Pc Püf Noktaları Ve Hızlandırma / Sürekli Güncel

Cafe Sohbet Keyfi içinde Pc Püf Noktaları Ve Hızlandırma / Sürekli Güncel konusu, Harddisklerinizi Hızlandırın. Başlat - Çalıştır; "sysedit.exe" yazıyoruz. Karşımıza çıkan menülerden system.ini penceresini ön plana alıyoruz ve buradaki satırların arasından [386enh] yazan satıra geliyoruz. Bunun hemen bir alt satırına enter ile ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arası mesajlar gösteriliyor.
Beğeni Listesi3Beğeni
  • 2 Yazan :
  • 1 Yazan : savas10

Konu: Pc Püf Noktaları Ve Hızlandırma / Sürekli Güncel


  1. #1
    Anıl Yıldırım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Anıl Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Pc Püf Noktaları Ve Hızlandırma / Sürekli Güncel

    Sponsorlu Bağlantılar


    Harddisklerinizi Hızlandırın.

    Başlat - Çalıştır;
    "sysedit.exe" yazıyoruz. Karşımıza çıkan menülerden system.ini penceresini ön plana alıyoruz ve buradaki satırların arasından [386enh] yazan satıra geliyoruz. Bunun hemen bir alt satırına enter ile geçip (boş bir satırı yaratarak) "ırq14=4096"yazıyoruz ve kaydetip bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.

    Not: Konuya yorum yapmak yerine memnun kalanlar beğen butonunu kullansınlar. Konu sürekli güncel olacağı için yorumlarla karışmasını istemiyorum. Ve merak etmeyin bilgisayarınıza zarar verecek türden bilgiler verilmeyecektir bu konuda. İyi Forumlar / Kalıcı olmanız dileğiyle. | Anıl YILDIRIM
    idhrofila ve 34090541488 bunu beğendi.

  2. #2
    savas10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    savas10 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: Pc Püf Noktaları Ve Hızlandırma / Sürekli Güncel

    pc... ağırdı uyguladım şimdi kapatıyorum farkı tekrar açtığımda bildireceğim.... teşekkürler sevgi ve saygılarımla...
    idhrofila bunu beğendi.

  3. #3
    idhrofila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    idhrofila isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Platin Üye

    Standart Cevap: Pc Püf Noktaları Ve Hızlandırma / Sürekli Güncel

    ırg değil irg olmalı, ingilizcede ı karakteri yoktur. saygılarımla.

    - - - Güncellendi - - -

    bende işe yaramadı, win7 kullanıyorum,ide denetleyiciler irg 19 da, yani bilgisayarımda kaynaklarda irg 14 kullanılmıyor. sanırım xp de 14 kullanılıyor.

  4. #4
    Anıl Yıldırım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Anıl Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Standart Cevap: Pc Püf Noktaları Ve Hızlandırma / Sürekli Güncel

    XP İçin

    1-XP'nin hızlı kapatılması
    Başlat-Çalıştır-Aç satırına regedit yaz sonra:
    Haaa_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control anahtarına ulaş. Pencerini sağındaki alanda "WaitToKillServiceTimeout" sağ tıkla ve değiştir
    değeri 20000'den 200 yap.

    2-NTFS dosya sistemi sifrelemeye imkan tanir. Ancak bunun için menüler arasinda uzun bir gezinti yapmaniz gerekmektedir. Onun için gelin bu komutu ekleyelim. Haaa_LOCAL_MACHINE\Software\Microfost\Windows\Curr entVersion\Explorer\Advanced i aktif hale getirin ve yeni bir DWORD degeri olusturun bu degere EncryptionContextMenu adini verin ve degerini 1 olarak seçin [XP]

    3- NTFS Dosyalarda en son yapilan islemlerin logunu tutulabiliyor. Buda zamanla degisen dosyalarin tekrar güncellenmesi sirasinda Windows unuzu yavaslatiyor. Bunu iptal etmek içinse Haaa_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\FileSystem açin ve burada NtfsDisableLastAccessUpdate olusturun ve 1 degeri verin. [ XP ]


    4-Bellek perfonmansının arttırılması
    Başlat-Çalıştır regedit.Kayıt defterinde;
    Haaa_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management anahtarına ulaş;
    a)DisablePagingExecutive üzerine çift tıkla ondalık tabanında 1 değerini gir.
    b)LargeSystemCache üzerine çift tıkla ondalık tabanda 1 gir.
    c)Orada yeni bir DWORD değeri oluştur IOPageLockLimit olarak adlandır ve değeri ondalık sistemde hangi rami kullanıyosan 128MB için 4000,256 MB için 10000,512MB ve daha yukarısı için 40000 değerini girin.
    Yeniden başlat.


    5- Kullanilmayan .DLL uzantilarini silelim degimli ? Bu sayede hizlanacaggiz ve bos yerimiz artacak ama öne kullanilmayan .DLL dosyalarini bulalim ilk önce kayit defterine gidiyoruz. Burada Haaa_LOCAL_MACHINE\Software\Windows\Current Vercion\SharedDLLs anahtarini aktif ettik ardindan gelen pencereye bakin ve degeri 0 olan DLL ler kullanilmiyordur demektir. Yani gönül rahatligiyla silebilirsiniz.


    6- Istenmeyen IE eklentilerini kaldirin mesela bir adrese girdiniz ve devamli IE açildiginda onu açiyor ve degistiremiyorsunuz. Ama artik degisecek J mesela bir uzantili olan degere Xbar diyelim, bunu araçlar/internet seçenekleri penceresinden gelismisi seçiyoruz burada bulunan üçüncü kisilerin tarayici eklentilerini etkinlestir kismina tikliyoruz ve Xbar kayboluyor ama burada bitmedi simdide Haaa_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVercion\Explorer\Browser Hepler Objects öncelikle bu anahtari baska bir dosya altina kaydedin ve sonra tek tek silin, geçmis olsun.


    7- Ya olay madem tuslardan basladi ilk önce su Windows tusunu iptal edelim degil mi? Ilk önce regedit diyoruz. Haaa_LOCAL_MACHINE\System\currentControlSet\Contro l\aaabord Layout burada Scancode Map özelligini bulun ve yoksa siz yapin ardindan su degerleri verin.

    00 00 00 00 00 00 00 00

    03 00 00 00 00 00 5B E0

    00 00 5C E0 00 00 00 00 Windows tusu restart tan sonra artik çalismayacak J [ XP

    8-Tamamen silme
    Kaldirdigimiz programin ismi hala görünüyorsa.
    Haaa_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Uninstall... yanindaki + isaretli yere tiklayip actigimizda hepsini görebilirsiniz.Sağ tıkla ve sil.


    9- Çöp kutusunu masaüstünden kaldirmak için komut dizinine gelin ve regedit diyin ardindan Haaa_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersiyon\Explorer\Desktop\NameSpace klasörüne gidin ve 645ff040-5081-101b-9f08-00aa002f954e degerini kaldirin hepsi bu kadar.


    10-CD leri Otomatik Açılması
    Sürücüye yerleştirdiğiniz her CD-ROM, üzerinde kurulum programını otomatik olarak çalıştırır. Eğer CD üzerinde sadece bir kısım veriye ulaşmak istiyorsanız otomatik başlat fonksiyonu oldukça rahatsız edici bir hal alabilir.
    Bu özelliği geçici olarak kapatmak için küçük bir hileye başvurabilirsiniz. CD-ROM u sürücüye yerleştirdikten sonra [SHIFT] tuşuna basılı tutun. Bu sayede otomatik başlat fonksiyonu bir defaya mahsus olmak üzere çalışmayacaktır. Eğer bu işlevi tamamen kapatmak istiyorsanız aşağıdaki işlemleri yerine getirmeliniz.
    XP Home için: Haaa_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/ServicesCdrom anahtarına ulaşın Autorun kaydının değerini 0 yapın.
    XP Pro Için: Başlat/Çalıştır komutu ile ekrana gelen pencereyi kullanarak gpedit.msc konsolunu çalıştırın. Bilgisayar Yapılandırması başlığı altındaki Yönetim Şablonları / Sistem dizinine geçin. Ardından sağ taraftaki Otomatik çalıştır özelliğini devre dışı bırak öğesine çift tıklayın ve takip eden penceredeki Etkin seçeneğini işaretleyin.


    11-Otomatik Kullanıcı Kaydı
    Eğer bilgisayarınızda birden fazla kullanıcı hesabına sahipseniz, ancak çoğunlukla sadece bir tanesini kullanıyorsanız otomatik kayıt fonksiyonundan faydalanmanız tavsiye edilir. Bu fonksiyonu aşağıdaki gibi etkinleştirebilirsiniz.
    Bunun için; Haaa_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/NTCurrentVersionWinlogon kaydına ulaşın ve buradaki AltDefaultUserName kaydına etkin olmasını istediğiniz hesabın adını girin. Daha sona AutoAdminLogon adında bir dize değeri oluşturun ve değerini 1 yapın. Daha sonra DefaultPassword adında bir dize değeri oluşturun ve buna da kullandığınızhesabın şifresini girin. Windows bir sonraki açılışında otomatik olarak yazılan kullanıcıyı açacaktır. Şayet açılış sırasında farklı kullanıcı ile açılış yapmak isterseniz Space tuşuna basmanız yeterli.

    12-Takılan CD lerin Otomatik Çalışmasını Engellemek
    Bilgisayarınıza yeni bir CD taktığınızda onun otomatik çalışması sizi rahatsız ediyorsa Haaa_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServi cesCdrom altındaki AutoRun değerini 0 yaparak bunu kaldırabilirsiniz.

    13-Kullanıcıları Kayıt Penceresinden Çıkarmak
    Bilgisayarınızda çalışabilecek tüm kişiler Login penceresinde isimleri ile listelenir. Şayet bu durumdan rahatsız oluyorsanız, isimlerin ekrana gelmesini engelleyebilirsiniz. Bunun için ilk olarak Regedit i açın ve Haaa_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogonSpecialAccountsUserList anahtarını bulun. Daha sonra burada yeni bir DWORD değeri oluşturun ve isim olarak kaldırmak istediğiniz kullanıcının adını girin.

    14-Schedule Task Kapansın
    I.E 6 sunucuya her bağlandığında Schedule Task çalıştırmak ister. Bu da kullanıcıya yavaş surf olarak geri dönmektedir. Bunu kapatmak için Regedit den Haaa_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/ Explorer/RemoteComputer/NameSpace{D62 77990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF} bu anahtarı bulun ve silin.


    15-BSDOS Çıktığında Yeniden Başlasın
    BSDOS yani bildiğimiz ismiyle ünlü MaviEkran Çıktığında bilgisayarınızın otomatik yeninden başlaması için Regedit de Haaa_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetContr olCrashControl anahtarında AutoReboot değerini bulun ve 1 yapın.


    16-Açılış Diskinin Otomatik Optimize Edilmesi
    Bunun için Regedit de Haaa_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Dfrg/BootOptimizeFunction anahtarında Enable değerini bulun ve Y yapın.

    17-Shared Document i Kaldırın
    Bilgisayarımdan Shared Document i kaldırmak için Regedit den Haaa_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/ Explorer/MyComputer/NameSpace/Delegate Folders anahtarına ulaşın ve buradaki {59031a47-3f72-44a7-89c5-5595fe6b30ee} alt anahtarını kaldırın.

    18-Windows Daha da Hızlansın
    Windows XP de NTFS dosya sistemi her dosya ve klasör için son erişim ve son güncelleme bilgilerini tutar. Bu özellik kullanışlı olsa da normal bir kullanıcı için pek bir anlma ifade etmez. Bunu kapatmak için Regedit den Haaa_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/FileSystem anahtarına ulaşın ve NtfsDisableLastAccessUpdate değerini bulun ve 1 yapın.


    19-Açılış Süresini Kısaltın
    NTFS dosya sistemli işletim sisteminizde NTFS Check e yapacağınız ufak ayarla bilgisayarınızın açılış süresini kısaltabilirisiniz. CHKNTFS komutu AUTOCHK başlangıç sayım zamanının kullanım komutudur. Normalde 9 saniye olan bu zamanı daha aşağıya çekmeniz mümkün. Bunun için komut satırına CHKNTFS/T (4 yerine herhangi bir sayıda olabilir) yazmanız yeterli olacak.Ve Bunun için regeditden Haaa_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/SessionManager/ MemoryManagement/PrefetchParameters anahtarına ulaşın ve buradaki EnablePrefetcher değerini 5 yapın

    20-Boot Dosyaları Ile Açılışı Hızlandırın
    Regedit e giirp Haaa_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Dfrg/BootOptimizeFunction anahtarına gidin, burada Enable adındaki string anahtarını bulun ve değerini Y yapın

    21-Windows XP yi Hızdan Uçurun
    Regedit den Haaa_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/PriorityControl anahtarına ulaşın. Boş bi yere sağ tıklayıp yeniden DOWRD değeri deyin ve isim olarak IRQ8Priority verin.. oluşturduğunuz bu DOWRD değerinin değerini 1 yapın.

    22-Sistemin Klavye Yardımıyla Yeniden Başlatılması
    Genellikle yeni sistem kurulduğunda veya bazı boot gerektiren programlar kurulduğunda bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekir. Buna bi klavye kısayolu atamak için Regedit den Haaa_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCur rentVersionWinlogon anahtarına ulaşın. Yeni bir Dize Değeri oluşturun ve isim olarak EnableQuickReboot yazın ve dize değerini açın değer olarak 1 verin. Bundan sonra bilgisayarınızı Ctrl+Shift+Alt+Del tuş kombinasyonu ile kapatabilirsiniz.

    23-Sistemi Hızlı Kapatın
    Haaa_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/WaitToKillServiceTimeout anahtarındaki değeri düşürün.

    24-Paylasilan belgeleri bilgisayardan kaldirmak için paylasimdaki bazi gereksiz belgelerin paylasimini kaldirmak için kayit defterine gidin ve Haaa_LOCAL_MACHINE\Micorsoft\CurrentVersion\Explor er\My Computer\NameSpace\Delegatefolders anahtarini etkinlestirin buradaki 59031a473f72-44a7-89c5-5595fe6b30ee kaydini silin reboot tan sonra paylasilan belgeler simgesi bilgisayara gelmeyecektir [ XP]

    25-IE biraz hizlandiralim degimli ? bunu XP de yapiyoruz ama unutmayin

    Haaa_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\CurrentVersi on\Explorer\RemoteComputer\NameSpace içinde bulunan [ D6277990-4C6A-11CF-8D87-00A-A0060F5BF ] satirini korkmadan silin hade kolay kelsin.


    26-Windows'u "kursun gecirmez" yapmak
    Herkes cok güvenli bir Bilgisayari rahatca islem yapabilmek icin kullanmak ister.
    Artik Windows,u da "kursun gecirmez" sekilde yapmak mümkün. Regedit dosyasinda bir kac islem yapilacak sadece.
    Baslat /Calistir/regedit
    Hedef Dosyasi :
    Haaa_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic e\Tcpip\Parameters
    Buraya 7 adet "DWORD-Wert" ekliyecegiz.
    1. TcpMaxDataRetransmission adinda ve degeri 2 olacak.
    2. SynAttackProtect adinda ve degeri 2 olacak.
    3. TcpMaxHalfOpen adinda ve degeri 100 olacak.
    4. TcpMaxHalfOpenRetried adinda ve degeri 80 olacak.
    5. EnableDeadGWDetect adinda ve degeri 0 olacak.
    6. EnablePMTUDiscovery adinda ve degeri 0 olacak
    7. KeepAliveTime adinda ve degeri 300000 olacak..

    27- Sistemin Açılıştaki Hızını Artırmak


    Bunu yaptıktan sonra "C:\Windows\Prefetch\" altındaki tüm dosyaları silebilirsiniz. Zamanla bunlar yine dolacaktır.


    "Haaa_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\C ontr o l\Session Manager\MemoryManagment\PrefetchParameters\" Sağ penceredeki "EnablePrefetcher" değerini ( 5 ) ile 7 arasında bir değer yapın.

    28-Masaüstünde Silinmeyen Simgeleri Silebilirsiniz.
    Masaüstünde bulunan "Geri Dönüşüm Kutusu, Ağ Komşuları vb.." gibi silinmeyen iconları silebilirsiniz bunun için yapmanız gereken Haaa_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr ent
    Version\Explorer\Desktop\NameSpace'de alt anahtarlardan istediginizi silin. Dikkat:Eğer bu silmeyi düşündüğünüz öğelerin kopyasını almassanız bir daha geri gelmeyebilirler.

    29-Son kullanılan belgeler listesinin silinmesi
    Başlat-Çalıştır regedit yaz
    Haaa_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer anahtarına ulaşın ve ekranda sağ tıkla yeni DWORD değeri yap değerin adı NoRecentDocsHistory olarak yap.Ardından üzerine tıklayarak kısıtlamayı açmak için 1 değerini gir yok ben belgeler geçmişini istiyom diyosan 0 değerini gir.Yeniden başlat..



    30-Menü hızlandırılması
    Menülerde gezinirken kısa bir gecikme yaşanır bunu registry'de ki bir ayarın değiştirilmesiyle giderilebilir.Kayıt defteri düzenleyicisini açın "Haaa_CURRENT_USER\ControlPanel\Destop" altıdaki "MenuShowDelay" dizesine çift tıklayıp 400 olan değeri "0"olarak atadığınızda sorun çözülür...

    31-Gezgin Penceresinin Sabitlenmesi
    Windows, oturumu her kapattığınızda görev çubuğunun ve tabii ki gezgin penceresinin büyüklüğünü ve konumunu kaydeder. Söz konusu değerlerin değişmemesini, pencereninkonumunun ve büyüklüğünün sabit kalmasını istiyorsanız, Kayıt Defterine bir ek yapabilirsiniz.
    Bunun için ilk olarak söz konusu pencere ve görev çubuğunu istediğiniz gibi yerleştirin.Daha sonra Haaa_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Policies/Explor
    er adresine ulaşın ve burada yeni bir DWORD değeri oluşturup bu değere NoSaveSetting ismini verin. Ve Değer Verisini 1 yapın




    32-Konuşma Balonlarından Kurtulun
    Simgelerin üzerinde bilgi kutucuklarının açılması ve konuşma balonlarının Windows turu hakkında açıklama yapması, haklı olarak birçok kullanıcıyı rahatsız eder.
    Bu yardım metinlerini devre dışı bırakmak için Haaa_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Advanc
    e anahtarına ulaşın ve bu anahtar altındaki ShowInfoTip kaydını bulun ve değerini 0 yapın. Ardından EnableBallonTips adında yeni bir DWORD değeri oluşturun ve değer verisini 0 yapın.

    33-Yetersiz Disk Alanı Uyarısının Kapatılması
    Bunun için; Haaa_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/Current Version/Policies/Explorer anahtarı altında yeni bir DWORD değeri oluşturup NoLowDiskSpaceCheck adını veri ve değer olarak 1 girin.

    34-Windows XP Altında Google
    Haaa_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Internet ExplorerMain anahtarında iki yeni dize değeri oluşturun (eğer varsa değer değişilecek). Ilkine Search Page adını verin ve değer olarak Linklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. girin. Ikincisine ise Search Bar ismini verin ve değer olarak Linklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. girin. Ardından Haaa_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet ExplorerSearchUrl anahtarına ulaşın ve Varsayılan değerini Linklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. şeklinde girin. Bunu da yaptıktan sonra Haaa_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Internet ExplorerSearch anahtarına ulaşın. Burada bulunan SearchAssistant değerini açıp Linklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın. olarak değiştirin.

    35-Güncel Kullanıcının Masaüstünde Görüntülenmesi
    XP sistemindeki kullanıcı sayısı ne kadar artarsa o anda hangi kullanıcının sisteme kayırlı olduğunu tespit etmek o kadar zorlaşır. Ancak bir Kayıt Defteri öğesi yardımıyla o an kullanılan hesabın ismini Bilgisayarım simgesi altında görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için Haaa_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/CLSID/
    {20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D} anahtarı altında yeni bir dize değeri oluşturun ve Bilgisayarım %USERNAME% olarak isim verin. Ancak bu kayıt sadece etkin kullanıcı içindir aynı işlemi diğer kullanıcılar altında da tekrarlamak gerekir.

    36-XP nin Konuşma Balonlarını Kapatmak
    Eğer çalışmanız sırasında sürekli ekranın sağ alt tarafında çıkan d: sürücüsünde az yer türevi konuşma balonları sizi rahatız ediyorsa Haaa_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Advanc
    ed altında EnableBallonTips DWORD değerini 1 den 0 a çevirmeniz onu kapatacatır.


    37-Sistemle Ilgili Olan Dosya Yollarını Değiştirmek
    Windows XP ile çalışırken, tüm ayarların ilk kurulduğu zaman belirlenmiş olan klasörlere göre yapılması hoşunuza gitmiyorsa, bu dosya yollarını değiştirebilirsiniz. Haaa_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Shell Folders altında sistem klasörleriyle ilgili yollar tanımlıdır. Burada istediğiniz değişikliği uygulayabilirsiniz

    38-Cevap Vermeyen Uygulamayı Daha Hızlı Kapatmak
    bunu için Regedit de Haaa_CURRENT_USER/ControlPanel/Desktop anahtarına ulaşıyoruz. Bu anahtar altındaki HungAppTimeout değerini 500 yapın.

    39-Açılış Ekranında ClearType
    Regedit den Haaa_CURRENT_USER/Control Panel/Desktop anahtarına ulaşın. Burada FontSmoothing ve FontSmoothing değerlerini 2 yapın.

    40-Başlangıç Menüsünü Değiştiremesinler
    Sistemdeki diğer kullanıcıların Start Menu de değişiklik yapmalarını istemiyorsanız. Regedit den Haaa_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Policies/Explor
    er anahtarına ulaşın. Burada yeni bir DWORD anahtarı oluşturun ve isim olarak NoChangeStartMenu yazın ve değerini 1 yapın

    41-Sistem Bip leri Kapansın
    Arada çık bip seslerinden sıkıldıysanız Regedit den Haaa_CURRENT_USERControl PanelSound anahtarına ulaşın. Beep değerini no olarak değiştirin.

    42-Windows XP yi Hızlı Kapatma
    Regedit Haaa_CURRENT_USER/Control Panel/Desktop anahtarına gidin ve AutoEndTask DWORD değerini 1 yapın.

    43-XP arama yardimcisini kaldirin bir sey ararken çok vakit kaybetmek istemiyor ve köpecigin her isinize karismasini istemiyorsaniz söyle yapmanizi tavsiye ederim. kayit defterini acin ve Haaa_CURRENT_USER\software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\CabinetState klasörüne girin ve Use Search Asst adli yeni bir dizine (string) degerini girin ve degerine no yaptiktan sonra özlediginiz arama menüsüne kavustunuz hayirli olsun

    44-Açıklama Yapmasın
    Windows XP Mouse okuyla bir dosyanın yada klasörün üzerine gittiğinizi zaman o dosya/klasör bilgilerini verir. Bu özelliği kapatmak için Haaa_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/ CurrentVersion/Explorer/Advanced anahtarını bulun ve ShowInfoTip DWORD değerini bulup değerini 0 yapın.

    45-Bilgisayar Otomatik Kapanmıyor
    Windows XP den çıkarken bazen bilgisayarın otomatik kapanmadığı olur. Bu sorunu halletmek için Regedit den Haaa_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarına ulaşın ve PowerOffActive DWORD değerini bulup değerini 1 olarak değiştirin.

    46-Explorer Gibi Masaüstünüzde Ayrı Çalıştırın
    Bunu yapmak için Regedit den Haaa_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer anahtarına ulaşın ve bu anahtar altında yeni bir DWORD değeri oluşturun. Isim olarak DesktopProcess yazın ve değerini 1 yapın.

    47-NumLock Açılsın
    Her açılışta NumLockun açılması için Haaa_CURRENT_USER/Control Panel/aaaboard anahtarına ulaşın ve buradaki InitialaaaboardIndicators değerini 2 yapın. Eğer değer yoksa Yeni/Dize Değeri diyerek yeni bir dize değeri oluşturun.

    48-Pencereler Bıraktığınız Gibi Kalsın
    Herhalde birçok kullanıcı bundan rahatsızlık duyuyor hatta sinir bozucu bir hale geliyordur. Bundan kurtulmak için Regedit den Haaa_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsShell NoRoam anahtarı altındaki BagMRU anahtarını silin.

    49-Resim öngösterimi bellegini kapamak, Windows gezgini içerisinde bulunan resimler küçük simgeler halinde thumbs.db adli dosyada kaydedilir. Buda yer ve zaman yönünden önemli bir durum teskil eder. Bunu kaldirmak için Haaa_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\Advanced ta bulunan DisableThumbnailCache anahtarinin degerini 1 yapin geçmis olsun.


    50-SABİT DİSKLERİ GÖRÜNMEZ YAPMAK :
    BAŞLAT > ÇALIŞTIR > REGEDİT'i açın :
    Haaa_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVe rsionPolicieaaaplorer.Explorer anahtarına sağ tıklayıp "ekle > ikili değer" diyoruz.isim olarak NoDrives, değer olarak ta 04,00,00,00 veriyoruz.Bilgisayarıma girdiğinizde "C:" srücüsü olmayacak.
    Haaa_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVe rsionPolicieaaaplorer.Explorer anahtarına sağ tıklayıp "ekle > ikili değer" diyoruz..isim olarak NoDrives, değer olarak ta 08,00,00,00 veriyoruz.Bilgisayarıma girdiğinizde " " srücüsü olmayacak.

    51- Baslat menusunu hizlandirma imkanimiz var bunun için kayit defterine Haaa_CURRENT_USER\Control Panel\Dektop anahtarindaki MenuShowDelay kaydina çift tiklayin ve pencereye gelen degere 200 olarak seçin bu sayede basla t menusu 200ms de açilacaktir. [ XP ]





    52-Kişisel Sistem Öğesini Başlat Menüsüne Eklemek
    Başlat menüsün de en önemli bağlantılar bulunur. Ancak çalıştır komutu altında boş bir alan mevcuttur ve isterseniz buraya kendi öğelerinizi de ekleyebilirsiniz. Bunun için olarak Regedite gidiyoruz. Haaa_CLASSES_ROOTCLSID{2559a1f6-21d7-11d4-bdaf-00c04f60b9f0} anahtarını bulun, sağdaki Varsayılan değerini açın ve Başlat menüsün de Görünmesini istediğiniz ismi girin. Daha sonra boş bir alana tıklayın ve Yeni/Anahtar diyerek bu anahtara DefaultIcon adını verin. Bu anahtara ait Varsayılan değerine koymak istediğiniz iconun adresini yazın. Sol taraf da ki listede bulunan Instance/InitPropertyBag al anahtarına geçin. Sağdaki method öğesine değer olarak ShellExecute girin. Şimdi aynı yerde Command adında yeni bir dize değeri oluşturun ve buraya öğenin sahip olacağı açıklama bilgisini girin. Daha sonra bu anahtar altında Param1 adında yeni bir dize değeri oluşturun ve değer olarak buna girmek istediğiniz program, link veya klasör yolunu yazın. Bu yaptığınız işlem Windows reboot olduktan sonra aktif hale gelecektir.


    53-Sağ Menüye Klasöre Kopyala , Klasöre Taşı Öğelerini Eklemek
    Bunun için öncelikle; Haaa_CLASSES_ROOTAllFilesystemObjectsshellexCon textMenuHandlers anahtarına ulaşın ve burada iki tane yeni anahtar oluşturup bunlara Copy To ve Move To adlarını verin. Ardından soldaki menülerde Varsayılan değerlere şunları girin. Move To için : {C2FBB631-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13} Copy To için : {C2FBB630-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}


    54-Daha fazla işlemci gücü
    Başlat-Çalıştır-Aç satırına:"Rundll32.exe advapi32.dll, ProcessIdleTasks" yaz ve tamam.

    55- SHIFT tuşuna basili tutulduğunda standart açılışta yapılan ve baslat menüsünde baslangiç bölümünde bulunan uygulamalar açilmaz

    56- SHIFT tusuna açilista bastiginiza da otomatik açilan CD ler bir seferlik açilmaz.

    57-Eğer açılışta Windows hata veriyorsa açılış anında CTRL tuşuna basın ve size hatanın ne olduğunu gösterecektir.




    58-%20 internet hızı artışı
    Windows xp professional %80 internet hızını kullanmanıza izin veriyor İnternetinizin hızını % 20 arttırabilmek için
    Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >TAMAM
    (önceki bant genişlik ise=20)


    59-XP Pro da Gelişmiş Dosya Paylaşımı
    Dosyalar ve yazıcıların ağ paylaşımına açılmasının olumsuz bir tarafı mevcut: bu kaynaklara herkes ulaşabilir. Windows XP Professional sürümünü kullanıyorsanız okuma ve yazma hakları atayarak kaynakların kullanımını denetim altında tutabilirsiniz. Ancak bunun için bir ağ etki alanına bağlı olunması gerekiyor. Buna rağmen küçük bir hile yardımıyla herhangi bir firma ağına bağlı olmadan da erişim haklarını kontrol altında tutabilirsiniz.
    Başlat menüsündeki Bilgisayarım komutunu kullanarak aynı isimli pencereyi açın. Ardından Araçlar menüsündeki Klasör Seçenekleri komutunu çalıştırın. Görünüm kartındaki Basit dosya paylaşımı kullan (Önerilen) seçeneğindeki işareti kaldırın.

    60-Windows u Eski Ayarlarıyla Yeniden Kurun
    Bunun için XP CD sini sürücüye yerleştirin ve Başlat/Çalıştır a şunu yazın. :i386winnt32.exe /unattend . bundan sonra kurulum işlemi başlaycaktır.





    61-Dialer Programlarına Karşı Koruma
    Çevirmeli Ağ Bağlantısında, bilginiz haricinde bir değişiklik yapılmasını, çevirmeli ağ telefon defterini yazmaya karşı koruyarak rahatlıkla engelleyebilirsiniz. Bunun için Windows gezgini penceresini açın ve C:/Documents and Settings/All Users/Application/DataMicrosoftNetworkConnectionsPbk klasörüne gidin. buradaki RASPHONE.PBK özelliklerine girin ve bunu Salt Okunur hale getirin.


    62-Masaüstünü Göster Simgesinin Oluşturulması
    Öncelikle Not Defterinden yeni bir metin belgesi açın ve içine şunları ekleyin.
    [Shell]
    Command=2
    IconFile=Explorer.exe,3
    [Taskbar]
    Command=ToggleDesktop
    Daha sonra bunu Masaüstünü Göster.SCF adıyla kaydedin. Daha sonra bunu hızlı başlat üzerine sürükleyin.


    63-XP de yapmis oldugunuz islemler bazi durumlarda ön yükleme yapar ve HDD inizde yer kaplamaya baslar. Bu dosyalar bilgisayarinizdan kaldirdiginiz programlarda olabilir. Bunlari silmek için Windows klasörünün içinde Prefetch dosyasinda saklanir. Bu dosya içindekileri gönül rahatligiyla silebilirsiniz. [XP]

    64-Internet Explorer Hızlı Açılsın
    bunun için Explorer kısayolunun sonuna nohome satırını ekleyin.


    65-Ekran Koruyuculardan Kurtulun
    Eğer XP ekran koruyucularını kullanmıyor ve bunlardan kurtulmak istiyorsanız Çalıştıra C:\WINDOWS\system32\dllcache (eğer sistem D ye kurulu ise D yapın) yazın ve klasörü açın.. buradaki bütün Ekran koruyucuları silin.daha sonra C:\windows\system32\ içindeki ekran koruyucuları silin ve kurtulun.


    66-Açılış Disketi Oluşturmak
    Disketi disket sürücünüze takın.. formatlayın.daha sonra Create MS-DOS Startup Disk i çalıştırın.


    67-Gereksiz Servislerden Kurtularak Performansı Arttırın
    Bunu yapmak için Başlat-Çalıştıra services.msc yazın. Daha sonra Burada işinize yarmayan servisleri kapatarak hızınızı arttırın. Servisleri yukarıdaki Durum çubuğu ile çalışma durumuna göre sıralayabiliriz. Servisleri kapatmak için ise çift tıklayıp Başlangıç Türünüde Devre Dışı Veya Elle olarak Seçebilirsiniz. Şimdi Bazı servislere ve görevlerine bakalım.
    a-DHPC Istemcisi : Eğer Bilgisayarınız otomatik olarak IP almıyorsa, bunu kapatabilirsiniz.
    b-DNS Istemcisi : Yerel ağınızda DNS sunucusu yoksa bu servisi kapatabilirsiniz.
    c- Nvidia Driver Help Service : Nvidia nın yardım Servisi eğer gerek duymuyorsanız ki pek gerekli bir şey değil hemen kapatın.
    d- Internet Bağlantı Güvenlik Duvarı (ICS) : Eğer firewall kullanmıyorsanız ve Internet paylaşımı yapmıyorsanız bunu iptal edebilirsiniz.
    e-Görev Zamanlayıcı : Görev zamanlayıcı kullanmıyorsanız kapatabilirsiniz.
    f- Kablosuz Sıfır Yapılandırma: Kablosuz ağlarla herhangi bir ilginiz yoksa kapatın gitsin.
    g-Taşınabilir Ortam Seri No : Bu servis portatif müzik çalarınızın seri numarasını alıyor. Sık kullanmıyorsanız durdurun. (Ne olduğunu bilmiyorsanız hemen durdurun)
    h-Terminal Hizmetleri : Bilgisayarınıza uzaktan erişim yapan kimse yoksa ve sizde bunu kullanmıyorsanız kapatın.
    j-Hata Bildirim Hizmeti : Bir çok kullanıcı gibi hoşunuza gitmiyorsa durdurun.
    k-Otomatik Güncelleştirme : Windows un otomatik güncelleştirilmesini istemiyorsanız durdurun.
    l-Messenger: Eğer bir Windows2000 domain e bağlı değilseniz durdurun.





    68-Istenmeyen XP Bileşenlerini Kaldırın
    C:WindowsInf klasörünü açın. Araçlar/Klasör Seçenekleri nden gizli klasörleri açın. Klasör içinde bulunan SYSOC.INF dosyasını metin editörü ile açın her satırdaki hide sözcüğünü kaldırın ve dosyayı tekrar kaydedin. Daha sonra Başlat/Denetim Masası/Ekle-Kaldır/Windows bileşenlerini ekle-kaldır düğmesine tıklayarak istemediğiniz bileşenleri kaldırın.


    69-Microsoft'un Casusunu Pcden Kaldırmak
    Arkadaslar Microsoft win XP ile bir cok yenilige imza atti. bir cok iyilik yerine birde katlanilmaz mecbur üyelik, sadece aldiginiz sistemle calisma, format yada yeni kurmada (install) da aaa alma felan
    Üstüne üstlük birde bilgisayariniza birde Casus koyup sizleri istedigi an izliyor ve ne yaptiginizi biliyor.
    Simdi size bu casusu nasil bulup yok edeceginizi anlatayim
    Bilgisayarinizi actiktan sonra
    Start}Calıştır (Run)
    Cikan yere kücük harfle: cmd deyin ve Enter
    Simdi karsiniza bir Dos penceresi acildi
    cikan bu pencereye:net user yazin (net bir bosluk user olacak.)
    O pencerede bir liste var ve bilgisayarda kac tane kullanici var hepsi yazili buraya kadar her sey normal
    Eger: burada bir Support_388945a0 diye bir hesep varsa iste sende de casus var yoksa sorun yok
    var ise derhal sil:
    Peki Bunu nasil silecem:
    kolay
    Bunu yap:
    net user SUPPORT_388945a0 /delete
    Enter. ve gecmis olsun.

    70-Sistem ajanları !
    1.)Microsoft her zaman işini bilen bir sirket en azından bir guvenlik olayı çıkararak herkesi buna inandıran bir firma ama aciklara gelince kendi yaptıkları açıkları açıklamaktan her zaman kaçan bir firma.. nasılmı...
    Xp kullanan arkadaslar bilirler ki xp de açılan kullanıcı o sisteme ait olan admin yada sınırlı kullanıcı olarak adlandırılır.Ve admin şifresini bilmek makinayı kurtarmanın her zaman en akıllıca yoludur...
    peki sunu sormak istiyorum..biri sizin admin sifrenizi biliyorsa ve sizin bir server ınız varsa ne olur..dusunmek bile korkunc dimi...
    ok.xp kullanan arkadaslar ... başlat / çalıştır/cmd ve enter yazdıktan sonra açılan dos ekranında net user yazıp enter a bastıklarında support_388945a0 adlı bir kullanıcı daha goreceklerdir sistemlerin tum xp kullanıcıları hangi xp kullanırsanız kullanın.. ve ilginç bir sey daha soylim kullanıcı ekranına bu kullanıcı adını yazın ve şifresini kendi şifreniz olarak girin bakın ne oluyor işletim sisteminiz karsınıza çıkıyor.. ve bu kullanıcının bir şifresi var yani bu kullanıcı adını yazıp şifreyi girdiğinde (tabii biliyorsanız) ve microsoft bunu biliyor..kendileriyle yaptıgımız gorusme sonunda bu portu kapattıklarını soylediler.bizde şifreyi istedik vermediler..sonuc itibariyle bu kullanıcının silinmesi gerekmekte..
    command ekranındayken
    net user support_388945a0 /del komutuyla kullanıcıyı silin sorun ortadan kalksın..
    2.)"Windows XP`de Windows\System32" klasörlerin icinde 2 tane casus "program" var, bunlar MSe sizin üzerinizden bilgiler gönderiyor.
    başlat/ çalıştır
    Aynen bu sekilde iki komutu ard arda kopyalayiniz:
    regsvr32.exe /u %windir%\system32\regwizc.dll
    regsvr32.exe /u %windir%\system32\licdll.dll

    71-Sistemdeki Gizli Programlar.
    Sesli okuyucu system32 nin içinde : narrator.exe
    Windows kısa kapan aç : logon.exe
    Yazı karakteri oluşturucusu : eudcedit.exe
    Gerçek bağlantı kurduğunuz yerin IP adresini bulun : nslookup.exe
    Paylaşılan klasör oluşturmak için : shrpubw.exe
    Windows şifreleme : sysaaa.exe (not şifreyi bir kez girerseniz bir daha devre dışı bırakamazsınız)
    Sistemi 60 saniyede kapatır : C:WINDOWSsystem32tsshutdn.exe
    Sistemdeki diyalogları siler kurar : C:WINDOWSsystem32webfldrs
    Sistemdeki .dll .exe .inf vs.. uzantılı dosyaları listeler : C:WINDOWSsystem32attrib.exe
    Windows Tanıtım Animasyonu : C:WINDOWSHelpToursmmTourtour.exe

    72-WINDOWS XP SERVİSLERİ :
    BAŞLAT > ÇALIŞTIR > SERVICES.MSC'yi açın :
    BU SERVİSLERİ KONROL EDİN
    >HATA BİLDİRİM HİZMETİ EVRE DIŞI
    >HIZLI KULLANICI DEĞİŞTİRME UYUMLULUĞU :MANUEL
    >YARDIM VE DESTEK :MANUEL
    >DİZİN OLUŞTURMA HİZMETİ EVRE DIŞI
    >PERFORMANS GÜNLÜKLERİ VE UYARILAR :MANUEL
    >TAŞINABİLİR ORTAM SERİ NUMARASI :MANUEL
    >REMOTE DESKTOP HELP SESSİON MANAGER EVRE DIŞI
    >UZAKTAN KAYIT DEFTERİ EVRE DIŞI
    >AKILLI KART EVRE DIŞI
    >AKILLI KART YARDIMCISI EVRE DIŞI
    >KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI EVRE DIŞI
    >WEB CLİENT :MANUEL
    >KABLOSUZ SIFIR YAPILANDIRMA :MANUEL



    73-Burada Bilinmeyen yada Duyulup da ne Ise yaradigini Bilmediginiz .EXE uzantililarina bakalim. Burada ki Tüm uygulamalari XP de uygulamaniz daha saglikli olur. Hepsini çalistirmak için Çalistir a yazip enter demeniz yeterli. Bunlari çok seveceksiniz&

    ACTIVATE.EXE Windows un aktive olmasi için gerekli anahtar.
    APMSTAT.EXE Güç yönetimi hata tespit araci
    BINDIFF.EXE iki tane binary dosyanin içerigini karsilastirir.
    BROWSTAT.EXE Ag tarayicisinin geçerli konumunu bildirir.
    CABARC.EXE Yeni bir CAB arsivi olusturur ve dosyalarina buna ekler.
    CMD.EXE Bildigimiz MS-DOS iste anlayin
    DDESHARE.EXE DDE paylasimini kontrol eder.
    DRWATSN.EXE Bizim ise yaramayan doktoru çalistirir. Yahu Allah askina ben bunu hiç denemedim siz kullandiniz mi hiç ? J
    DRWTSN32.EXE Eger doktor hastalanirsa birde siz ona ayar çekin J
    DSASTAT.EXE Iki domain içerisindeki klasörleri karsilastirir.
    DUPFINDER.EXE Bir sürücüde ayni dosyada 2 tane olanlari bulur.
    DXDIAG.EXE Bu arkadasta DirectX i tanir.
    EXTRACT.EXE CAB arsivinden bir veya daha fazla dosya çikartir.
    IPSECCMD.EXE IP güvenlik sinirlarini belirler.
    KILL.EXE Adindan da anlasilacagi gibi tüm programlari kontrol ederek kapatabiliyor. Ama harici geliyor.
    KSETUP.EXE Windows un aaaberos güvenlik sunucusunu ayarlar.
    KTPASS.EXE Kerberos anahtar dosyalarini olusturur.
    NTFRSUTIL.EXE Active Directory de bulunan File Replication u kontrol eder.
    PERFMON.EXE Sistemin performansini ölçer.
    PROGMAN.EXE Windows un program yöneticinin temelidir kendileri.
    PVIEWER.EXE Bilgisayarin çalisan sistemlerini görüntüler.
    REMOTE.EXE Baska PC lerin komut satirlarini kullanarak uzaktan çalistirabilir.
    RSDIAG.EXE Remote Storage veri tabanlarini kontrol eder.
    SETSPN.EXE Service Principal Names i kontrol eder.
    SHRPUBW.EXE Bu arkadas paylasilacak dosya için kolayliklar sunuyor bize.
    SYSEDIT.EXE Sistem konfigürasyon editörü görevini alir. ( WIN.INI, SYSTEM.INI, CONFIG.SYS, AUTOEXEC.BAT ) gibi dedeleri düzenleyebilir.
    TIMEONE.EXE Hani yaz saati uygulamasi var ya onu belirler J
    TRACELOG.EXE Bir trace oturumunun logunu tutar.
    TRACEFMT.EXE Trace oturumunun kayit defterini okunabilir hale getirir.
    TRACEPDB.EXE Bir trace format message file hazirlar.
    VERIFIER.EXE Sürücü dogrulamaya imkan saglar.
    VFI.EXE Dosyalarin bilgilerini görsel bir biçimde ekrana getirir.
    WHOAMI.EXE Kayitli kullanicinin ismini ve bilgilerini verir.
    WINVER.EXE Sistem versiyonlarini ve build bilgilerini gösterir.
    WSREMOTE.EXE Winsock üzerindeki uzak baglanti baslatir. Remote benzeridir.
    WINCHAT.EXE Windows baska araç duymadan kendi arasinda Chat ortami kurabilir.


    74-Yönetim konsoluna merhaba diyin arkadaslar. Bunlar Bilgisayarinizin Yapi taslari, bunlari iyi bilmeniz size çok ama çok sey kazandiracak !!! Yine çalistir araciligiyla kullaniliyor.

    CERTMGR.MSC sürücü ve internette yüklenen programlarin güvenligini mi ne tutuyor.Hani sertifikalar varya onu denetliyor
    GPEDIT.MSC Bu arkadasla windows ta kullanici için gerekli ayarlamalari yapabiliyorsunuz.
    CIADV.MSC Dosya yapilarini ayarliyor, mesela HTML nasil çalisiyor felan filan.. Dizin olusturulurken belgeler arasi arama yapabilme , düzenleme özellikleri
    COMPMGMT.MSC denetim masasi konsolu ve yönetimsel araçlarin ayarlari
    DEVMGMT.MSC Bildigimiz aygin yöneticisi
    DFRG.MSC disk birlestirici ve yönetim in bir parçasi
    DISKMGMT.MSC Disk yönetiminden sorumlu elemandir. Kendileri J
    EVENTVWR.MSC olaylari hemen gösteren olaydir. Yönetimde söz sahibidir kendileri, bilesen hizmetlerden de anlar
    FSMGMT.MSC Paylasilan dosyalarin, nasil ne zaman gibi kullanilma bilgilerini hatta yapida olusan degisiklikleri çalistirir, korur,görüntüler.
    LUSRMGR.MSC XP pro da kullanilkabilir. Yerel kullanicilar ile gruplar konsoluna hükmeder.
    NTMSMGR.MSC çikarilabilir depolama birimini denetler. Streamer bantlari degistirebilir. Yani oda benim gibi donanimci

  5. #5
    Anıl Yıldırım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Anıl Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    Standart Cevap: Pc Püf Noktaları Ve Hızlandırma / Sürekli Güncel

    Windows 7 kullananlar bunu denesin ve gözle görülür bir hız yaşasınlar. Bizzat denedim.

    Bilgisayarım'a sağ tıkla özelliklere gel.
    Gelişmiş sistem ayarları
    Gelişmiş sekmesinden ilk sıradaki ayarlar seçeneğine tıklıyoruz
    En iyi performans için ayarla yazan yerin solundaki kutucuğa tıklayıp uygula diyoruz.

    Bunu yaptıktan sonra sisteminiz eskisi gibi sexi görünmeyebilir ama eskisinden hızlı olacaktır.

    Anıl Yıldırım


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

pc püf noktaları, ırq144096, windows 7 kullanim puf noktalari, syseditexe pc yi hizlandirma, pc gerçek zamanlı hızlandırma, ırq144096 nedir, pc yi hızlandırma ve loglari silme, cafe pc lerini hızlandırma, cafe için win 7 hızlandırma, korg karta set atma programı indir gezginler, windows 7 pc hızlandırma püf noktaları, windows 7 hızlandırma ayarları, kablosuz bağlantı hızlandırma, pc kalıcı hızlandırma, irg144096
Müzisyen ilanları

Benzer Konular

  1. Acapella yapmanın veya Vokal Çıkarmanın Püf Noktaları (Paylaşımlar)Acapella yapmanın veya Vokal Çıkarmanın Püf Noktaları (Paylaşımlar)

    Acapella: Şarkıda geçen saf insan sesleri veya Vokal demektir. Türkçe çeviri tamamen tarafıma aittir. TÜRKÇE Acapella yapmanın püf noktaları 1. Phase efektini kapatma metodu: Şarkıdan bir enstruman seçin, phaze efektini tersine çevirin(bazen flipping gibi), ve orjinaliyle mixleyin.. herşeyin yanında vokaller ön plana çıkacaktır. Bunu da acid veya cubase gibi programlarda sequencer ile yapabilirsiniz.. Enstruman perde (pitch) ile...
  2. Akai MPD32 nasıl kullanılır? Püf noktaları nedir?Akai MPD32 nasıl kullanılır? Püf noktaları nedir?

    Merhabalar, Akai MPD32 var elimde fakat nasıl kullanılır püf noktaları nedir hiçbir bilgim yok.Kitapçığı zaten ingilizce.Fl Studio kullanıyorum acil yardımlarınız rica ediyorum. :confused:
  3. Alışverişin püf noktalarıAlışverişin püf noktaları

    Yorgun, hasta, aç karnına bayram alışverişine çıkmayın, indirim cazibesine kapılmayın Devami...
Konu Puanlaması 5 üzerinden 5,00 | Toplam : 1 kişi