bilgisayar için Apple-MAC sistem düşünürseniz ses kartından kar edersiniz, çünkü Apogee Duet 1. nesil firewire olan versiyonu 750-800 civarlarında bulunabiliyor ve inanın 2-3 bin lira bandındaki yeni kartlarla hala kafa kafaya yarışır. Hem Mac stabildir, kullanımı pratiktir, hata verip zırt pırt kapanıp yarıda bırakmaz, üstelik logic pro x'in dahili pluginleri ve ses bankaları oldukça yeterli, dışardan harici çok fazla şey yüklemenize gerek bırakmaz.

böyle bir girişten sonra kısa bir liste:

Ses kartı: Apogee Duet (Mac'te çalışır) veya RME Babyface (Hem mac hem windows'ta çalışır)

Mikrofon: Rode K2 olabilir, nt2a da olabilir, ama çok bass karakterli enstrumanlar, erkek vokaller kaydedecekseniz rode'ların alt frekansları biraz zayıf, alternatif AKG c414 xls veya c214 olabilir. c414'ü halihazırda kullanıyorum, çok memnunum, mükemmel bir mikrofondur, c214'ü de bir süre kullandım, 414'e birazcık daha parlak ama karakter olarak oldukça yakın, AKG'ler Rode'lara göre alt frekans olarak haylice başarılılar.

Referans Monitör: odanız 10-15 m2 civarı ise 5" , 6.5" monitörler tercih edin, 20 ve üzeri ise 8"ler alt frekanslarda uğultu yaratmadan kullanılabilir. Orta seviyede favorim jbl lsr305 veya lsr308'dir. alternatif yine Focal Alpha 65, Adam F5 / F7 , Yamaha HS7 olabilir, güzel monitörler bunlar parasına göre.

Kulaklık: mixi monitörde yapacağınıza göre kulaklıkta önemli olan tiz-sert olmaması, mikrofona sızıntıları önlemek için kapalı arka olması yeterli, akg k77 işinizi görecektir, senheiser'ın hd serileri de uygun fiyatlı ve rahat kulaklıklar, hd201 bile olabilir, studyoda müzisyenlere hd201 veriyorum şikayet eden olmadı

midi klavye: m-audio'nun axiom serileri gayet güzel, tuşeleri de ağır ve dayanıklılar.

son olarak da köşelere bass trap, hoparlörlerin yansıma noktalarına da flexi paneller eklerseniz yeterli olacaktır, saygılar...