-Audio MTrack USB Ses Kartı" bileşenlerini kullanırken garip cızırtılar çıkıyor. FL Studio ile müzik yapmaya çalışırken, ilk başlarda sesler temiz geliyorken daha sonraları ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi2Beğeni
  • 2 Yazan : ugur86

Konu: Referans hoparlör ve cızırtı


  1. #1
    mehmet2576 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mehmet2576 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Referans hoparlör ve cızırtı

    Sponsorlu Bağlantılar


    Merhaba. "MAudio BX5 D2 Monitör Hoparlör" ve "M-Audio MTrack USB Ses Kartı" bileşenlerini kullanırken garip cızırtılar çıkıyor. FL Studio ile müzik yapmaya çalışırken, ilk başlarda sesler temiz geliyorken daha sonraları bir yada iki vsti ekledimmi cızırtılar geliyor referans hoparlörden. Option kısmında ses ASIO driveri seçildiğinde çızırtı gidiyor. Belirli bir zaman sonra yine çıkıyor çızırtı, bu sefer options'dan m-audio m-track driverinı seçiyorum cızırtılar gidiyor. Ama belirli bir süre sonra yine cızırtılar çıkmaya başlıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Windows 7 64bit kulanıyorum, ses kartının driverlarıda yüklü..

  2. #2
    ugur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ugur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Premium Üye

    Standart Cevap: Referans hoparlör ve cızıtı

    FL stduio için özel bir ayar olup olmadığını bilmiyorum ama Cubase'le aynı mantıkta olduğunu varsayarsak sorununuz asio buffer size ayarı gibi görünüyor, her açılan efekt ve vsti kanalı işlemciye yük bindirir, bu yükü azaltmak için buffer size'ı en azından 256 ya da 512'ye çekmelisiniz. asio4all gibi ara protokloller kullanıyorsanız mutlaka kaldırın, ses kartının orjinal driver'ını kullanın.
    mehmet2576 ve Sativus bunu beğendi.
    KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
    UAD Apollo8/Audient ID14/WarmAudio87/Rode NT5 St./Dynaudio BM6a/NS10mStd/Logic Pro X/StudioOne

  3. #3
    mehmet2576 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mehmet2576 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Yeni Üye

    Standart Cevap: Referans hoparlör ve cızırtı

    Çok teşekkür ediyorum ugur86. Sorunun çözümü yukarıda yazıldığı gibi, buffer size ayarını 512'den 256'ya çektim sesteki çızırtılar kalktı.

  4. #4
    beatmach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    beatmach isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Referans hoparlör ve cızırtı

    Buffer size geçici bir hafıza alanında veri saklama alanıdır.Bilgisayarınızın rami ve ses kartınızda doğrudan alakalıdır.Örnek olarak buffer size'ı bir kamyon elmayı bir sepetle taşımak gibi düşünelim sepet be kadar küçük ise taşıma hızı o kadar hızlı olacaktır ne kadr yüksek olursa taşıma hızınız o kadar zorlaşacaktır umarım anlatabilmişimdir.

  5. #5
    beatmach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    beatmach isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: Referans hoparlör ve cızırtı

    mobilden yazarken kelimelerde hatalar oluyor arkadaşlar kusura bakmayın


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

m audio bx5 d2 her ses kartına bağlantı, hoporlorun tivitirdaki garip ses, referans monitörüm çok cızırtı yapıyor, buffer size azaltinca cizirti, jbl bilgisayar hoparlor cizirti yapiyor
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Ses kartı ve referans hoparlör arasındaki bağlatı kablosu hakkındaSes kartı ve referans hoparlör arasındaki bağlatı kablosu hakkında

    Merhaba. MAudio MTrack USB Ses Kartı ile MAudio BX5 D2 Monitör Hoparlör arasında hangi bağlantı kablosunu kullanmalıyım, bilgi sahibi biri yardımcı olursa sevinirim. İyi günler.
  2. Referans monütör mü?? Referans kulaklık mı ??Referans monütör mü?? Referans kulaklık mı ??

    arkadaşlar hangisi daha izlole- daha net ses duymamızı sağlar vokal kayıtlarında. ve kalite olarak hangi marka daha iyi. ikinci el bütçe max 300-350 tl vokal kayıtlarında mikrofon olarak condenser olmalı değilmi? bunda öneriniz nedir. yine ikinci el max 300-350 tl ? iyi bir önerisi olan?? - - - Güncellendi - - - ben hemen hemen birebir ses kayıdı ve sağlam müzik altyapıları istiyorum :(
  3. Uygun fiyata ses kartı ve referans hoparlör arıyorumUygun fiyata ses kartı ve referans hoparlör arıyorum

    Uygun fiyata ses kartı ve referans hoparlör arıyorum istanbul tercihimdir
  4. selamunaleyküm ; referans monitör hoparlör arıyorum...selamunaleyküm ; referans monitör hoparlör arıyorum...

    Referans monitör arıyorum. Adım Mikail.Teşekkür ediyorum. 0324-6260941 Tarsus/Mersin mikailkaplan@hotmail.com
  5. M Audio Studio Pro 4 Referans Hoparlör (av-40'ın önceki rezizyonu)M Audio Studio Pro 4 Referans Hoparlör (av-40'ın önceki rezizyonu)

    Daha iyi bir ses sistemine geçme amacıyla,elimdeki referans hop. çıkartmaya karar verdim. Fiyat pazarlıksız 260 Tl, Takas ancak bx5a gibi daha üst modellerle olur Ürün teknik açıdan M Audio AV 40 veya DX4'den farksızdır. Hatta Önce Bx4 sonra AV40 olarak m audio firması ısıtıp aynı ürünü piyasa sürmektedirler. Elden teslim edilir. ÖZELLİKLER:
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi