Eğer Bing kullanıcısı iseniz Facebook arkadaşlarınız ile etkileşime geçmeniz çok daha kolay.
Cuma gününden başlayarak Bing aramalarına göre Facebook yorumlarını da gösteriyor. Arkadaşlarınızın gönderilerini beğenebilir, yorumlar yapabilir ve Facebook üzerindeki orijinal gönderiyi görebilirsiniz.
Diyelim ki bir konseri Bing üzerinde arattınız ve sosyal sonuçlar başlığı altında o konsere gitmeyi düşünen arkadaşlarınızı gördünüz. Hatta onların o konser etkinliğine yazdığı yorumları da gördünüz ve onun da konsere gitmek istediğini öğrendiniz. Böylece konsere yalnız gitmenize gerek kalmayabilir. Arkadaşınızla iletişime geçerek onunla beraber konsere gidebilirsiniz.
Ayrıca Bing üzerinden kendi Facebook gönderinizi yayınlayabilirsiniz. Mesela konser örneğine geri dönecek olursak eğer konsere sizinle gitmek isteyen olup olmadığını sorabilirsiniz veya kimlerin gideceğini de sorabilirsiniz.
Elbette bu özellik Bing'in siderbarında kullanılabilir durumda. Bu özellik ile Foursquare, Twitter ve Klout gibi sosyal ağlar ile bağlantı kurabiliyorsunuz. Böylece internet aramalarınızda ilgili sosyal ağ paylaşımlarını da görebilme imkanınız oluşuyor. Bing barının en son sürümünde devreye giren bir özellik olduğu için onu güncellemeniz gerekebilir.
Eskiden sosyal ağlar birbirinden bağımsız bir şekildeydi. Ancak zaman ilerledikçe sosyal ağların birbirine entegre olmaya başladığını görüyoruz. Dahası Bing gibi şiteler sosyal ağlarla kendini bütünleştiriyor. Bu ise kullanıcıya daha fazla kullanım deneyimi sunmak ve elbette kullanıcıyı sitede daha uzun bir süre tutmak için yapılıyor. Gelecek bize neler gösterir bilemiyor ama daha iç içe deneyimleri görmeye kendimizi hazırlamalıyız.