Merhaba arkadaşlar forumu bayadır takip ediyordum eski üyeliğimi unutup yenisi açmış bulunmaktayım.
Sorunuma geçiyim kafanızı karıştırıcak bi çok arkadaşıma tecrübe sahibi kişilere sormama rağmen sorunu bulduk fakat çözemedik.

Cakewalk UA-25 EX usb ses kartı kullanıyorum bununla birlikte Rode NT1-A Mxl2003-Mxl440-Behringer B2 gibi bi çok mikrofonla sıkıntısız kayıt alıyordum.
Rode NTK (tube Mikrofon) alana kadar. Mikrofon kargodan geldiği gibi kurup taktım sistemime ve hoparlorde ilkten büyük sonra normal seviyeye inen bi cızırtı vardı sadece hoparloden geldiğini denemk için, kayıt kanalı açıp kaydettiğimdede bu ses vardı. müzikle birlikte kayboluyor lakin sadece vocalde kulağınızı rahatsız edecek derecede bi cızırtı. bi çok kişi topraklamadan olduğunu söyledi ama bine 4 senelik.

Denediğim çözüm yöntemleri şunlar oldu.
1-Sorunu elektrikte düşünüp arkadaşımın evinde denedik. Kendi sistemimle (Laptopta) Sıkıntı ilkten oldu sonra laptopun şarjını çıkarınca geçti.(laptopun şarjı cin malıyıdı)
2-Sonra aynı laptop aynı sistem ile kendi evimde denediğime sorun yoktu. ( mikrofondan sorun olmadığını düşündüm.)
3- ve o laptop sarjdan ayrı olduğunda sıkıntı yapmıyordu orjin sarjı olan başka bi laptopta şarj takılıyken denediğimde yine sorun yoktu. ( Elektrikten şüpemde baya gitti.)
4- Kafa karıştıran bi olay: Eski pcme taktım yine bütün sistemi cizırtı devam etmekteydi evdeki bütün pirizlere taktım mikrofonun güc kaynağını uzatmalı kablo ile ve hala devam ediyordu sorun.
5- Evde yeni topladığımız sağlam bi tane daha kasa vardı dedim diğer pcde sorun vardır bunda olmaz. ve yeni olan kasaya taktığımda bütün sistemi ondada sıkıntı yapmaya devam etti.
6- Sonrasında sadece mikrofonu başka bi stüdyoya götürdüm masaüstü pc ile fw410 ses karına bağladık ve sıkıntı yoktu olmadı.

Toparlamak gerekirse; farklı farklı yerlerde hertürlü çözümü denememe rağmen herşey sağlam fakat evimde iken masaüstü pclerde sıkıntı yaşadım.
Mikrofon sağlam
ses karı: laptopta iken sağlam masaüstü pclerimde sadece ntk ile sıkıntı yaratıyor.

Bi sorum daha bu cızırtıyı yapan elektirk kasaya giren elektriktenmi oluyor yoksa mikrofonun güç kaynağındanmı oluyor.
sorun hala devam etmekte.
Çare bulmuş değilim. seskartına kasadan giren elektrikle sıkıntı olabilir.

ARKADAŞLAR GERÇEKTEN BU DURUM CANIMI ÇOK SIKTI YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM AKLIMA DAHA BİŞEY GELMİYOR İZAH EDEMEDİĞİM BİŞEY OLURSA SORUN CEVAPLIYIM....

Ayrıyetten ben bu sorunu yaşadım çözdüm diyenler olursa hem buradan paylaşalım bu soruna düşen kişiler eminimki oluyordur.
mail adresimide yazıyorum aciliyetten buradan daha cabuk ulaşabilirsiniz. gokhan-guven@ msn.com

Tekrar tekrar çok teşekkürler.