Merhaba,

Bu işlere yeni başlamış biri olarak size basit gelebilecek ama benim bir haftadır çözemediğim sorunlar hakkında size danışmak istiyorum.

Bir ses kartı satın aldım, M-Audio Fast Track, bir midi Klavye icon logicon8 air 88 tuşlu. Mikrofon vs. de tabi..Windows 7 64 bit Home Edition işletim sistemim var. 3 GB Ram, i5 işlemcisi var. ASUS notebook.

M-Audio Fast Track ses kartının 64 bit driver'ini (Service Pack 1) kurdum. Task Bar'da Maudio Control uygulamamı görüyorum. Pro Tools kurdum ardından. Bir de Samplitude. (Bunlar aldığım cihazlarla birlikte gelmişti zaten) Samplitude 'de inanılmaz latency var. (Bir sn. kadar) Pro Tools' da ise hiç gecikme yok. Süper. Ama bir dakika sonra sesler bozuluyor. Çalamıyorum.. Çatır çutur sesler geliyor.

Ardından CuBase 5 kurdum makineye. (64 bit versiyonu) Onda da gecikme var. Yine bir saniye kadar geç geliyor sesler tuşa basmamdan sonra. Ama enteresan olan şey , cuBase'i açınca karşıma bir yazı çıkıyor :

asio directx full duplex driver - Line-out - 1 Unmapped
asio directx full duplex driver - Line-out - 2 Unmapped

Ekran görüntüsü de şu şekilde : http://i47.tinypic.com/2ikupdw.png

Menüden Devices'a girdiğimde ise VST Audio Device not found diyor. Yani Göremiyor galiba ses kartını mı anlamadım tam. Göremiyorsa sesi nasıl veriyor gecikmeli de olsa?

Cubase'deki bu gecikmenin sebebi belki de bu hatalardır bilemiyorum? Bu latency sorununu çözmem için bana yardımcı olabilir misiniz? Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Moralini çok bozuyor insanın. Bütün gün başka hiç bir şey düşünemiyorum Google'i da talan ettim. Bir şey bulamadım.

Çok teşekkürler