Boş zamanlarınızda internette kendinize oyalanmak için birşeyler aradığınız olmuştur.Genellikle boş zamanlarınızın çoğunu büyük ihtimal sizde sosyal medyasitelerinde harcıyordunuz.Alt tarafı facebookta 3 mesaj okuyup 2 durum güncelleyeceksiniz.Peki neden saatlerinizi anasayfada sanki sizinle ilgili çok önemli bir paylaşım duvarınıza düşecekmiş gibi bekliyorsunuz.Bir bekleyiş var açıkcası hemde ne geleceğini,ne olacağını bilmediğimiz ve aslında çoğu zaman o kadarda beklediğinize değmeyen bir bekleyiş...

İşte bende tam 3 yıl önce internette sörf yaparken kendi kendime sordum:
“Madem internette boşa geçirdiğim zaman var ve bu zaman bayağı geniş,bende yine internette birşeyler bulayım da bari onunla uğraşayım.”
Daha sonrası malum…
Sizin gibi bende gogıl amcaya:

“Müzik nasıl yapılır“ yazdım ve kendimi burda buldum.(burda buldum derken en son geldiğim konumdan bahsettim)

Yaklaşık 10 dk sonra bilgisayarıma indirdiğim programın adı:“Virtual DJ”.
Açılışında 2 tane sağlı sollu plak görünce kendi kendime ahanda DJ oldum dedim. Programa daha elimi sürmemiştim ama kendimi bir Tiesto,bir Yahel görmeye başlamıştım bile.
Tabi 2 gün sonra hepsi hüsran.Bu programın yaptığını internetten indirdiğim 3 mb’lık “mp3 birleştirici” de yapıyordu ve o daha kolaydı.Yani anlayacağınız ilk denemem olumsuz sonuçlandı.

Aradan zaman geçince tesadüfen FL Studio ile tanıştım.Bu tarz şeylere ilgim olduğu için.Direk indirdim kurdum.

Birde ne göreyim devasal bir arayüze sahip bir program.Sağda bilmem neler solda afilli yaldızlı bişeyler.Tamam dedim aradığım programı buldum.

Müzik dinlemeyi severdim.Azda olsa müzik kulağım vardı ve bu programın da sizden istediği en büyük özellik kaliteli bir müzik dinleyicisi olmanız ve dinlediğiniz müziği kendinize göre yorumlamanız.Onun dışında ‘vay benim nota bilgim yok’, ‘vay ben flüt çalmayı bile bilmiyorum’ demenizi gerektirecek hiçbir durum yok.

Anlayacağınız bu programı bilgisayar kullanmayı bilen herkes kullanır ve zaman ayırırsada çok iyi sonuçlar alır.
Bu yazımla ilk başta müzikle tanışmama ve sonrasında bir yazılım harikası FL Studio ile tanışmama ayırdım.