Serdar AYYILDIZ feat Erkin KORAY - Estarabim ( Extended )


https://soundcloud.com/serdar-ayyild...oray-estarabim


Video Clip: Serdar AYYILDIZ feat Erkin KORAY - Estarabim 2014 - YouTube


Turk Psychedelic Rock tarihinin en onemli sarkilarindan olan efsane isim Erkin Koray' in seslendirdigi "Estarabim" adli sarkiya Serdar AYYILDIZ' dan farkli bir yorum.
Ülkemizde ilk defa " Turk Techouse" türünde sarkilar yaratan Serdar Ayyıldız, bu türde alışılagelmiş, yorucu, makinemsi soundların ötesine geçerek, duygu ve derinliğe önem vermiş, melodik yapıyla zenginleştirilmiş dingin ritmlerin hakim olduğu çalışmalarıyla Türk Elektronik Underground Müziginde yeni bir akım başlatmıştır.
Ayyıldız, halihazırda elektronik müzik adı altında yapılmakta olan çalışmaların ( remixlerin) kısa süre içinde birbirinin tekrarı olma yolunda ilerlediğini farketmiş ve bu türü daha da geliştirmek ve iyileştirmek adına neler yapılabileceği üzerinde araştırma ve çalışmalara girmiştir.
Yapıtlarının içinde gerek ritim, gerek sample olan tekdüze looplar kullanmak yerine, birbiriyle uyumlu ritmik geçişleri kullanmıştır. Melodik zenginliğe de önem veren Müzisyen, parçalarının içinde farklı müzik türlerine ait melodik cümleleri, etkileyici kadın ve erkek vokalleri, büyük bir ustalıkla kullanmış, böylellikle dinleyicide duyguyu ve heyecanı hep üst seviyede tutmayı başarmıştır.
Dünyaca ünlü popüler olmuş şarkıların yanı sıra, Türkce Pop şarkılara da kendi stiliyle tekrar hayat veren Müzisyen, aynı zamanda latin ve etnik türlere ait çalışmalarını da sürdürmektedir. Yakın zamanlarda Türk rock müziğinin efsane isimlerinden Erkin Koray' ın "Estarabim" adlı eserine bu yenilikçi bakış açısıyla yaptığı remixte, çoğu müzisyenin kullanmaya cesaret edemediği Analog Syhnthesizer'ı kullanmıştır. Sarkidaki distortionlari plak citirtilarini pikap hissiyatini arttirmak,eski sesleri özleyen muzikseverler icin ozlenen duygulari hatirlatmak istemistir. Çalışmalarında dinleyenin bam teline dokunmayı, sıcak, samimi tınılar yaratmayı öncelikli tutan Müzisyen, bu yolla,eserde Digital Syhnthesizer'da yaşanması muhtemel yapaylığın önüne geçmiştir.
Ayyıldız, müziğinde samimiyete verdiği öncelikle, elektronik müzikte kullanılması esas olan bilgisayar ve teknik ekipmanın dezavantaj olarak görülebilecek özelliklerine rağmen, hep daha gerçek olan, sıcak duygu ve heyecan arayışıyla, bunu başarmasıyla, çalışmaların yapım aşamasında ustalıkla kullandığı çeşitli ve her gün yenilenen teknik olanakları takip ederek çalışmalarına herkesten önce adapte edişiyle, elektronik müzikte yenilikçi ve öncü bir nefes olmaya ve devam ediyor.


çok memleketler gezdim
neler gördüm görmedim
şu kocaman dünyada
senin gibi görmedim
öyle bir yar istemem
istesemde istemem
güller bitti dilimde
nasıl diyeyim bilmem
estarabim estarabim
sağdan soldan estarabim
aom aom aom aom aom
ateş olmayan yerde
duman tütmezmiş derler
zaman zaman halini
bir görseler gülerler
böyle bir yar istemem
istesemde istemem
güller bitti dilimde
nasıl diyeyim bilmem
estarabim estarabim
sağdan soldan estarabim
aoum...