En absürd kanunlar

Cafe Sohbet Keyfi içinde En absürd kanunlar konusu, Kanunlar, devletler tarafından halkın refahını yükseltmek ve anarşiden uzak bir düzen oluşturmak için konulan gerekli kurallar bütünü de olsa, bazıları tek başına incelendiğinde gayet saçma olabiliyor. Josef Stalin tarihin en ...

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sayfada toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arası mesajlar gösteriliyor.

Konu: En absürd kanunlar


  1. #1
    Anıl Yıldırım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Anıl Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır Her şeyde biraz sen varsın..

    En absürd kanunlar

    Sponsorlu Bağlantılar


    Kanunlar, devletler tarafından halkın refahını yükseltmek ve anarşiden uzak bir düzen oluşturmak için konulan gerekli kurallar bütünü de olsa, bazıları tek başına incelendiğinde gayet saçma olabiliyor.


    Josef Stalin tarihin en çok tartışılan liderlerinden biri.



    Rusya’da da Lenin ismi daha ön planda olsa da, bazı bölgelerde tüm yeni doğan erkek bebeklere göbek adı olarak Stalin ismi verilmektedir.


    Britanya, dünyanın en çok kanun koyan ve değiştiren ülkelerinden biridir. Dolasıyla bazı kanunlar diğerlerine nazaran çok komik olabiliyor.



    Aslında 1000 yıllık bir gelenekten gelen bu kanuna göre evin küçük oğlu, ailesine duyduğu saygıyı göstermek için evlenmek istediği kız ile abisinin evlenmesine izin verebilir ve bu durumun kanunda da yer vardır


    Bu evliliğin gerçekleşmesi için her iki kardeşin de rızası olması gerekmektedir.



    Filipinlerde yürürlükte olan bu kanuna göre plakalarının son hanesi 1 veya 2 olan araçlar pazartesi günü trafiğe çıkabilirler. 3 veya 4 olanlar salı, 5 veya 6 olanlar çarşamba, 7 veya 8 olanlar perşembe, 9 veya 0 olanlar ise cuma günü trafiğe çıkabilirler.


    Hayvanlar Çiftleşemez – ABD

    California’da uygulanan bu kanuna göre okul ve kiliseye 500 metre yakında herhangi bir yerde hiçbir hayvan çiftleşemez. Bu sayede devlet çocukların psikolojisini sağlıklı tutmuş oluyor.


    Kadınlar İç Çamaşırı Giyemez – Svaziland

    Diktatörlükle yönetilen ve ortalama insan ömrünün 30-35 yaş arası olduğu bu ülkede, kadınlar ikinci sınıf insandır ve erkeklerle aynı haklara sahip olamazlar.


    Kadınların iç çamaşırı giymeleri yasak!

    Bu ülkede kadınlar aleyhinde birçok kural vardır ve bunlardan bir tanesi de iç çamaşır giymelerinin yasak olmasıdır.


    Burun Kurcalamak Yasaktır – İsrail
    Bu kural ahlaki açıdan mantıklı bir kural olsa da, İsrail’de şabat sırasında bu kuralı çiğnemek demek suç işlemek demektir. İsrail'de burun kurcalamanın kanuni yaptırımı vardır.


    Yastık Silahtır – Almanya

    Almanya'da evinize giren bir hırsıza, yastıkla vurmak ve bıçak saplamak arasında hiçbir fark yok.


    İkisinde de silahla bir insana saldırmış kabul ediliyorsunuz.


    Domuzlara Napolyon İsmi Verilemez – Fransa

    George Orwell’in yazdığı “Hayvan Çiftliği” isimli kısa hikayedeki domuz Stalin’i temsil ediyordu ve adı da Napolyon’du. Bu durum kanunlara takıldı ve hemen domuz karakterinin ismi değiştirildi ve Sezar yapıldı.



    Burda rahatsızlık uyandıran Napolyon’un domuz olarak gösterilmesi değil, Stalin’le özdeşleştirilmesiydi. Daha sonra da ülkede hiçbir domuza Napolyon ismi verilmemesi kararlaştırıldı.



    PC Oyunlarının Yasaklanması – Yunanistan

    İlk olarak 3 Eylül 2002 tarhinde yürürlüğe giren kanunda amaç, internet kafelerde çocukların bahis ve kumar içerikli oyunlardan uzak durması idi.


    Fakat zaman içerisinde hangi oyunun bu nitelikte olup da hangisinin olmadığını anlamak ve ayırt etmek güç olduğundan, 8 Aralık 2003 yılında bütün pc oyunları yasaklanmıştır.

  2. #2
    MakeMusic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    MakeMusic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Keyfi Gold Üye

    Standart Cevap: En absürd kanunlar

    Hollanda'da pazar günleri bira ve şarap satmak,nehir olmamasına rağmen nehrin setlerini aşmak yasak
    Los Angelas'ta ise, erkeklerin karısını deri kemerle dövme hakkı var ama kemer en fazla 5 cm olacak yoksa yasak bu nedir ya


Kullanıcılar bu sayfayı şu kelimelerle buldu:

absürd sohbet konuları
Müzisyen ilanları
Konu Puanlaması 5 üzerinden | Toplam : 0 kişi